Inlägg från: Frida123123 |Visa alla inlägg
  • Frida123123

    Bf augusti 2022

    Nilla6 skrev 2022-07-11 12:47:06 följande:
    Hej hej vecka 35+2 här, krämporna fortsätter, mycket mensvärk, sd konstant i stort sett men var in på fl förra veckan och tappen var normal, lite kortare och mjuk bara. Var hos bm idag, gått upp ca 11 kg vilket inte stört mej då jag gått upp mellan 15-35 kg med de andra 3 haha. Bebis huvud ligger långt ner men ruckbar. Sf mått idag låg på 34 cm, fast känner sparkarna uppe vid magsäcken så en del halsbränna, sura uppstötningar och illamående. Foglossningen blir värre, kan inte gå, sitta, stå eller ligga utan att gråta. Hb låg bra och glukosen, bt var lite högre 125/85 men ingen protein, vilket jag hade förra veckan. Ska till spec.mödra på fredag för bedömning inför igångsättning. Hoppas på 38+0, vilket bm oxå trodde, så typ max 3 veckor kvar hehe
    Hej Nilla6, kul att läsa om din uppdatering. Oj oj oj, så det är ju riktigt snart! Usch med foglossning dock. Låter riktigt jobbigt! Jag har ju 4 veckor kvar för samtal kring igångsättning, vilket iaf kommer bli den veckan (vecka 39+0-39+6), vi får se. Lycka till på fredag! Uppdatera gärna, om du vill såklart :). 
  • Frida123123

    Hej, 

    Äntligen semester. Så trött, och allmän obekväm i kropp, rygg, mage. Börjar bli jobbigt nu. Förmiddagarna är bättre, eftermiddagen och kvällarna är en pina. Nu har oron, rent allmänt börjat smyga sig på med. Orolig för förlossning, barnet, anknytning, tiden efteråt etc etc. 

    Hoppas ni andra mår bra, och får en trevlig sommar och snart förlossning

  • Frida123123
    Nilla6 skrev 2022-07-20 23:19:29 följande:
    Okej näe inte såhär långt gången, kanske innan 36+0 men tror det är ovanligt att stoppa efter 35. Beror väl på tillväxt oxå, min var +11% i vecka 32 och på måndag får vi nytt tul och cervix koll så hoppas det hänt mer eller att hon kommer till dess. Har fått citodon med dom andra bara när det vart mycket sd som inte gjort så mycket.

    Jag har också förstått att man nog troligtvis inte stoppar förlossning om inget annat skulle indikera på att det är bättre, fick höra från min barnmorska att när man kommit till vecka 36 (36+0-36+6) så stoppas förlosanningen troligtvis inte. Men jag tror att det ser lite olika ut från kommun till kommun. 


    Jag känner en hel del sammandragningar och att det trycker på ner. Svårt att veta när det är första barnet. Var och mätte magen i vecka 36+0, då låg sf måttet kvar på 33, som veckan innan. Ska ta nytt mått på måndag. 

  • Frida123123
    Nilla6 skrev 2022-07-21 23:17:08 följande:

    Blev ingen augusti bebis då Alice bestämde sej för att komma ut i morse;) slemproppen gick ett par ggr igår men så brukar den göra för mej ett bra tag innan, inatt vid 3 kom en stor klump i toan, sov till typ 6 då det hade kommit några värkar men trodde det var latensfasen, sa till sambon att jag har ont, typ 5 min senare skriker jag av smärta, känns inte som om jag skulle hinna in(40 min) fick ambulans, var inne på fl 07.40 öppen 6 cm, skriker efter eda men hade högt bt och proverna var inte klara så fick lustgas till jag svimma hahah, krystvärkarna kom 08.30 och 08.34 var hon ute;) vecka 36+5:)


    Men wow, stort grattis! Andra bebisen som jag känner till i denna tråd. Härligt! Jättefint namn. Hade tagit det själv om en i min släkt inte redan tagit namnet :). 36+5, då är hon så pass som fullgången. sedan som du skrev så hade hon en fin vikt :). Hur länge blir ni kvar? Lät dramatiskt med ambulans. skönt att höra att det gick bra iaf! Åter igen, Stort grattis till er juli-bebis! 
  • Frida123123
    Emjol skrev 2022-07-25 20:28:53 följande:
    Hej Glad

    Proverna var inte så bra då bebis flöde har blivit dåligt så det beslutades att jag fick sättas igång direkt igår. Omogen tapp och förstföderska..

    Igår natt så mådde inte bebis så bra av förvärkarna som kom rätt tätt så vi fick pausa det hela men har fortsatt idag efter nya prover. Har lite mensvärk och förvärkar typ men går segt. Man börjar ledsna lite och sambon får bara vara här på dagarna eftersom förlossningen inte är igång.. Hoppas på vi alla 3 får vila upp oss inatt och att det sättet igång imorgon Tungan ute

    oj då! Hur mår ni alla nu? 

  • Frida123123
    Tino skrev 2022-07-27 19:56:10 följande:

    Nu har min bebis kommit. Åkte in till förlossningen för en kontroll och då upptäcktes att bebisen inte mådde helt bra. Och förlossningen sattes igång. Och då gick allt supersnabbt, på bara några timmar. Från 6 cm öppen till att bebis föddes tog det på cirka 20 minuter. Det blev sugklocka pga  påverkad bebis pga hur snabbt det gick. Bebisen mådde jättebra när den kom ut tack och lov. Jag är så lycklig att det gick bra. Tacksam för sugklockan! 


    Hej Tino och jättestort grattis till bebisen, visst var det en pojke :). Härligt! Visst födde du väldigt nära Bf dagen? Har gör mig att det var i slutet av juli? Hur mycket vägde han och hur lång var han? kommer ihåg att det var en ivf bebis, precis som min, dvs att vi båda kämpat för att bebisarna ska få komma till världen. 


