• AMCG

    Kan man skaffa barn i min situation

    Jag tänker att du behöver bli mer självständig först. Avsluta din utbildning, skaffa ett arbete, betala dina räkningar och lär dig allt det andra som hör till som dina föräldrar eller andra hjälper dig med (laga mat, tvätta, byta försäkringar, byta till vinterdäck på bilen eller boka tid på en firma för byte eller andra typer av saker vanligt folk gör själva som du tar hjälp till).

    Läs på om olika strategier för barnuppfostran och vad du tror du kan ha svårigheter med.

    Tror du att du kommer ha svårt att förstå en bäbis olika typer av skrik och vad dens behov är? Läs på om det. Tror du att du kommer ha svårt att ge närhet och kärlek läs på om vad som krävs. Om du tror du kommer ha svårt att hjälpa barnet varva ner inför sömnen så läs på om olika metoder för det.

    Kom ihåg att barn är för resten av livet. Alla olika utvecklingsfaser måste man som förälder hantera på bra sätt. Du måste även tro dig kunna hantera en tonåring på ett bra sätt?

    Att kunna tillgodose barnens materiella emotionella behov är ett måste.

    Tror du sen att du är rustad för att skaffa barn så är det bara att börja försöka.

    Dina föräldrars eventuella ilska grundar sig nog i en oro för dig och barnet. Visar du att du är självständig och lyhörd för omgivningen så kommer de nog också ändra sig.

Svar på tråden Kan man skaffa barn i min situation