Inlägg från: Frida123123 |Visa alla inlägg
  • Frida123123

    Bf augusti 2022

     Uppdatering: Idag var jag på BVC och killen fick andra dosen av rotavaccin och två sprutor i varsitt lår. Han blev jätteledsen. Tänka sig, två stycken som sticker en spruta i låren, utan att veta vad som händer eller varför det händer. Tycker han känns lite varm nu samt lite gnällig. Blir spännande natt och morgondag.. 

    Han är 62 cm lång och väger 5600. Imorgon blir han 12 veckor. Gällande sömn så brukar han bli trött efter ca 1,5 h men det är inte alltid man lyckas få honom att sova och då kan det bli x-antal vakna halv-griniga timmar.. Härliga spädbarnstid! 

  • Frida123123

    Gud vad dagarna med bebis kan skilja sig åt. Hade en superfin helg med sambo och bebis på hotell i 2 dagar. Idag på förmiddagen gick det bra, men på eftermiddagen har han skrikigt i timmar, med små stunder av tystnad, för att hämta andan. Jag förstår ingenting. Det är detta, det oförutsedda med bebisar som jag inte inte gillar. Tycker det är jättejobbigt. när INGET funkar, och det som fungerat tidigare inte gör det längre. Förstår att det går över, men herregud, idag är ingen bra dag och jag har nästan gråtit. Jobbig när man är själv och sambon är bortrest och kommer hem sent ikväll. Nu funderar jag allvarligt på att ta in hjälp ibland ( barnvakt ngn timme ) när sambon är borta längre än en vanlig jobb-dag. Det tar på psyket det här. Jag är ingen person som gillar spädbarnstiden tydligen, även under bra dagar, älskar givetvis mitt barn, men längtar tills sambon tar över och jag börjar jobba för att få komma bort. Men det är några månader bort, även om det är något som vi bestämmer själva. Att vara förälder är verkligen inte lätt! Imorgon är en ny dag! Hoppas ni andra har det fint och att det går bättre med det ni tampas med just nu! 


    Är det någon här förresten dom har använt sig av barnvakt, ej släkt/familj. Obs. Jag har ingen familj eller släkt i närheten som kan hjälpa mig så därav funderingen på att anlita barnvakt. Är det tabu när man har en bebis som bara är tre månader? 

  • Frida123123
    Ingetnamn123 skrev 2022-11-08 22:39:02 följande:

    Min bebis fyller 3 månader på fredag. Idag har han sovit bara korta stunder ( varje gång 20-30minuter) på dagen. På kvällen har han varit vaken från kl.18:30 tills nyss (kl.22:10) Han var alltså vaken i nästan 4 timmar i sträck
    :(. Det kan inte vara normalt😔
    Under tiden har jag matat, byt blöja, försökt få honom varva ner i mörkt och tyst rum med avslapnande musik som han annars somnar med, vaggat, matat igen byt blöja osv. Men inget har funkat. Under dessa timmar har han gråtit, gnällt och grinnat men inte kunnat finna ro och somna.  Vi har många sånna kvällar men han har aldrig varit vaken så många timmar i sträck.
    Har en sambo som pendlar och kommer hem sent från ett fysisk krävande jobb. Han orkar inte hjälpa till och jag är helt slut och trött.
    Kvällar som denna blir jag så arg och vill bara skrika rakt ut. Sen på morgonen är min bebis så söt och gullig, ler och skrattar mot mig. Då känner jag mig ännu värre som mamma för det känns att jag inte förtjänar att han ler och skrattar mot mig. Jag vet inte vad ska jag ta mig till för att slippa känna så. 


    Våra bebisar fyller år samma dag med typ 50 minuters mellanrum :). Nja, låter länge för en sådan liten att vara vaken sålänge men det kan säkert hända om de har svårt att komma till ro. Jag tycker fortfarande att det är svårt att underhålla bebis på vakna stunder När dom är så små.  Vi är i gymmet, gungan, promenad, övar nacke/magläge. Vad gör ni på vakna stunder när det inte ska sövas? 

    Åh, hur ser fördelningen ut då mellan er, det vill säga på vilket sätt har han möjlighet att hjälpa till? känner till känslan om när bebisarna skriker och man inte vet vad man ska ta sig till, till när de på morgonen bara ler mot en! 


