Inlägg från: Anonym (..........) |Visa alla inlägg
  • Anonym (..........)

    Tycker ofta kvinnor väljer jämställdhet när det passar

    elin1989 skrev 2021-11-23 23:56:16 följande:

    Jag känner inte igen vad du säger faktiskt. Visst har folk olika åsikter angående vad den andra parten borde göra när en är föräldraledig, eller hur man borde dela på inkomster, men upplever inte att det har så mycket att göra med kön.

    Sen angående aborter förstår jag inte ditt argument, men håller helt med i att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp oberoende av vad mannen vill, i alla lägen.


    Det är ju så redan att man inte får bestämma över allt över sin kropp

    Dessutom handlar ju sex om befrukning, vilket det gör för männen också då vem som helst får inte ha sex.

    Det är inte så en kvinna födds gravid utan det är ju oftast efter en aktiv gärning. Borträknat våldtäkter och kvinnor som inte kan ta ansvar pågrund av något psykiskt, exempelvis autism så krävs det ju inte en prestation för att slippa bli gravid.

    Det är inte som andra saker i samhället som exempelvis när någon exempelvis saknar en vän för alla personer börjar med inga personer vänner från början.
  • Anonym (..........)
    Anonym (Maja) skrev 2021-11-24 07:18:06 följande:

    Om en individ resonerar som du beskriver gällande ekonomi och föräldraledighe är det dubbelmoral. Jag har personligen aldrig stött på just detta, men tycker att det låter mer som egotänk än att välja jämställdhet när det passar. I trådar här har ju för övrigt det motsatta också beskrivits, män som velat ha delad ekonomi när han tjänat minst och separat när han fått högre lön. Så mer egotänk från enskilda individer än att det bygger på tankar om jämställdhet tänker jag.

    Däremot är det förstås så att även kvinnor är del av de strukturer som finns i samhället och har lika mycket föreställlningar om hur män och kvinnor ska vara som män. Både män och kvinnor är med och skapar och upprätthåller könsroller.

    (Jag har för övrigt aldrig hört en kvinna hävda att det endast är mannens fel att hon är gravid. låter som ett mycket märkligt påstående).

    Gällande abort låter det ju hemskt märkligt att hävda att någon inte får yttra sig. Men beslutet ligger juridiskt alltid på den gravida, vare sig man vill ta det beslutet eller ej.


    Om man väljer att ha sex så får man räkna med att der kan bli en ofrivilig graviditet.

    Sex är dessutom ingen mänsklig rättighet
Svar på tråden Tycker ofta kvinnor väljer jämställdhet när det passar