Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Är alla försiktiga när man får kontakt med människor som har invandrarbakgrund?

    Det du uppfattar som att 'börjar vara försiktiga' när de träffar dig (svårt att få kontakt, känslokyla/kallprat, etc) kanske har att göra mer med att de inte vet vad de har gemensamt med tydliga icke-etniskta personer och inte vet vad man ska prata om? Det är väl knappast så att någon blir orolig for att bli antastad eller nerslagen bara för att du kliver in i ett rum. Du säger du är fodd i Sverige, men ändå bryter ditt skriftspråk, så jag kan tänka mig många andra inte alls kan bra svenska, och det blir även det en barriär i kommunikationen en del inte riktigt vet hur man ska ge sig i kast med och vilka samtalsämnen man kan ge sig in i.

  • Tow2Mater
    Anonym (Invandrarbakgrund) skrev 2021-11-13 01:35:43 följande:
    Så fantastiskt att du erkänner. Det skall du ha en stor heder för! Jag har själv fått den känningen att många, både män och kvinnor håller sig lite på avstånd. Vissa kvinnor, kan dock vara artig och hålla en kontakt. Men man märker liksom att vissa egentligen inte vill ha något med en att göra. Det är jättetrist och det har fått mig att känna mig utanför.

    Jag själv vill gärna också erkänna att jag inte riktigt känner mig bekväm när män med invandrarbakgrund ifrån något muslimsk land framförallt, kliver in i ett rum.

    Oerhört många kvinnor dock har en otrolig anpassningsförmåga, oavsett vilket land dessa kommer ifrån. Så det känns inte alls obekvämt överhuvudtaget. Man känner sig trygg.
    ...
    Alltså, vilket problem har du med invandrare? Ar du rädd att bli nedslagen i ett rum med folk, eller att du blir generad av att du forväntas kunna prata med dem och ha saker gemensamt med dem när du egentligen inte forstår ett ord av deras språk, eller vad?
Svar på tråden Är alla försiktiga när man får kontakt med människor som har invandrarbakgrund?