Inlägg från: svansmamman |Visa alla inlägg
  • svansmamman

    Gravid i nytt förhållande - abort eller behålla?

    När jag var yngre resonerade jag att jag skulle behålla ett barn oavsett med vem eller när jag blev gravid, så tänker jag dock inte längre idag. För mig har det varit två saker som varit centrala. Dels vill jag i allra möjligaste mån säkerställa att mitt barn får växa upp med båda sina föräldrar på heltid, inte behöva pendla mellan sina föräldrar, inte spendera vartannat lov på vartannat ställe, inte behöva fundera på om mamma eller pappa är ensam och ledsen när barnet är hos den andra föräldern osv.
    Den andra delen är att jag velat vara säker på att jag och den blivande pappan delar samma uppfattning om uppfostran, vad som är okej och inte, hur vi delar upp föräldraledighet, VAB, hämta och lämna på förskola, skjutsning till aktiviteter osv. Jag har alldeles för många i min närhet som inte förvissat sig om detta innan de skaffat barn vilket gjort att det blir mycket bråk och därmed väldigt svårt att agera förälder. 

    Om än man absolut aldrig kan vara säker på att ett förhållande varar kan man givetvis göra ett mer medvetet val när man verkligen känner en person än när man precis har träffats. När man känt varandra ett tag har man ofta lärt sig att kompromissa och diskutera på ett sätt som gör att båda känner sig nöjda i slutändan utan att det behöver bli bråk och tjafs. 

    Ni är båda unga och ni har precis börjat träffas. En graviditet med tillhörande småbarnsår kan vara tuffa för vilket förhållande som helst, även de som hållit ihop länge. Ni har, vad jag förstår, inte heller hunnit testa bo med varandra vilket det ensamt kan vara påfrestande för relationen.
    Oavsett om ni håller ihop eller går skilda vägar är det, i mitt tycke, inte läge att lägga till ett barn i konstellationen. Om ni nu ändå kommer fortsätta leva tillsammans skadar det inte att lära känna varandra bättre och känna trygghet i att det är varandra ni ska leva med innan ni skaffar barn. Om ni går åt varsitt håll är det även då bättre att inte ha ett barn som kan hamna i kläm. 

    Jag önskar dig verkligen all lycka till med ditt beslut och jag hoppas att du kan landa i något som känns bäst för dig, er och framförallt det eventuellt blivande barnet. Hjärta

Svar på tråden Gravid i nytt förhållande - abort eller behålla?