Inlägg från: Anonym (Åka kollektivt ska vara för alla) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Åka kollektivt ska vara för alla)

    100% skattefinansierad kollektivtrafik

    Anonym (T) skrev 2021-11-03 19:11:07 följande:

    På vissa ställen har pensionärer gratis kollektivtrafik, visserligen villkorad men ändå. Studenter har väl också rabatt? Jag tycker det räcker så.


    Det finns inga pensionärer som har gratis kollektivtrafik endast rabatt på priset ca 30 %.

    Jag vet många som inte har råd att ta sig till vårdscentraler eller ha ett socialt liv så jag är absolut FÖR gratis kollektivtrafik eller kraftigt reducerade biljetter. Högst 20 kr/resa och 300-400 kr/mån eller så kan det vara inkomstbaserat eller med skatteavdrag för alla.
  • Anonym (Åka kollektivt ska vara för alla)
    sextiotalist skrev 2021-11-04 12:29:22 följande:
    Ja, jag skrev ju också att man behöver nog se över priserna. Eftersom det kan vara orimligt dyrt (och än värre om man tar med tiden) i vissa regioner att resa kollektivt
    Tidsaspekten på biljetterna är en sak som verkligen behöver ändras.

    I Stockholm gäller en biljett 75 min från det du köpt den i spärren alltså inte stiger på tåget, Sen kanske resan tar ca 30 min. Du ska då på 45 min ska du hinna allt du måste för att hinna åka tillbaks på samma biljett  som i dagsläget kostar 36 kr enkel. (T/R kostar 72 kr), något som är på tok för dyrt och gör att många inte kan ta sig runt till familj och vänner eller utföra sina ärenden eller läkarbesök som tar minst en timme. Så snålt tilltaget!

    Heldagsbiljetter är också alldeles för dyra likaså månadskorten, särskilt för dem som kanske bara åker ett par, 3 dgr i veckan eller enstaka resor.

    Det behövs verkligen ett bättre och billigare system som alla kan ha råd med.


Svar på tråden 100% skattefinansierad kollektivtrafik