• Spucks

    Hål i öronen på småbarn?

    Jag har full förståelse för föräldrar som gör det. Vad annars än att stympa sina barn med piercings ska de göra, när barnen är så ful annars? 
    Som tur är har jag själv väldig söta barn. De är vackra som de är, s
    å jag behövde inte borra hål i deras kroppar för att julprynta dem. Tyvärr är inte alla så lycklig lottad.

  • Spucks
    Anonym (barns önskan) skrev 2021-11-25 11:57:47 följande:

    När dottern var 4 år ville hon ta hål i öronen. Samma år önskade hon sig en motorsåg och en ponny i julklapp.  


    Hahahaha Skrattande Kult barn!
  • Spucks
    Anonym (i) skrev 2021-11-25 15:04:32 följande:
    Japp, en kattunge som kom till mig tidigare eftersom hennes mamma stötte bort henne, så fick sköta "spädbarnstiden" under ett tag. Nu när hon börjar få smakportioner tyckte jag att det var hög tid för lite bling
    Inte konstig att mamman stötte bort henne. Matten borde ha borrat hål i kattungens öron direkt efter födseln, då hade mamman säkert tyckt att ungen är fin nog för att behålla. Tur katten är hos dig nu Hjärta
  • Spucks
    Kexsmula skrev 2021-11-25 18:45:07 följande:
    Det var ju du som påstod att detta ämne ofta diskuterades internt inom ditt parti. Vilket är det som lägger krut på denna fråga?
    Nej, det skrev hon inte.
  • Spucks

    Varför pratar ni "alla" om smärtorna i detta sammanhanget? Smärtorna kvittar väl - som någon annan skrev, tillfogar man sitt barn även smärtor i andra sammanhang, som vid vaccinationer. Och en bebis kan inte göra skillnad mellad mellan smärtor pga en nödvändighet (tex. vaccin), otur (tex. röd rumpa, sjukdom), misstag, etc. Det är alltså inte så att bebisen psykiska mående blir långfristig påverkat at att en gång utsatts för onödiga smörtor.

    Däremot borde nog föräldrarnas attityd diskuteras. Attityden som f
    år föräldrar att tro att det är helt okej att göra fysiska, permanenta ingrepp på sina barn utan medicinisk skäl, bara för att de tycker det är fint. Attityden som visar tydlig att föräldrarna anser att de äger barnet och därmed barnets kropp och att de därför kan göra med kroppen vad de vill. Den totala respektlösheten för barnets integritet och barnets rätt till sin egen kropp.

  • Spucks
    EnAnonumius skrev 2021-11-25 22:15:33 följande:
     Nej vi chippmärker inte människan (ännu), 
    Nåja, det beror på definitionen. Det finns föräldrar som "GPS-märker" sina barn - inte stor skillnad, om du frågar mig, även om det inte är implaterad i kroppen.
    Um Hamza skrev 2021-11-26 09:24:24 följande:
    Men sluta fjanta dig. Det ingår inte i vårt uppdrag att "stämpla" barn. Snarare tvärtom, det är lag på att skolan ska vara inkluderande. 
    Det betyder inte att lärare är immuna mot fördomar, speciellt inte om de oftas stämmer. Även om en bra lärare säkert försöka att ignorera det och bemöta varje barn likadant, är ni inga övermänniskor som fungerar som maskiner. Om du upplever att en stor majoritet av småbarn med hål i öronen har föräldrar med låg bildning, kommer du har svårt att inte har fördomar. Du kommer såklart göra ditt bästa att behandla alla barn likadant, men du kommer inte ifrån dina erfarenheter.


    Det får mig tänka på white trash namn. Jag vet inte vilka de namn var/är i Sverige, men i tyskspråkiga länder/områden var det enormt med engelska och franska (mest flickor) namn, speciellt från ungefär mitten/slutet av 90talet till för 5-10 år sedan. Främst fram var namnet Kevin, som liksom stod för alla namn som tillhör den kategorin ( en.wikipedia.org/wiki/Kevinism ). Om man hör ett sånt namn hos ett barn och upplever att i 99% av fallen är familjen white trash kommer man ha svårt att INTE har fördomar när man träffar ett barn med ett namn inom den kategorin. Speciellt när man ser på klass-/grupplistan att barnet inte har ett engelsklåtande efternamn.

    Det finns ett citat av en tysk lärare fr
    ån för ungefär 15 år sedan, som fick mycket medhåll och förhållandevis lite kritik, som beskriver detta bra: "Kevin är inget namn, det är en diagnos."

    Bra beskrevs det även av en kompis till mig, när vi för unegfär 13 
    år sedan pratade om bostadsområdet han bor i. Den är välkänd i min stad, extrem stor (flera tusen lägenheter), ratades totalt när den byggdes, men har en hög trivsel bland boende. Han beskrev på ett enkelt sätt vilket folk som bor där (hans fru ledde någon sorts club för alla barn som bodde där, hon hade därför listor med alla barns namn): "Flera hundra barn, och inte en enda heter Kevin."
  • Spucks
    Glinda från Oz skrev 2021-11-26 10:42:43 följande:
    . Att ta hål i öronen på en hund är inte samma som att ta det på ett barn.
    Det har du absolut rätt i - det är mycket värre när man tar hål i öron på sitt barn, för man är ägare till sitt husdjur, men inte till sitt barn.
  • Spucks
    Glinda från Oz skrev 2021-11-26 12:29:03 följande:
    Människor tycker örhängen är fint det gör inte djur. Djur kan fastna och göra illa sig det gör inte människor om man inte har hängande, dinglande örhängen.
    Bebisar tycker ingenting om örhängen och även många andra människor tycker inte de är fina. Om du alltså tycker örhängen är fina, kan du ju ha dem på dina öron. Men varför ska en bebis ha hål i öronen för att någon annan tycker det är fint?
    Glinda från Oz skrev 2021-11-26 12:33:32 följande:
    Det är inte permanent, örhängen går att ta av. Föräldrar gör en massa saker med barnens kroppar mot deras vilja. Vi lyfter upp barnet och går iväg fast barnet kanske vill vara kvar på platsen, vi bestämmer när barnet ska äta och sova, vi byter blöja på en protesterande bebis, badar dem, klär dem etc
    Självklart är det permanent med hål i öron! Om din argument är att örhängen går att ta av, varför sätter du inte öronsmyck på din bebis som inte kräva att man först borrar hål i kroppen?
    Ja, vi gör hela tiden saker med ett barns kroppar, men för det mesta är de nödvändiga och dessutom innebär det inte en permanent förändring av kroppen.
  • Spucks
    Glinda från Oz skrev 2021-11-26 17:48:50 följande:

    Hur menar du att det är permanent när de går att ta av? 


    Du kan tar av ett hål? Kul! Cool
  • Spucks
    Glinda från Oz skrev 2021-11-26 20:49:29 följande:
    Jag förstår att du vill verka vitsig men det faller platt och du låter mest bara dum. Man tar av örhänget givetvis, håller växer igen.
    Nej, hål växer oftas inte igen när de har funnits där i flera år. Jag förstå inte meningen med hål på småbarn överhuvudtaget - om du tycker det är så fint med örhängen finns alternativ som inte kräver håll, som clips eller med magneter eller som man kan klistra på. 
    Fast om man, som du, tycker att man äger sitt barns kropp, är det klart att man även tycker det är helt okej att pierca eller tatuera barnet om man själv tycker det ser bra ut.
Svar på tråden Hål i öronen på småbarn?