    Låter också dramatiskt men ändå en väldigt snabb förlossning. Nu slipper du hepatosen med Förmodar jag! Blir ni kvar på bb någon dag? 

  • Frida123123
    Emjol skrev 2022-07-29 13:30:21 följande:

    Går inte att citera Obestämd

    Men bebis kom efter 4 dagars igångsättning. Bebis mår bra men jag har fortfarande högt blodtryck som tyvärr kan sitta i ett bra tag. Så det var ingen augusti bebis Flört


    Grattis! Visst var det en tjej ni väntade! Du drömde om en juli bebis kommer jag ihåg :). Vad vägde lilla tjejen och hur lång är hon? Hur var Din upplevelse av förlossningen? 


    en hel del ändå som fått barn i juli! Önskar er all lycka med bebisen! Vad ska hon heta? 

  • Frida123123
    Tino skrev 2022-07-30 07:17:56 följande:
    Hej! Tack så mycket. :) Det var en pojke som kom till oss. Och han hade bf 30 juli. Så han kom några dagar tidigt. Han vägde ca 3,5 kg och var 51 cm. Han är en ivf- bebis. Vi har kämpat två år för att få honom. Minns inte, men hur länge har ni försökt?

    Förlossning var lite dramatisk och snabb. Förstått i efterhand att ctg-kurvan inte såg bra ut på slutet. Men bebis mådde bra när han var ute. Det kändes tryggt, särskilt så snart läkaren var på plats. Vi åkte hem på tidig hemgång vilket varit min dröm och önskan. Alla undersökningar efteråt har sett bra ut. 
     
    Hur mår du? Hur känner du inför förlossningen nu?
    Ja, om man bara ser på ivf-processen så är det ca 2 år med. vi körde privat. Köpte ett 3-försöks paket. Ivf 1 och 2 blev Båda återföring på, men negativt vid graviditetstest. Ivf 3, blev jag överstimulerad, alla blev snopna över detta då mitt amh var lågt. Blev återföring och 2 till frysen. Positivt graviditetstest på första försöket. Tyvärr missed abortion. Återföring Av frysta försöket Nr 1, blev positivt graviditetstest men missed abortion igen. Men på sista lilla embryot, lyckades vi! Helt otroligt. Hur har din resa sett ut? 

    Härligt att höra att det ändå blev en bra förlossning och tiden efteråt! Rätt orolig men ändå lugn inför förlossningen. Förstår att det blir vad det blir, orolig för smärtan då givetvis. Varit på resande fot tills idag, så hoppas att jag kan vila upp mig några dagar och att bebisen stannar kvar tills mamma och pappa är redo haha. 
  • Frida123123
    Emjol skrev 2022-07-30 12:02:48 följande:

    Frida123123:

    Ja precis. Kul att du kommer ihåg det Skrattande
    Har något minne att jag även sa datumet 27/7 till någon vilket var den dagen hon föddes Hjärta

    I stora hela så är jag riktigt nöjd med förlossningen. Första barnet så visste inte vad som vänta.

    Konstigt nog var det jobbigast dom första timmarna innan epiduralen. Jag fick starka och intensiva värkar fort och hade lustgas och värmekuddar. Men övergick fort till att när ena värken började släppa så började nästa bara nån sekund senare så jag fick liksom ingen lugn stund imellan. Här någonstans sjönk även hjärtljuden på lilltjejen så det rusa in folk. Trots detta så var jag konstigt nog lugn då jag kände en enorm trygghet med all personal och visste i bakhuvudet att i värsta fall blir det snitt. Hörde hur dom även berätta lugnt och sakligt för sambon vad som händer osv för att även lugna ner honom.
    Efter epiduralen fick jag någon timme att koppla av och äta lite innan krystvärkarna kom och då gick det undan, tog nog sammanlagt 20min innan hon kom. Epiduralen skulle precis fyllas på men fick svaret att tyvärr men den hinner inte ge någon effekt då det är dags att krysta nu Flört

    Trodde jag skulle vara rädd under förlossningen men jag var allt annat än rädd. 

    Vägde strax under 3kg och 48cm.


    Åh, en nätt liten tjej! Härligt att höra att allt gick bra! Jag har förstått på flertalet att värkarna innan epidural är värst, för de som väljer och kan/hinner ta det. Själv hoppas jag att det blir så för mig.Supernyfiken på hur min egen förlossning blir haha. 


    Allas förlossningar är ju givetvis olika, pratade med en bekant vars förlossning var utdragen, smärtsam etc. Hon ville aldrig mer göra om det. Så skönt att balansera upp erfarenheter nu med förlossningar åt det mera positiva hållet. 

  • Frida123123
    bullmamman2 skrev 2022-08-01 08:54:31 följande:

    Grattis till er som fått era bebisar. Själv ska jag på förlossningsplanering med läkare imorgon och hoppas få tid för igångsättning pga stort barn.

    Fick igångsättning sist och då vägde bebis strax över 5 kilo på bf så hade varit skönt med en tidigrare igångsättning så bebis inte blir för stor. 


    Dock verkar de inte alls så villiga att göra igångsättning alls pga stort barn här, så får se vad denna läkare säger 


    Hej Bullmamman2. Kul att du uppdaterar om hur det går för dig! Håller tummarna för att du får ett bra samtal med läkaren och en igångsättning. Vilken vecka + dag har du kommit till nu? Jag är i vecka 38+0 idag. Ska på vanlig kontroll hos barnmorskan idag och på samtal för bedömning av igångsättning kommande måndag. Hör gärna av dig om hur det går imorgon!
Svar på tråden Bf augusti 2022