Inlägg från: JustLikeHoney |Visa alla inlägg
  • JustLikeHoney

    Bf augusti 2022

    Hej! Hoppar också in här, tidigt gravid med bf slutet av aug.

    Blir tredje för mig och första för min sambo. Är som flera av er andra oroliga för missfall, blir snart 41.

    Är dessutom barnmorska som bl a jobbar med att datera tidiga graviditeter med vul så ska försöka hålla mig från att ultraljuda för tidigt eller för ofta, måste liksom veta vad jag ska göra med svaret.

  • JustLikeHoney
    Nilla6 skrev 2021-12-15 17:16:50 följande:

    Hej grattis, en fråga då, jag tog ett hcg igår vecka 5+0 som visade 3026, mim gynläkare tyckte det var för högt och ville ha in mej på koll imorgon för att kolla om det kan va ett utomkvedes, för jag har lite ont i ryggen men har 3 ungar redan, delade magmuskler och navelbråck samt att jag är grymt svullen om magen så tror inte ryggen har med grav att göra alls just nu men vad tror du? Kan man se nåt imorrn på vul 5+2 då han inte såg nåt förutom en tjock slemhinna 4+3?


    5+0 enl senaste mens? S-hcg varierar väldigt mkt i början, det låter högt för att inte se något intrauterint men samtidigt blir ju inte värdet högre för att det skulle va ett x, det är värre om du skulle varit i v 6-7 med det värdet och ingen synlig graviditet. Och allt hänger ju på hur mkt det stegras, ett värde säger inte så mkt tyvärr
  • JustLikeHoney
    Nilla6 skrev 2021-12-15 19:47:17 följande:

    Ja sen senaste mensen, kan skilja en dag hit eller dit då jag legat på mellan 26-29 dagar men testade på dag 29 då det var "sista:" dagen. Hade nog lite symtom innan det med dålig mage, svidande bröstvårtor och trötthet. Ja asså han såg inget på dag 4+3, då lär jag inte haft den summan på hcg utan det togs ju igår 5+0. Ska till honom imorrn och då säkert ta nytt test men känns som man borde ha riktigt ont vid ett utomkvedes, på mej kommer det och går, inte super ont utan lite mer äl värk på först ena sidan och sen andra. Aja hoppas på det bästa men då jag är så tidig så kommer jag ändå bli mer oroolig om han inte ser nåt imorrn alls. Med sonen som var ivf så såg vi inte hjärtat före 7+3 så hoppas på samma isf.


    Vi brukar räkna med att se en intrauterin graviditet (hinnsäck med gulesäck) först från v 5+3 så inte konstigt att han inte såg nåt i 4+3. Men fattar jag det rätt att du gjorde ul i v 4+3 men tog s-hcg i 5+0?
  • JustLikeHoney
    Nilla6 skrev 2021-12-15 22:15:58 följande:

    Ja vul i 4+3 och blodprov igår 5+0, tror bara jag kommer bli mer orolig imorrn om han inte ser nåt för jag vet oxå att det är för tidigt. Har gjort en ivf förut och då var det inte förren 7+3 som vi såg hjärtat och mer av en böna typ. Jag har googlat massor på hcg och det har vart olika för så många, vissa hade runt 100 och andra runt 10000 samma vecka så bara gå på siffran känns mer oroande. Denna gyn var inge bra heller och en dålig maskin men den enda som finns i kommunen tyvärr.


    Aha då förstår jag. Tycker det låter som ett normalt s-hcg, det kanske hade synts en hinnsäck åtminstone i smb med provtagningen.

    Känner också att det bidrar till mer oro med massa kontroller hela tiden så försöker slappna av, har bestämt att jag inte får kolla förrän tidigast v 6+5, det kan ju diffa nån vecka även vid regelbunden mens och så blir man jätteorolig för att inget syns i onödan :)
  • JustLikeHoney
    Solveigingeborg skrev 2021-12-16 13:26:37 följande:

    Hm, tyckte jag läste om flera i tråden som har högt hcg. Jag misstänker att jag har det. Har enligt beräkningar BF 23 Augusti men blev positivt överraskad att jag fick väldigt ömma bröst och illamående redan en vecka innan bim, samt att jag fick plus med ett ?vanligt? test två dagar innan bim (som sen har blivit starkare för varje dag). Jag tolkade det som att jag nog har högt hcg, och kanske högre än förra gången jag var gravid, eftersom jag inte kunde märka någon skillnad i kroppen och huvudet då förrän cirka 4 veckor senare än denna gången. Jag tolkade hursomhelst detta som något positivt, visste inte att det kunde tyda på utomkvedshavandeskap?