    Trivs du annars med att vara föräldraledig? Hur länge ska du vara det? Annan hjälp från släkt/familj? 

  • Frida123123

    Hej! Hur går det för alla? För mig/oss går det framåt ändå. Man får ta varje utmaning när den kommer. just nu misstänker jag tandsprickning. Tidigt, men inte alls ovanligt tydligen. Jag är inte hundra på att det är det, men misstänker det starkt.  Börjar nalkas första julen med våra små! Mysigt!! 

  • Frida123123
    Emjol skrev 2022-11-23 17:21:41 följande:

    Just nu är det språng 4 så det har varit en vecka kaos Flört Det verkar dock ha lagt sig nu lite men fortfarande mycket närhet, uppmärksamhet och kinkighet Hjärta  Stackarn börja panikgråta häromdagen för hon ville ha ögonkontakt med mig.

    Nästa vecka är det operation för ptosen så nu håller vi mest tummarna att hon håller sig frisk tills dess.Oskyldig


    Åh, ja, språng 4 här med, dag 2. Känner igen det där med mer närhet och uppmärksamhet. Lycka till med operationen! Kommer gå jättebra! 
  • Frida123123

    Hej! 

    Kan instämma att sömnen är sämre här med Samt humöret hos killen. Missnöjd oftare och gnälligare. Tror vi har tandsprickning på g med. Är det någon annan som misstänker tandsprickning? 


    Bebis är nu 15 veckor. Undrar, kan era vända sig från rygg till mage eller tvärtom,  greppa tag i saker? Min kan inte det ännu. Vi övar mycket nacke dock. Greppa visar han inga tecken på ännu. 

  • Frida123123
    Nilla6 skrev 2022-11-25 20:04:13 följande:

    Alice blev 4 månader i måndags, pratar en massa, bubblar med munnen(sprutar saliv) haha, vänder sej hela tiden från rygg till mage poch blir arg, vände sej från mage när hon var typ 5 veckor men nu händer det bara ibland. Sover okej, typ 3 ggr om dan fram till 17.30, sen för natten 20-06.30 med amning däremellan, ammar på dagarna nu, slutat med pumpningen sen en vecka då jag inte orkar med allt runt det, ibland blir hon dock inte mätt känns det som så då får hon ersättning oxå, kanske för att hon bara ammar ena bröstet? Får handmjölka det andra och då sprutar det en hel del mjölk men enligt alice så kommer det inget;) hennes tungband är klippt 2 ggr men taget runt bröstvårtan blir sämre tycker jag nu, vaccumet släpper lixom så hon smaskar till och blir sur för det kommer luft istället. Jätte jobbigt. Tips?


    Är bara nyfiken. När man skriver att barnet sover mellan x-x antal timmar på natten, med amning däremellan. Innebär det att hen somnar om direkt då. kul med utvecklingen. Såg att det bildats en BF Augusti 2023. Ha ha, det väcker andra minnen.. tänk att vi nu sitter med 4 månaders bebisar
  • Frida123123

    Puffar igång tråden igen. Misstänker att alla har fullt upp med de små och kanske förberedelse inför julen. språng 4. Ja jag vet inte. Vissa dagar är han gnällig andra dagar går det bättre. Däremot tycker jag att han har mer behov av att äta på kvällen, men det kanske har med att de är inne i en utvecklingsfas just nu. Min kille får flaska och äter var tredje-fjärde timme dygnet runt. Även om de är underbara och en fin ålder så ska jag inte hymla om att jag längtar tills han blir äldre och man kan interagera tillsammans på ett annat sätt. 


    På måndag är det dags för 4 månaders vikt och vägning och tydligen samtal om smakportioner. För 6 veckor sedan vid kommande besök vägde han 5600. Han har tidigare gått upp 150-200 i veckan vilket gör att han iaf borde ligga på 6,5 kg. Vi får se men tyngre och tyngre blir det dag för dag som går, speciellt för en bebis som totalvägrar bärsele. 

    Uppdatera gärna ni med hur det går för er? 

  • Frida123123

    Sådär! Då var 4- månaders kontrollen avverkad. Han väger 6,4 kg och är 65 cm lång. Börjat plana ut när det gäller vikten, dvs minskat enligt kurvan men allt var normalt. Nästa besök är  januari för 5-månaders kontrollen och då vaccin igen. Åh, sprutor igen. Stackarn. 

