• AndreaBD

    Klarar inte mycket mer…

    Jo, jag vet precis vad du pratar om. Har själv två barn med ADHD. Min förste man (som ändå är pappan) orkade inte, han blev ganska knäckt. Dock hade han egna problem också. Det var just det här att barnet (framför allt sonen) alltid stod i centrum. Han tog såå mycket plats. Och eftersom jag har upplevt det, så kan jag säga en sak: Din sambo kan inte göra något åt den delen. Det bara ÄR så med barn med ADHD (åtminstone en del av dem, kanske dem flesta). 

    Det vore ju synt om det skulle förstöra er relation. Att det bara är varannan vecka kan ju ändå göra det drägligt? Kanske kan hon ändå ta ett snack med pappan om att hon också behöver tid att återhämta sig. Annars finns det förstås också avlastning man kan ansöka om. Kortis brukar det kallas. Men här vore det ju enklare om man verkligen hade varannan vecka.  

    Min andra man har inte haft problem med det, bara barnen inte bott hos oss heltid. Mina barn var ju i alla fall tonåringar då. Dottern som är yngst bodde bara hos oss ett tag, och då var min nuvarande partner lite stressad. Men det gick över. 

    Kan det fungera att du helt enkelt håller dig lite till dig själv, gör din grej när barnet är där? I alla fall så mycket som du behöver avstånd. 

Svar på tråden Klarar inte mycket mer…