    Högt hcg är inte ett tecken på utomkvedshavandeskap. Däremot om du har ett högt hcg men ingen graviditet kan ses i livmodern finns det risk att graviditeten sitter utanför. Utomkvedshavandeskap ger oftast en långsammare stegring än en normal graviditet.

    Ett extremt högt hcg är ett tecken på mola.

    Hcg skiljer sig väldigt mkt i tidig graviditet och säger i princip inget om hur livskraftig graviditeten är, det viktiga är hur det stegras, dock kan det också vara individuellt.
  • JustLikeHoney
    Nilla6 skrev 2021-12-16 13:47:51 följande:

    Eller hur jag tyckte det oxå lät positivt med högre men kan tydligen vara ett utomkvedes då oxå, men vi såg hinnsäcken med någonting i samt gulkroppen imorse så ska tillbaka imorrn för nytt hcg prov så får se hur mycket det ligger på nu.


    Om de sett en hinnsäck med gulesäck i är det en intrauterin graviditet så du behöver inte oroa dig för utomkvedshavandeskap :)
  • JustLikeHoney
    Nilla6 skrev 2021-12-16 22:25:23 följande:

    Ja hinnsäcken med en skuggliknande sträng låg i men gulkroppen satt kvar i vänster äggstock/äggledare som den skulle. Hinnsäcken mätte 11 mm läste jag nu på 1177.


    Hmm, ?skuggliknande sträng? är nåt helt random och betyder inget alls, samma med corpus luteum (gulkroppen), den behöver inte ens synas på ul eller kan synas långt efter ett missfall etc.

    Jag jobbar mkt med misstänkta x och tycker din läkare verkar lite oklar. För det första är ryggsmärta inte ett tecken på x (utomkvedshavandeskap) utan det brukar vara småblödningar och huggande smärta på bara ena sidan, och då först i ca v 6+. Finns misstanke, dvs ingen intrauterin graviditet ses från ca v 5+3 tas s-hcg 2 ggr med ca 48h och vid normal stegring kan det antingen släppas eller göra ett nytt ul efter nån vecka.

    Låter som att handläggningen skapar onödig oro?

    Hursom, hoppas du får en fin stegring på hcg idag (det var idag va) :)
  • JustLikeHoney
    Nilla6 skrev 2021-12-17 19:02:17 följande:

    Jaha vad ska man tro nu då,hade hoppats på att det skulle ökat mer men låg på 6527 nu vilket är lite mer än en dubbelt, då det låg på 3026 i tisdags, men gick nästan 70 timmar emellan, är det kört eller är det ändå en bra stegring?


    Det ser ut som en fin stegring! Det där med att fördubblas på 48h börjar ifrågasättas och en dryg fördubbling på 3 dygn är ett bra tecken!

    Det är lite det jag menar med att det skapar oro i onödan. Jag skulle kunna ta s-hcg och göra vul varje dag på jobbet men tänker att vad ska jag göra med svaret? Det kommer bara göra mig mer orolig så jag väntar ett tag och gör ul när jag vet att svaret faktiskt kan betyda nåt.

    Försök slappna av och ta helg, dina värden ser helt normala ut :)
  • JustLikeHoney
    Nilla6 skrev 2021-12-18 10:20:51 följande:

    Näe jag vet, är väl mest att denna var imte planerad och sambon var helt emot det första 2 dagarna och sen började han planera med bil och allt så då vill man ju att det går vägen, är absolut sista då mannen knipsar sej sen och jag är redan kär i det lilla fröet????


    Jag fattar! Håller tummarna att allt går bra. Är också orolig, är ju 40 så större risk för både missfall och kromosomavvikelser. Och känns läskigt att börja om igen, mina kiddos är snart 8 och 11
  • JustLikeHoney
    Nilla6 skrev 2021-12-18 13:06:43 följande:

    Jo samma här är 37 så man oroar sej såklart för allt haha, äldsta är 13, sen en 6 åring och en på 4.5 år så man glömmer fort allt som händer och saker man sen behöver. Behöver redan köpa mammatrosor och mammabyxor;)


    Är det så? Tycker också min mage blev betydligt större ganska direkt, fattar ju att det inte är livmodern men hormonella faktorer. Har typ mjukisbyxor med bred midja hahaha kommer inte kunna ha förra årets tajta nyårsklänning iaf. Är så sjukt tidigt gravid men känns så mkt. Hulkgrät över ungefär ingenting idag?

    Har 25-dagars cykler så kanske är hela 3 dagar längre än 4+5? :D
Svar på tråden Bf augusti 2022