Inlägg från: nomina |Visa alla inlägg
  • nomina

    Bf augusti 2022

    Fyyyyran skrev 2021-12-10 21:09:34 följande:

    Gud, längtar ihjäl mig efter den här bebisen, samtidigt som jag är livrädd för mf igen. Imorgon är den dagen i graviditeten som jag började blöda sist, så den känns lite som en milstolpe. Tycker dock att symtomen blir starkare och starkare vilket lugnar lite.

    Hörrni, jag tror att vi har valt helt rätt tid att bli gravid om man tänker hur snabbt tiden går. Nu är det jul och allt och när vi är igenom allt det så är vi helt plötsligt +- v.10. Sedan är det våren som ju är en härlig tid och som går fort och sedan är det helt plötsligt midsommar och då är vi i +- v.32. Sommaren går ju alltid snabbt och innan den är över kommer våra små vara hos oss. #någonsomgillarattövertänkasaker haha


    Eller hur! Och när nästa höst börjar krypa inpå så kan vi gå en fin höstpromenad, sitta i lugn och ro och amma och sniffa på bebisarna! :) jag håller helt med dig ^^
  • nomina
    Maymom skrev 2021-12-10 22:28:06 följande:

    Nu har jag följt den här tråden hela veckan så det är väl dags att skriva nåt också. :)

    BF 12 augusti, förutsatt att allt går vägen, är typ rädd att jinxa det genom att berätta. Har dock inte berättat för nån än så behöver skriva av mig lite. Sambons barn sa vid middagen häromdagen -pappa snälla skaffa inte fler barn, och han svarade att han inte var så sugen på fler just nu, så det har inte riktigt blivit läge att berätta för sambon än...

    (Vi har ett gemensamt barn och han ett sedan tidigare)

    Jag är dock väldigt glad för det då jag helst velat ha minst två barn.

    Har inte haft så mycket symptom än, tog ett test dan innan bim då jag inte fått några finnar som jag brukar innan mens samt att jag blev väldigt läsksugen, jag som nästan aldrig dricker läsk.


    Då har vi bf samma dag! :)) Grattis!!
  • nomina
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-11 18:53:12 följande:

    Haha, jag har precis samma problem! Det jag tyckte var gott igår känns vidrigt idag. Har varit sugen på saker precis i början som jag nu blir kräkfärdig av att tänka på.

    Mått mer illa senaste dagarna, särskilt idag, men på en konstigt sätt.

    Det är som att jag behöver rapa, men det går trögt och så mår jag illa av det känns det som. Känns som åksjuka tycker jag, när man suttit och läst samtidigt som man åker bil. Dock inga kräkningar. Mest allmänt äcklad över viss typ av mat och lukt.

    Kämpar verkligen med att tygla oron nu och tänka positivt. Försöker tänka ut positiva grejor med varje dag fram till ultraljudet den 27:e. Hur mår ni alla denna helg?


    Det verkar som många mår illa dessa dagar.

    Jag vaknade kl 5 igår, tänkte genast "idag mår jag riktigt bra, inte illamående eller hungrig, det kanske är varannan dag..." gjirde en kopp varm mjölk, en halvtimme senare hängde jag över toan. Fixade frukost som snart kom upp igen, illamåendet släppte nångång efter lunch. Blev värre igen eftersom det tog lång tid fram till middagen.

    Jag är sugen på att äta hela tiden, vad jag är sugen på varierar men mjölk och smörgås verkar funka bra. (Dricker aldrig mjölk annars)
  • nomina
    madde90 skrev 2021-12-12 16:52:50 följande:

    Hur mår alla? Och hur går det för er?

    Har varit lite frånvarande här, mår rätt dåligt av detta illamående så efter mkt letande så hittade jag äntligen åksjukebanden som jag hade mina tidigare grav så hoppas dom hjälper denna gång.


    Fredags morgon slog illamåendet till ordentligt. Har tidigare vräkt i mig mat för att jag konstant är hungrig. Nu är jag hungrig men myckeg smakar lite illa. Kan bara äta lite åt gången. Brösten är hårda och ömmar ganska rejält också. Vaknar fortfarande på natten för att kissa/äta/ont någonstans

    Trots det är jag ändå överlycklig över att vara gravid, och på helgen är gubben hemma som pysslar om mig och allt känns bättre då.

