Inlägg från: Deeelicious |Visa alla inlägg
  • Deeelicious

    Lättkränkta 80 och 90-talister?

    En sak som jag tycker man ser mer och mer av i Sverige nuförtiden är denna lättkränkthet. Tror knappast att jag är den enda som lagt märke till detta och är övertygad om att vi är fler som undrar vad i hela friden det är som pågår egentligen?

    Tycker inte att man ser detta beteende hos den äldre svenska befolkningen utan märker det hos de yngre och främst kvinnor, gissningsvis runt 35 och yngre.

    Min gissning är delvis att det bottnar sig i att de som känner sig kränkta för ditten och datten har väldigt lågt självförtroende då de tror att alla menar något illa.

    Vad tänker ni om min reflektion av detta ökande beteende?

  • Svar på tråden Lättkränkta 80 och 90-talister?
  • Deeelicious
    KittyK80 skrev 2021-11-10 19:03:29 följande:

    Gick själv i skolan på 90-talet. Då var det vanligt och helt okej att några killar höll fast en tjej och en annan kille drog upp tröjan och tog henne på brösten. Tycker att det är helt fantastiskt att sånt inte tillåts i yngre generationer.


    Så det har alltså hänt att någon blottat en tjejs bara bröst och klämt på dem? Tror knappast att någon vuxen på 90-talet tyckte att detta var okej. Är själv född 94. Har snarare med brist på respekt mot personen i fråga. Tillåter flickans familj beteendet så förstår jag om inte skolan har makt att stoppa det.
  • Deeelicious
    Anonym (80-talist) skrev 2021-11-10 19:47:17 följande:

    Jag är 80-talist och skulle nog kunna ses som lättkränkt i vissa personers ögon (beroende på vad TS menar med lättkränkt). Tycker t.ex. inte att vissa så kallade ?skämt? som handlar om att förnedra någon eller ta sig friheter på andras kroppar är roliga överhuvudtaget.

    Det kan säkert vara en generationsfråga, tiderna förändras, vi blir mer medvetna och ställer högre krav på oss själva och vår omgivningen. Att leka bögen i buren, klappa någon på stjärten och säga lilla gumman eller säga jävla mongo eller dampbarn till någon som har ADHD eller vadsom är liksom inte så rockigt längre.

    Tänker att det är en ganska bra utveckling? Eller blir ni kränkta för att ni inte får kränka någon längre?


    Tror nog vi har samma syn på vad man bör bli kränkt av då. Jag tycker inte om karlars sex-skämt eller oförskämda kommentarer om min kropp tex. Så där är vi överens antar jag?

    Tråden verkar ha gått lite ur spår men jag menar mer andra saker. Tex folk som blir flyförbannade för att någon råkat kalla deras son för flicka (då han såg ut som det)? Eller om någon frågar en fråga i all nyfikenhet om någonting (graviditet, hur personen gått ner i vikt eller om denne gjort estetiska ingrepp i ansiktet) tex så blir folk irriterade istället för att svara på en normal fråga. Allt ska ses så kränkande nu för tiden.
  • Deeelicious
    Anonym (Teddy) skrev 2021-11-10 20:06:06 följande:

    Ts trådstart verkar uppfattas lite olika. Jag uppfattar det som att det handlar om lite mer vardagliga grejer. Som tex när jag snällt påpekade för en ung vikarie att det inom vårt yrke i vår kommun inte är godkänt att jobba med lösnaglar. Hon var sur på mig i flera veckor. Eller när jag skulle jobba med en person som presenterade sig som ickebinär. Jag må ha levt under en sten i en ort som gud glömde för länge sen men jag visste inte vad ickebinär betydde. Jag hade hört uttrycket men dittills inte haft tillfälle att fortbilda mig i ordets betydelse och tyckte att vad kan vara bättre än att fråga någon som verkligen vet vad och hur det är. Personen ifråga blev väldigt kränkt över min fråga och tyckte att det borde alla veta och om man inte vet så ska man absolut inte fråga någon som hen för det är tydligen kränkande.


    EXAKT det jag menar!
  • Deeelicious

    OBS! Tråden handlar inte om huruvida det är lättkränkt att tjejer upplever killar/mäns beteende som obehagligt! Det är om NÅGOT viktigt att reagera på och är absolut inte ok! Självklart är det en orsak att känna sig kränkt då det ÄR en kränkning. Vad får er att tro att det är just detta beteende jag menar?

Svar på tråden Lättkränkta 80 och 90-talister?