Inlägg från: Anonym (Ja, nu för tiden) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ja, nu för tiden)

    Är alla försiktiga när man får kontakt med människor som har invandrarbakgrund?

    Ja, jag har under senare år blivit mycket försiktigare.
    Jag tycker absolut att det finns mycket större anledning vara försiktig nu än vad det gjorde för 10-20 år sedan.
    Jag har själv drabbats och fått uppleva tråkiga situationer, det har inte lett till något allvarligare för mig själv men ändå några tråkiga situationer som hade kunnat få allvarligare konsekvenser. Och i min bekantskapskrets finns det alltför många exempel på tråkiga händelser, sammantaget alldeles för mycket för att jag bara skulle blunda för det.

    Har jag och mina vänner bara råkat ha otur?
    Nej, tyvärr så är det ju bara att se på statistiken.
    Även BRÅ och andra har ju på senare tid börjat att erkänna överrepresentationen och problemen.
    Överrepresentationen gällande våld och brottslighet är så tydlig och riskerna är så uppenbara så det är bara obegåvat och extremt naivt att blunda för sanningen.
    Jag drar absolut inte alla över en kam och jag generaliserar inte gällande någon viss grupp.
    Men statistiken talar sitt tydliga språk och det vore bara direkt korkat av mig att förneka den statistiken och att blunda för de händelser som jag själv och människor i min om givning ha råkat ut för.
    Händelser som idag är relativt vanliga i vårt svenska samhälle men som i jämförelse knappast ens existerade för bara 20 år sedan.
    T ex hur många förnedringsrån mellan unga människor förekom det i Sverige för 20 år sedan? Eller gängvåldtäkter mot unga kvinnor? Eller hedersmord? Eller sprängningar och skjutningar? Mordbränder, bilbränder och andra anlagda bränder? Hur många offentliga badhus eller badplatser fanns det för 20 år sedan som svenska unga flickor måste undvika för att slippa risken att bli antastade? Bara som några exempel som råkar poppa upp...

  • Anonym (Ja, nu för tiden)
    Ja, alla bör vara försiktigare nu för tiden.
    Den otrygghet som människor och särskilt kvinnor i dag upplever i vårt samhälle är ju befogad, att påstå något annat är bara att försöka förneka sanningen, och den otryggheten är något helt annat än vad det var för t ex 20 år sedan.

    Visst fanns det vissa problem även förr i tiden men den så tydligt ökade otryggheten är befogad och den hänger ihop med de samhällsförändringar som drabbat vårt svenska samhälle under senare tid, vilket i sin tur hänger samman med den ökade kriminaliteten och våldsbrottsligheten. Om man då ärligt beaktar statistiken och den stora överrepresentationen så är det lätt att se vad som är den största förändringen i samhällsbilden och det är lätt att se vad denna förändring har medfört.
    Det må finnas orsaker till förändringarna, vare sig jag eller någon annan har väl förnekat att det finns orsaker. Men bara för att det finns orsaker så kan man väl inte blunda, förneka och strunta i att dessa katastrofala samhällsproblem faktiskt finns?

    Vem skulle i dag råda en ung svensk blond kvinna att inte vara mer försiktig än vad som var nödvändigt för 20 år sedan?

    Det finns flera länder som i de flesta avseenden är fullt jämförbara med Sverige. De flesta (alla?) dessa jämförbara länder har inte haft denna fruktansvärda utveckling gällande de nya samhällsproblemen som Sverige har haft,
    och det är enkelt att se vad de största skillnaderna är mellan Sverige och andra jämförbara länder.

    I Sverige har vi misslyckats med den politik som vi har valt att föra.
    Andra jämförbara länder har valt att föra en annan politik och de har därmed helt eller till större del sluppit de fruktansvärda samhällsproblemen som vår politiska ledningen i Sverige har dragit på oss.

    Jag påstår ingenting om en grupp människor och jag generaliserar absolut inte gällande någon grupp människor, utan jag påstår klart och tydligt att det är Sveriges förda politik och det är den politiska ledningen som har misslyckats med det uppdrag de har fått av de Svenska medborgarna. 
  • Anonym (Ja, nu för tiden)
    Vem skulle i dag råda en ung svensk blond kvinna att inte vara mer försiktig än vad som var nödvändigt för 20 år sedan?
  • Anonym (Ja, nu för tiden)
    Anonym (Fråga...) skrev 2021-11-24 08:55:40 följande:
    Så en svensk brunhårig kvinna behöver inte vara lika försiktig? 
    Vad är det som du inte låtsas förstå?

    Min fråga är inte det minsta otydlig och den handlar om precis det som står i frågan.
    (För att förtydliga bara för dig: min fråga tar inte upp en brunhårig kvinna.)

    Och vad är då ditt ärliga svar på min fråga?
Svar på tråden Är alla försiktiga när man får kontakt med människor som har invandrarbakgrund?