• Anonym (??)

    Vad tycker ni om folk som är sjukskrivna pga uttmatning?

    Anonym (Nyfiken...) skrev 2021-11-17 22:11:51 följande:

    Hej,

    Jag undrar vad ni tycker om folk som har gått in i vägen/ har utmätning och sjukskriver sig pga det. Hur ser ni på såna människor, ni som aldrig har upplevt nåt liknande i era liv? Skulle du kunna gå på dejt med man eller kvinna som har haft sån historik? Hur skulle det kännas om din sambo hade blivit uttmatad, eller om du hade en kollega i samma situation? Vilka tankar kommer i ditt huvud? Jag uppskattar alla svar och åsikter ..


    Vadå tycker? Är man sjukskriven så är man väl det av en anledning, oavsett om du har brutit benet, eller har utmattning. 

    Jag träffade faktiskt min nya man under en sjukskrivning för utmattningssyndrom. Hade precis kommit igång att jobba på 25%. Han har berättat att han funderade över detta innan vi gick på dejt, men han upplevde mig som redig, positiv och jag var ju på väg tillbaka, så han vågade satsa. Jag var inte deppig, trodde att livet var slut, eller ojade mig alltför mycket - det var nog viktigt för att han skulle se mig som den person jag är och inte bara att jag var en sjukskriven person. 
    Det gick också bra för mig att börja jobba igen, var snart tillbaka på heltid och har varit sedan dess, flera år sen nu. Jag såg heller inte mig själv som "sjuk" utan som "sjukskriven", tror det spelade in en hel del i hur folk upplevde mig, hur jag pratade om situationen.
  • Anonym (??)
    Anonym (suck) skrev 2021-11-18 08:37:27 följande:

    Jag tänker att det ofta är människor utan självinsikt, som har ignorerat sin hälsa under ganska lång tid och trott att de är övermänniskor som kan göra allt, så jag har rätt så lite förståelse för dem. Det går tydligen inte att ändra sitt liv förrän man tvingas till det...


    Trist med en så stereotyp idé. Inget av det du skriver stämmer in på varför jag blev sjukskriven.
    Jag tror också att jag kom igen så pass snabbt som jag gjorde, för att jag inte tänker precis så som du skriver utan har en sund inställning till jobb kontra fritid osv. 
Svar på tråden Vad tycker ni om folk som är sjukskrivna pga uttmatning?