Inlägg från: Anonym (Maja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maja)

    Tycker ofta kvinnor väljer jämställdhet när det passar

    Om en individ resonerar som du beskriver gällande ekonomi och föräldraledighe är det dubbelmoral. Jag har personligen aldrig stött på just detta, men tycker att det låter mer som egotänk än att välja jämställdhet när det passar. I trådar här har ju för övrigt det motsatta också beskrivits, män som velat ha delad ekonomi när han tjänat minst och separat när han fått högre lön. Så mer egotänk från enskilda individer än att det bygger på tankar om jämställdhet tänker jag.

    Däremot är det förstås så att även kvinnor är del av de strukturer som finns i samhället och har lika mycket föreställlningar om hur män och kvinnor ska vara som män. Både män och kvinnor är med och skapar och upprätthåller könsroller.

    (Jag har för övrigt aldrig hört en kvinna hävda att det endast är mannens fel att hon är gravid. låter som ett mycket märkligt påstående).

    Gällande abort låter det ju hemskt märkligt att hävda att någon inte får yttra sig. Men beslutet ligger juridiskt alltid på den gravida, vare sig man vill ta det beslutet eller ej.

  • Anonym (Maja)
    Anonym (..........) skrev 2021-11-25 20:18:51 följande:

    Om man väljer att ha sex så får man räkna med att der kan bli en ofrivilig graviditet.

    Sex är dessutom ingen mänsklig rättighet


    Förstår inte den kommentaren kopplat till mitt inlägg. Du får gärna förklara, för jag förstår inte kopplingen alls. Menar du att du tolkar min text som att jag på något sätt menar att sex inte kan leda till graviditet eller att det inte är något man bör vara medveten om? Hur läser du in det i så fall?
Svar på tråden Tycker ofta kvinnor väljer jämställdhet när det passar