    Dagarna här ser så olika ut men jag kämpar på. Tar dag för dag. Tycker fortfarande att det är jobbigt när han är ledsen och går smått panik/ångest.  Speciellt jobbigt när vi är ute. Det blir absolut bättre, men jag är förvånad av att jag reagerar på det sättet. Är rädd att inte kunna trösta honom och nu på vintern tycker jag att det är allmänt meckigt då det är kallt och ta upp ur vagnen etc. Får trösta mig med att vi nu bokat en resa tillThailand och åker i början av mars och stannar en månad! Hääärligt. Därefter börjar jag jobba, vilket också ska bli skönt Faktiskt. Spädbarnstiden är inget för mig, tack och hej :). Men visst älskar jag min lille kille, såklart! 

  • Frida123123
    Emjol skrev 2022-12-15 15:06:26 följande:
    Operationen gick bra och märker redan stor skillnad på bebis Skrattande

    Allt är roligare när man ser bättre. Utvecklas hela tiden och vill sitta/stå mestadels även fast hon inte är i närheten av att klara det ännu haha Flört

    Dagarna går mest ut på att träna,träna,träna. Ögonlapp 2 timmar om dagen nu men hon orkar bara 20min åt gången. Försöker tajma in det med naps och humör men ibland är det svårt.
    Sen mage och träna nacken osv
    Hon ligger fortfarande lite efter enligt vad hon ska men blir ju starkare hela tiden så vad gör det Oskyldig

    Har börjat försöka få henne att uppskatta spjälsängen på dagarna. Somnar i famnen och lägger sen ner henne. Funkar iallafall minst 1 nap om dagen änsålänge 
    Skönt att höra att operatronen gick bra! Men ligger hon verkligen efter? Alla barn utvecklas olika. Kan hon lyfta nacken? Ja nu går det ändå undan med utvecklingen. Min kille kan greppa, men ännu inte med precision. Nu vänder han sig på sidan men kan ännu inte vända runt och oj oj oj vad han blir frustrerad av det. Såklart. Vi fortsätter träna. Som sagt, vi är alla individuella och utvecklad i olika takt. Du har säkert läst tex att vissa barn hoppar över krypande och går direkt till att börja gå.. så länge hon utvecklas så är det bara positivt! 

    Kul att läsa din uppdatering. Jag tycker det är så kul att läsa hur det går för alla här i tråden. God jul på er! 
  • Frida123123

    Uppdatering: God fortsättning allihopa! På onsdag blir killen 5 månader. Nu går det undan. Inatt sov han från 20-05:30, somnade om efter mat till 0800. Bra natt. Annars brukar han vakna 2 ggr per natt för mat Och vakna runt 6-7. Han får ersättning och nu även smakportioner. Kul! Kryddmått, så pyttelite. Nu vänder han sig på sekunden från rygg till mage men inte tvärtom. kan inte sitta med stöd men det kommer. Tycker det blir roligare och roligare nu när han blir äldre. Börjar bli tungt att bära ( gillar ej sele), så rygg och axlar tar stryk. Får se vad han väger nu på onsdag, då var det 5 veckor sedan senaste besöket då han vägde 6,4 kg. Om ca 1 vecka är det då även dags för rond 2 av vaccin. usch. Magen som vi brottats med i månader verkar nu vara bra. Får dock fortfarande lactulos men tror att vi ska börja trappa ner, så det är med skönt! Fått lite skorv. Har era tappat hår eller förändrats mycket i utseendet? Alla har ju inte hår när de föds. Vår hade hår, mörkt, som nu blir Ljusare och ljusare. Spännande att se för nu ser de mer ut som en bebis än spädbarn..

  • Frida123123

    Sådär, hemma igen efter BVC besöket. Det gick bra. Han började gråta stackarn efter sprutorna. Men det var väntat. Vem gillar sprutor liksom. Han är 67 cm lång (planat lite) och väger 7080. Allt enligt hans kurva. Nu kan man checka av det besöket med. Idag har annars varit en hemsk dag. Han sov 20 minuter fram till 14:30, och då vaknade han 06:30? helt slut. Men men imorgon är en ny dag.. 

Svar på tråden Bf augusti 2022