Inlägg från: nomina |Visa alla inlägg
  • nomina

    Bf augusti 2022

    Emjol skrev 2021-12-30 14:54:57 följande:

    Grattis och välkomna alla nya som hittat hit! :D

    Idag är ingen bra dag för min del.. Prostafenen har funkat hyfsat ett tag nu men nu idag slog illamåendet till som en käftsmäll fastän jag tagit prostafen :(

    Även lite yr så blir sängen idag med massa citron och ingefära hehe. Går iallafall in i vecka 10 imorgon och har KUB den 26/1.

    Hur mår ni andra? :)


    Jag får passa på att gratta alla nya jag också! :))

    Hua för detta illamående, jag använde mig av seaband som gjorde skillnad först, men nu verkar de inte hjälpa längre. Spyr 1-2ggr per dag, idag redan 2 ggr och mår illa hela tiden förutom på natten.

    Går in i vecka 9 på lördag.

    Man är verkligen tudelad i illamåendet, hag vill ha symptomen där för att stilla min oro, men såfort de släpper lite så blir jag orolig för att något är fel...!

    jag ska inte göra kub, men tar allmänna blodprover och inskrivning 21/1, ultraljud 2 veckor efter det men inte fått datumet ännu.
  • nomina
    Emjol skrev 2022-01-04 10:25:16 följande:

    Får panik.

    Har helt plötsligt blivit trög i magen/förstoppad vilket jag vet att man kan bli i graviditeten men vad kan jag äta/dricka så det händer något?! :/


    Torkade aprikoser och plommon har jag fått råd om, drick mycket vatten. Vet inte om det var en felskrivning i inlägget ovan men tänker att a-fil med goda mag och tarmbakterier gör gott.
  • nomina
    Emjol skrev 2022-01-04 19:17:18 följande:

    Tack för tips! Köpte katrinplommon och vatten dricker jag nästintill konstant då jag är jämt törstig :) Hoppas jag får igång magen. Sjukt uppsvälld nu efter ett par dagar..


    Samma här, med vattnet, dricker otroligt mycket. Tycker annars att jag är en dålig vattendrickare men nu dricker jag som en kamel varje dag! :D
  • nomina
    Emjol skrev 2022-01-04 20:12:35 följande:

    Haha ja men ellerhur?! Har alltid varit "duktig" på att dricka vatten då jag älskar vatten men det här är på en ny nivå, och det måste vara ISKALLT ;)


    Haha samma här, spola lääänge och halsa direkt! Även iskallt bubbelvatten är otroligt gott ibland.

    Även mjölk dricker jag nu som jag inte gjort tidigare. Men visst känns det skönt att kroppen vet vad den vill ha!? :)

    Efter lång tid med kraftigt illamående och många kräkningar har jag med två dagar postafen bara spytt en gång och fått behålla maten så jag inte känner mig vrååålhungrig längre. Så himla skönt!
  • nomina
    bullmamman2 skrev 2022-01-05 14:08:38 följande:

    Vi kanske kan köra en lista med när alla har bf?

    Haka gärna på ni som vill

    Bullmamman2, 38 år 29/8


    Ja som semlan skriver, det finns redan en tråd som endel har skrivit i. Kanske orkar du leta upp den och uppdatera? :)

    Grattis till plusset!
  • nomina
    Emjol skrev 2022-01-09 11:59:45 följande:

    Någon mer som känner sig "bakis"?

    Så himla märkligt och sjukt frustrerande när man inte ens dricker längre haha!

    När jag jobbar är det som jag går på autopilot och mår ändå hyfsat men så fort jag är ledig, dvs kvällar och helger så mår jag konstant skit, som att jag är bakis med illamående, dov huvudvärk imellanåt, trött.. Orkar inte någonting och ligger inprincip i soffan hela tiden och glor på serie/film.

    Så hemmet ser konstant ut som skit, jag orkar inte göra mat så blir att man beställer hem lite väl ofta och inte ens det är gott så småpetar i maten bara..

    Är iallafall tacksam över att jag inte spyr och framförallt inte har barn sen tidigare att ta hand om då man inte ens orkar ta hand om sig själv..

    Kred till er alla som har barn sen innan! Förstår inte hur ni orkar?! <3


    Ja verkligen! Mått illa sen v 5 och spytt dagligen sen v 6. Nu har det lugnat sig något, tagit postafen mån, tis, lördag. Men mår jag inte illa så är jag skittrött och också SER skittrött ut, huvudvärk. Ja, som livets längsta bakfylla känns det som.

    Ta hand om hemmet är verkligen lågprioriterat men jag trivs inte i allt för rörigt hem.

    Tack o lov mådde jag bättre i fredags, och fick röjt ordentligt. Men som du skriver, hur klarar de som har barn av detta?

    Jag har varit lite extra vresig mot gubben de sista dagarna, blir så sur när han verkar glömma att jag är gravid och vill hitta på saker hela tiden...

    Har gått in i v 10 nu...
  • nomina
    Emjol skrev 2022-01-12 07:59:20 följande:

    Är det någon mer som inte har gjort ultraljud ännu? :)

    Är i vecka 11 nu och ska göra KUB om två veckor exakt, 26/1.

    Så hela graviditeten är fortfarande overklig om man säger så. Sjukt spännande att se vad som gömmer sig där inne <3


    Inte jag heller, v 11 på lördag. Har inskrivning om en vecka och hon sa ul 2 veckor efter det, men inte fått tid än. Bara lääängtar efter att se det lilla livet!!

    Många verkar göra tidiga ul.
  • nomina
    Johannis90 skrev 2022-01-12 13:45:55 följande:

    Hej! Det är med andan i halsen jag vågar skriva för första gången på FL. Har följt tråden ett tag men pga oro för missfall inte vågat kliva in. Meeen känner att det är dags. Är gravid i vecka 8 (7+5), BF 25/8. Var på VUL i fredags och fick se två tickande hjärtan, en helt absurd och överväldigande känsla! :) Jag har inga barn sedan tidigare men detta är min sjunde graviditet på tre år, så rädslan för ytterligare ett missfall sitter djupt rotat. I alla fall mår jag extremt illa och gjort i två veckor tillsammans med extrem trötthet vilket just nu tröstar mig! Hoppas så att det här är gången det går vägen!


    Grattis och WOW så häftigt med tvillingar!! :)

    Hoppas illamåendet släpper snart, trösten är att man iallafall bär på ett mirakel (två i ditt fall)
  • nomina
    Emjol skrev 2022-01-15 06:15:33 följande:

    Vakna precis av att jag drömde att jag skulle få tvillingar. Har för mig jag drömt om det tidigare och skrivit i tråden för länge sen. Så får se den 26 ifall det kanske är 2 ändå ;)

    Nej men bara så märkligt att ha drömt det två gånger nu <3


    Samma här! Veckan innan jag plussade drömde jag att jag plussade som visade stt jag väntade tvillingar. Har också en känsla att det kan vara två, hade varit helt otroligt! :) Bara att vänta och se!
  • nomina
    Emjol skrev 2022-01-15 07:12:43 följande:

    Ja precis :D När har du ditt första UL?


    Inte fått datum än. Inskrivning på fredag o hon sa ul två veckor efter det så början på februari (hoppas)
Svar på tråden Bf augusti 2022