Inlägg från: Anonym (tvillingmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tvillingmamma)

    Hål i öronen på småbarn?

    Det borde vara 7-årsgräns. Barnen ska åtminstone vilja det själva. Det kan inte en bebis eller ett småbarn. Vår dotter fick det i 7-årspresent. Bara några få flickor i hennes klass hade hål innan. Men här bor inte så många från andra kulturer. Man ser sällan etniskt svenska småbarn med hål i öronen, även om det förekommer. Men det är inte alls lika vanligt eller accepterat. Själv fick jag inte ta förrän jag var 12. Fick en del problem, så det kan visst hända.

  • Anonym (tvillingmamma)
    Glinda från Oz skrev 2021-11-26 00:35:22 följande:
    Det är tur att alla inte har fördomar som dig. Vill inte avslöja vart vi bor men vi har vänner i Danderyd (en av Sveriges rikaste kommuner) och tjejerna har örhängen i lågstadiet där med. 

    Det är stor skillnad på att ha örhängen i lågstadiet och att ha örhängen som bebis. Vi känner ingen som tog hål i öronen på sina småbarn. Däremot några som hade hål som 5-6-åringar och ännu fler i lågstadiet. Men om du tror att det är vanligt i alla kretsar att ta hål på småbarn, är du fel ute. Det är till stor del en klassfråga och en kulturell fråga.
Svar på tråden Hål i öronen på småbarn?