Inlägg från: Frida123123 |Visa alla inlägg
  • Frida123123

    Bf augusti 2022

    bullmamman2 skrev 2022-05-30 19:32:04 följande:

    Nån mer som är sjukt trött nu? Är i vecka 27+3 och minns inte att jag tidigare blivit trött så här snabbt  Hoppas att det ska vara nåt tillfälligt men förmodligen lär det nog bestå. 


    Har 6 veckor kvar att jobba och det känns lite väl länge men det är bara att härda ut antar och försöka hålla sig vaken på jobbet och vila resten av dagen. 


    Ja du! Tröttheten är tillbaka! Jag får verkligen dra mig iväg till jobbet varje dag. Har ett 8-17 jobb må-fre. Ingen möjlighet till hemarbete, vilket är synd. Trött men även mer och mer otymplig nu, magen växer snabbt nu! Har 7 veckor kvar, så det är bara att kämpa på. 


    6veckor, kämpa på! jobba hemma kanske? 

  • Frida123123

    Hallå där allihopa!! Försöker hålla igång tråden lite :). De flesta kanske skriver i Facebook? Har precis varit på en alldeles underbar resa/weekend utomlands, Kroatien. Var först lite nervös inför att åka med tanke på att försäkringen inte gäller efter vecka 28 men allt gick bra!! Är nu i vecka 30+3. 


    Var igår på en blodflödeskontroll efter remiss från barnmorskan. Allt såg bra ut. Inga förvärkar, lågt blodtryck och bebisen mår bra. Så skönt. Fick också reda på av sjukhuset att jag kommer att få igångsättning vecka 39, Om bebisen inte kommer innan dess. Så nu börjar det bli verkligt på riktigt :). Magen har sin spurt nu, är trött men har mest problem med hjärtklappning, andnöd och yrsel som kommer några ggr per dag. Räknar ner jobb dagarna, börja bli lite tufft emellanåt nu. 

  • Frida123123
    Nilla6 skrev 2022-06-09 17:24:12 följande:
    Va skönt att få veta det nu angående igångsättning, jag har sagt till min bm att det är enda sättet jag kommer föda på, blivit igångsatt med alla 3 redan pga hf och sista kom på bara 1 tim så denna lär komma snabbare då jag redan har så mycket förvärkar och hon ligger långt ner med huvet. Men läkaren jag har på mvc verkar inte lyssna på mej riktigt så det gör mej orolig. Vecka 30+5 nu, stor som ett hus, illamående, huvudvärk, svällda händer/fötter och ben, förvärkar från hell, kan inte kissa eller bajsa sittandes och ja hoppas tiden går foort nu haha

    Menar du att du vill ha igångsättning? Hängde inte riktigt med haha. För det ska väl finnas indikationer på varför, som tidigare när du hade havandeskapsförgiftning. verkar vara riktigt jobbigt med alla symptom du har. Åh, men hoppas hon inte kommer för snabbt bara. 

  • Frida123123
    JustLikeHoney skrev 2022-06-12 14:30:48 följande:

    Mitt vatten gick inatt, v 30+1. Inlagd på bb med dropp. 


    Vad? Nej är det sant! Vad händer nu? Kan de stoppa att förlossningen startar? Hur mår du? Läskigt! Åh, kram 
  • Frida123123

    Hej alla, Varit hos barnmorskan för rutinultraljud, det gick bra. Lågt blodtryck, sf Mått 30 i vecka 31+1, bra järnvärden. ligger på normalspannet. Av olika indikationer behöver jag dock gå till barnmorskan för kontroll av urin och blodtryck varje vecka, men men så är det. Är det flera som upplever att magen är tung. Herregud, hur ska det bli längre fram, en vanlig fråga som många undrar. 

  • Frida123123
    JustLikeHoney skrev 2022-06-12 17:18:17 följande:

    Jag skulle upp och kissa inatt och då rann det vatten på golvet. Så fick åka in för kontroll. Inga värkar och jag får tractocil för att förhindra att det kommer några. Fått en dos kortison och ska få en till för att mogna på lungor samt antibiotika för att undvika infektion. 


    inte alls vad jag tänkt, känns jätteläskigt och är inte alls redo mentalt men jag är väl omhändertagen. Neoläkare var här och pratade också och det är god prognos. 


    dock har bebis vänt sig från huv ner till säte under dagen så blir snitt om den inte vänder tillbaka sig, jag kommer förlösas senast 37+0 så blir ingen bf august. 


