Inlägg från: Anonym (Z) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Z)

    Killar - Var aldrig ärliga om hur ni egentligen mår.

    TS, du låter oerhört bitter. Jag antar att du känt dig sårad av en eller flera kvinnor i ditt liv?

    En fråga: hur skulle du reagera om en kvinna startade en tråd där hon uttryckte sig negativt och generaliserande om alla män?

    Jag skulle aldrig dejta en sådan som dig, TS. Inte för att du berättar hur du mår, utan för att du är en bitter och misogyn gnällspik. Det är fruktansvärt oattraktivt.

  • Anonym (Z)
    Anonym (Man 50+) skrev 2021-11-26 10:02:01 följande:

    Oj, då är jag, mina söner, deras killkompisar och de allra flesta män jag känner, bara oerhört bittra då?

    Vad menar du, "om en kvinna skulle starta en tråd... generaliserande om män...".

    Men herregud kvinna, läser du inte trådarna här på FL? Det kryllar ju av trådar och av inlägg där väldigt många kvinnor väldigt ofta och mycket grovt generaliserar om män.

    Läser du inte eller är du blind? Eller kanske mest bara enögd?

    Det ligger väldigt mycket i det TS skriver i trådstarten.

    Är det så svårt för dig att sakligt resonera om trådens ämne att du måste på ett mycket grovt generaliserande sätt påstå att en man som har en annan uppfattning än du måste vara en bitter och misogyn gnällspik?

    Du kanske på ett grovt generaliserande sätt anser att de flesta män är misogyna gnällspikar?

    Snacka om att kasta sten i glashus...


    Men jisses. Inte det mest begåvade inlägget, om man säger så. Var ska jag börja?

    Jo, jag läser många trådar här på FL och har sett kvinnor uttrycka sig negativt om män. Och? Jag frågade HUR TS REAGERAR PÅ SÅDANA TRÅDAR. Jag har aldrig påstått att sådana trådar inte finns. Herregud, gubbe, läser du inte eller är du blind?

    Suck. Ska jag verkligen behöva förklara detta? Att skriva att EN person verkar bitter är inte att generalisera. Lär dig vad ord betyder.

    VAR har jag sagt att de flesta män är misogyna gnällspikar??? Den ENDA man jag uttalade mig om var TS! Lägg ned dina halmgubbar. Jag tycker absolut inte negativt om män i allmänhet, tvärtom. Sådana som du och TS är jag dock glad att jag inte har i mitt liv.

    Jag trampade visst på ömma tår med mitt inlägg, trots att det inte ens var till dig. Du blev uppenbart mer än lovligt kränkt.
  • Anonym (Z)
    Anonym (skillnad) skrev 2021-11-26 12:20:56 följande:

    Eller så mår han som alla människor bra ibland och dåligt ibland och undrar helt enkelt bara varför det är fel att säga det till en dejt? Varför utgår du från att TS blivit sårad av kvinnor i sitt liv?

    Din fråga om generaliserande trådar är ju snudd på komiskt när var och varannan tråd på FL inte är något annat är trådar där kvinnor generaliserar grovt om män och får massvis med medhåll och ryggklappar av andra mansföraktande medsystrar.

    Jag tror ingen man skulle vilja dejta nån som dig om de visste vilken syn du har på män, vem fan vill dejta en kvinna med en sånt uppenbart förakt mot män och som övervärderar sig själv nåt så enormt? Har väldigt svårt att se hur du öht skulle kunna ha ett längre förhållande med en man med den syn på män du verkar ha.


    Ditt inlägg är ju precis lika korkat som det andra jag svarade på. Jag får hänvisa dig till mitt tidigare svar så länge, är lite upptagen nu. Återkommer.
  • Anonym (Z)
    Anonym (skillnad) skrev 2021-11-26 12:20:56 följande:

    Eller så mår han som alla människor bra ibland och dåligt ibland och undrar helt enkelt bara varför det är fel att säga det till en dejt? Varför utgår du från att TS blivit sårad av kvinnor i sitt liv?

    Din fråga om generaliserande trådar är ju snudd på komiskt när var och varannan tråd på FL inte är något annat är trådar där kvinnor generaliserar grovt om män och får massvis med medhåll och ryggklappar av andra mansföraktande medsystrar.

    Jag tror ingen man skulle vilja dejta nån som dig om de visste vilken syn du har på män, vem fan vill dejta en kvinna med en sånt uppenbart förakt mot män och som övervärderar sig själv nåt så enormt? Har väldigt svårt att se hur du öht skulle kunna ha ett längre förhållande med en man med den syn på män du verkar ha.


    TS skriver verkligen inte bara att han undrar varför det är fel att säga till en dejt att man mår dåligt. Han påstår att 90 procent av alla kvinnor inte vill höra sånt och kallar dem hycklare. Med andra ord uttrycker han en misogyn åsikt.

    Jag kan naturligtvis inte veta säkert om TS blivit sårad av kvinnor, men jag kan inte komma på någon annan anledning till att en man skulle uttrycka en så negativ syn på kvinnor i allmänhet.

    Detta har jag redan skrivit, men jag är fullt medveten om att det finns kvinnor på FL som nedvärderar män. Vad är din poäng? Min fråga var vad TS tycker om sådana trådar. Om han tycker att det är fel att uttrycka sig negativt och generaliserande om män, så borde han inte göra detsamma om kvinnor. Själv tycker jag att båda är lika fel. Jag hade precis lika gärna kunnat kritisera en manshatande kvinna.