    Åksjukearmband, så finurligt, kanske kan vara något om man vid något tillfälle vill slippa må illa.
  • nomina
    Tino skrev 2021-12-13 09:21:21 följande:

    Jag ringde kvinnokliniken direkt på morgonen och fick en tid direkt för att kolla upp blödningarna jag haft. Allt såg fint ut och blödningen kom troligtvis från slemhinnan i livmoderhalsen. Man kan få så om man anstränger sig eller tex har sex. :)


    Men så underbara nyheter! Det är allt ett litet mirakelbarn där <3
  • nomina
    laurajane skrev 2021-12-14 13:44:22 följande:

    Tack för tipsen! Finns det vissa järntabletter som brukar rekommenderas att ta som gravid?


    Det finns ju även tabletter avsedda för gravida som har många vitaminer och mineraler, inkl järn + folsyra!

    Jag hade inte inte köpt rena järntabletter utan konstaterad järnbrist.
  • nomina
    Jenek18 skrev 2021-12-15 14:00:57 följande:

    Hej alla! Jag plussade i lördags på bim-1!! BF är 20 augusti! Jag är väldigt glad men oron för missfall gör att jag ändå inte riktigt kan glädjas som vid mitt första pluss. Jag fick tidigt missfall v.4+2 i tidigt november och nu blev jag gravid på första försöket efter det. Idag är jag i v.4+3 så en lite milstolpe då jag passerat tiden för missfallet förra gången. Trodde inte att ett missfall skulle påverka mig såhär mkt. Men försöker att glädjas och tänka framåt.

    Jag tar gravtest i förhoppning om att se starkare utslag på tester och tempar även. Sist vid mf när jag upptäckte att något var fel var när tempen droppade. Ni som fortsatt testa efter positivt test när har ni fått 2-3 veckor eller 3 v på digitalt test?


    Stort grattis till plusset!!

    Förstår att det måste kännas skönt att passera milstolpen :)
  • nomina
    Jenek18 skrev 2021-12-15 18:28:08 följande:

    Tack! Hur går det för dig vilken vecka är du i?


    V 6 (5+4) Det går ok men mår väldigt illa hela tiden. Började för en vecka sen och blir nästan bara värre. Svårt att hitta något jag kan äta utan att spy, men a-fil, knäckebröd, choklad och vindruvor går bra. Kräks 1-2 ggr /dag. Men jag är så otroligt glad för att jag blivit gravid så det får helt enkelt bara va så :)

    Min mamma sa att hon mådde illa när hon väntade mina bröder, men inte med mig...så nu tror jag att det är en, eller två pojkar därinne! :D

    Har du några symptom ännu?
  • nomina
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-15 20:32:51 följande:

    Ibland när jag vaknar på natten känns brösten extra spända, det nästan bränner till runt vårtgårdarna/bröstvårtorna och nästan lite som att brösten är sprickfärdiga. Någon annan med såna symptom? Tycker också att vissa dagar är de extra spända och hårda. Sen någon dag mjukare igen och sen tillbaka till det spända. Har läst att det är helt normalt, tycker bara det känns lite spännande. :P


    De senaste nätterna har mina bröst varit mer jämnömma, men innan dess vaknade jag flera nätter i rad och mina bröst var otroligt spända, framförallt på sidorna och knappt kunnat peta på dem

    Haha ja allt med graviditeten är spännande!

    Skulle dock vilja ha en stor mage redan nu, längtar!! :))
  • nomina
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-15 21:30:43 följande:

    Så märkligt att de blir mer spända på natten, undrar varför! Längtar också efter stor mage och att det liksom syns.

    Jag har inte vågat väga mig dock. Tycker sånt känns jobbigt. Just att se siffrorna, inte att se kroppen växa för det vill jag ju.

    Vill inte titta på vågen hos barnmorskan tror jag. Är ni andra känsliga för sånt?


    Ja verkligen! Har haft ätstörningar större delen av mitt liv. Har de senaste två åren nått normalvikt och mår bra, men undviker att väga mig för att det gör mig inget gott.

    På första hälsosamtalet vägdes jag inte, hon bara frågade min vikt.

    Första gången jag var gravid minns jag att jag vägdes, gör de alltid det?
Svar på tråden Bf augusti 2022