    Hej, jag undrar hur du mår med tanke på dina senaste inlägg. Är du hemma nu? Sängliggandes Om det blir igångsättning vecka 37+0, vilket datum blir det då? 


    mycket med graviditet är läskigt, man vet aldrig hur det ska bli. hoppas du mår bra iaf! 

  • Frida123123
    JustLikeHoney skrev 2022-06-22 08:48:12 följande:

    Jag är fortfarande inlagd på sjukhuset, 11 dagar nu. Kommer inte komma hem som det ser ut. 


    ligger och bara inkuberar bebisen, får endast gå upp för att gå på toaletten, annars ligga i sängen. De håller koll så jag inte får en infektion vilket är en av riskerna med prematur vtnavg, då måste de starta förlossningen, annars finns det risk att jag kommer igång spontant med värkar men händer inget av det sätts jag igång senast 37+0 vilket är 30/7. 


    Okej, men bra att de har koll på dig och barnet! Men säkert tufft att vara inneliggande med så starka restriktioner. Okej, så som längst om 5 och en halv vecka då. Ändå inom räckhåll men ändå tufft och tråkigt såklart med tanke på sommar etc. Sköt om er! 
  • Frida123123

    Inte så långt kvar, dvs snart i mål! 6 veckor och 5 dagar. Men jag ska på bedömning för igångsättning redan den 8/8 så lär barnet komma innan Bf datum den 14/8, det är om 5 v och 5 dagar. Undrar hur det här ska gå! Första barnet så självklart lite extra nervöst. 

    Dagarna går upp och ner, vissa dagar bättre än andra, just nu är tröttheten och ibland ryggont som är mest påfrestande, men även att kroppen blir större och magen som växer och gör sig obekväm. Härdar ut på jobbet, 2,5 v kvar. Är hos barnmorskan varje vecka, bla idag. Allt såg bra ut. Lågt blodtryck, inga tecken på havandeskapsförgiftning, rörligt barn och bra hjärtljud. Sf mått i vecka 33+1 låg på 31. 

    Hur mår ni andra? 

  • Frida123123

    Godmorgon gravid-gänget! 

    Hur står det till med alla nu? Idag går jag in i vecka 36, fast mer exakt 35+0. Har inte riktigt kommit till den där känslan att ? jag är trött på att vara gravid?, vilket är skönt, för det är ju fortfarande en bit kvar. Jobbar en vecka till och sedan semester. Ska bli så skönt. Längtar!! Därefter kan man bara rå om sig själv totalt. 


    Nytt besök hos barnmorskan imorgon. Spännande. Försöker kapitulera för vikten nu och bara må bra. För två veckor sedan hade jag gått upp 9 kg totalt. Räknar med 2 kg till imorgon. Så länge bebisen mår bra, och inte för liten och inte fööör stor så är det bra.

    Hur mår ni andra? Semester ännu? Vad ligger era sf mått på nu och i vilken vecka + dag är ni i? krämpor? 

  • Frida123123
    JustLikeHoney skrev 2022-07-11 09:29:35 följande:

    Jag fick min bebis med urakut kejsarsnitt 3/7, v 33+1. Han mår fint men ligger på neo, jag har fått en kraftig infektion i livmodern som inte riktigt vill ge med sig så jag är inskriven på gyn men är nere med bebis och pappan så mkt det går.
    Hoppas ni andra har har en härlig tid med era graviditeter sista veckorna!


    Åh Men grattis till bebisen! Tror du är först ut :). Låter självklart inte roligt med urakut kejsarsnitt i vecka 33 men skönt att höra att han mår bra iaf. Hur mycket vägde han och hur lång var han när han föddes? 


    tråkigt med infektionen, hoppas du mår bättre snart och får komma hem! om jag inte minns fel var detta ditt tredje barn. Men stort grattis till bebis! Hur länge behöver han ligga på neo? 


    Vi är det
Svar på tråden Bf augusti 2022