    Det sista du skriver syftar uppenbarligen till att såra mig. Dessutom tillskriver du mig åsikter som jag inte har. Ingenstans i tråden har jag uttryckt förakt mot män. När jag kritiserar TS (och nu även en till man), så drar du alltså slutsatsen att jag hatar alla män?

    Hur som helst, det du skriver är lite lustigt, med tanke på att min man har sagt att en av anledningarna till att han gillar mig, är att jag inte är feminist. Jag tar avstånd från dagens feministrörelse bl.a. pga det manshat som finns hos många feminister. Men det betyder ju inte att jag är ok med att folk uttrycker sig nedsättande om kvinnor, på det sätt som TS gör. Ni verkar dock vara flera i tråden som resonerar så. Om man kritiserar någon som uttrycker misogyni, så måste det betyda att man hatar män, verkar ni ju anse. Men om jag kritiserar någon som uttrycker sig rasistiskt, så betyder ju inte det att jag hatar svenskar, eller hur?

    Jag hatar inte män, jag skulle snarare säga att jag älskar män. Men sådana som TS har jag inget till övers för. Varför skulle jag vilja dejta någon som har en så negativ syn på kvinnor? Skulle du själv vilja dejta någon av de mansföraktande kvinnor du skriver om?

    Mitt hittills längsta förhållande varade i 16 år, för övrigt. Och det var med en man.
  • Anonym (Z)
    Anonym (skillnad) skrev 2021-11-26 16:22:48 följande:
    Japp och det stämmer ju, 90% av både kvinnor och män vill inte dejta någon som har problem eftersom man inte gärna vill dra på sig problem i onödan. Är det något du inte håller med om?

    Nä precis du vet inte ett skit om TS eller någon annan i denna tråd och därför är det ju enormt korkat att börja spekulera i TS tidigare erfarenhet och börja prata person istället för sak för det tillför liksom inte ett dugg och det enda du åstadkommer med det är att dra ner diskussionen till sandlåda på dagis nivå.

    Din fråga till TS angående andra trådar är ganska irrelevant för det har liksom inte ett skit med TS frågeställning att göra. 

    Du må tycka vad du vill om TS och TS får tycka vad han vill om feminister och kvinnor, men då är det ju bra att bemöta personens åsikter sakligt istället för att spekulera kring honom som person för ingen här är intresserad av dina personliga åsikter om TS, däremot kan dina åsikter om TS argument vara intressanta

    Det sista jag skrev var för att låta dig smaka på din egen medicin och diskutera dig som person istället för ämnet. Precis som du kan sitta och spekulera i vad andra i tråden är för personer enligt dig så kan andra sitta och spekulera kring dig, och det är inte så kul, eller hur?
    TS skriver endast om kvinnor i sin trådstart. Hade han syftat på människor i allmänhet hade han skrivit det.

    TS låter bitter och gnällig i sin trådstart, samt uttrycker misogyni. Att påpeka det är inte att spekulera kring vem någon är som person. Det enda jag skrivit som är spekulationer kring TS, är att jag antar att han har blivit sårad av kvinnor. Är det DETTA allt handlar om? Var det detta antagande som fick dig att skriva ett ilsket svar till mig, där du anklagar mig för att förakta män? Var det detta som fick dig att vilja straffa mig genom att skriva att ingen man någonsin kommer att vilja ha mig? Det har jag faktiskt svårt att tro. Jag tror snarare att jag trampade på ömma tår igen. Jag tror att du blev så arg och upprörd för att du relaterar till det TS skriver, och tycker att jag uttrycker mig okänsligt om män som upplever sig ratade av kvinnor för att de inte är tillräckligt macho, utan visar sig svaga och sårbara.

    Att anta att TS baserar det han skriver på egna erfarenheter av kvinnor han dejtat, är för övrigt väldigt rimligt. Han skriver ju t.o.m. själv i trådstarten att han har varit med om det han skriver om. Då är det inte så konstigt att jag antar att han har blivit sårad av kvinnor som har gett honom nobben när han har berättat att han mår dåligt (eller han har åtminstone tolkat det så).

    Min fråga till TS var högst relevant och hade absolut med det han skrev att göra. Om man inte tycker att det är ok när kvinnor uttrycker mansförakt, så ska man inte uttrycka sig nedsättande om kvinnor heller. Men jag kan ju konstatera att du verkar tycka att det förra är helt förkastligt, medan det senare är helt ok.
  • Anonym (Z)
    KimLinnefeldt skrev 2021-11-26 16:32:19 följande:

    De flesta socialt fungerande människor vet att "hur mår du" är en hälsningsfras. "How do you do", som engelsmannen säger. 

    Du bör snarare vända på frågan. Varför är det viktigt för dig att tidigt i förhållandet visa dina lidande sidor. Om jag vore tjej skulle jag kunna tänka att du är en kille som är behövande, som tror att jag ska komma och göra så att du mår bättre. 

    Det som är attraktivt är människor som tar ansvar för sig själva och sitt mående, som försöker att må bra och försöker få andra att må bra.

    Att du kallar kvinnor som är för jämställdhet för "feminazis" tyder på att du är väldigt besviken eller arg på kvinnor i allmänhet. Med den inställningen så kommer du sannolikt att ha väldigt svårt att få ligga. Män som är jämställda får mer sex, det finns det forskning på.


Svar på tråden Killar - Var aldrig ärliga om hur ni egentligen mår.