• Limeblad

    F-ledig, ska månadslönen sänkas?

    Bf0419 skrev 2021-11-24 21:26:53 följande:

    Åh vilka bra svar! Vad grymma ni är!

    Jag struntar i arbetsgivaren, hon vet själv varken ut eller in över detta. Tänker mer på årsinkomsten, som någon skriver behåller ju hon sin årsinkomst och får därav ut mer när hon vabbar eller blir sjuk? Mer där skon klämmer, är det rätt gör jag ju med hellre så?

    Pensionen osv, allt baseras ju på årsinkomsten och fast vi jobbar lika mycket kommer ju hon ha en bättre årsinkomst än mig och gynnas av det?


    Nu har jag läst typ fyra gånger och fattar verkligen inte. Hur kan hennes årsinkomst vara högre om hon (som du) tar en obetald ledig dag varje vecka?
  • Limeblad
    Anotherone skrev 2021-11-26 08:43:56 följande:

    Jag förstår inte heller det. Om inte ts menar att kollegan tar komp/flex eller liknande. Men det bygger ju i så fall på att hen arbetar mer tid andra dagar för att få loss så pass många timmar att ta ut.


    Jag är inne på att ts tror att det är skillnad på de här uppläggen: Ha en lön på 100% och ett löneavdrag för varje enskild dag man är ledig jämfört med att ha en lön på 80% baserat på att man är ledig 1/5 arbetsdagar i veckan (alltså utan avdrag). Årsinkomsten kommer ju på båda räknesätten vara 80% av ordinarie lön.
Svar på tråden F-ledig, ska månadslönen sänkas?