Inlägg från: Anonym (80-talist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (80-talist)

    Lättkränkta 80 och 90-talister?

    Jag är 80-talist och skulle nog kunna ses som lättkränkt i vissa personers ögon (beroende på vad TS menar med lättkränkt). Tycker t.ex. inte att vissa så kallade ?skämt? som handlar om att förnedra någon eller ta sig friheter på andras kroppar är roliga överhuvudtaget.

    Det kan säkert vara en generationsfråga, tiderna förändras, vi blir mer medvetna och ställer högre krav på oss själva och vår omgivningen. Att leka bögen i buren, klappa någon på stjärten och säga lilla gumman eller säga jävla mongo eller dampbarn till någon som har ADHD eller vadsom är liksom inte så rockigt längre.

    Tänker att det är en ganska bra utveckling? Eller blir ni kränkta för att ni inte får kränka någon längre?

  • Anonym (80-talist)
    Deeelicious skrev 2021-11-10 20:26:27 följande:

    Tror nog vi har samma syn på vad man bör bli kränkt av då. Jag tycker inte om karlars sex-skämt eller oförskämda kommentarer om min kropp tex. Så där är vi överens antar jag?

    Tråden verkar ha gått lite ur spår men jag menar mer andra saker. Tex folk som blir flyförbannade för att någon råkat kalla deras son för flicka (då han såg ut som det)? Eller om någon frågar en fråga i all nyfikenhet om någonting (graviditet, hur personen gått ner i vikt eller om denne gjort estetiska ingrepp i ansiktet) tex så blir folk irriterade istället för att svara på en normal fråga. Allt ska ses så kränkande nu för tiden.


    Aaah! Då missuppfattade jag helt vad du menade med lättkränkt. Så många gånger jag fått höra att jag måste tåla ett skämt eller är lättkränkt för att jag inte uppskattat en klapp på rumpan eller när någon säger elaka saker så bara antog att det var det du menade!
Svar på tråden Lättkränkta 80 och 90-talister?