• Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Ons 1 dec 2021 13:56
  33079 visningar
  216 svar
  216
  33079

  Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?

  Anonym (!) skrev 2021-12-01 12:10:57 följande:
  Ja men du ser ju själv. Det var precis det här jag skrev, men då var du "för empatisk".
  Ja, men jag är för empatisk... Jag försöker skita i henne, men då ligger det ändå och gnager där att jag inte hört av mig när hon ställt en fråga. Jag saknar ju henne fortfarande, det är det som är så tufft också. Jag hoppar mellan att arkivera henne helt till att vilja svara och verka som att jag har det gott utan henne. Som att visa att hennes dumpning inte berörde mig så värst mycket, att jag klarar mig utan henne. Om jag inte svarar så misstänker jag att hon kommer skriva snart och säga hon undrar hur jag mår igen och är orolig. Där klarar inte mitt psyke att bara fortsätta ignorera.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Ons 1 dec 2021 14:54
  Anonym (Ledsen och arg) skrev 2021-12-01 14:13:38 följande:

  "Jag hoppar mellan att arkivera henne helt till att vilja svara och verka som att jag har det gott utan henne. Som att visa att hennes dumpning inte berörde mig så värst mycket, att jag klarar mig utan henne."

  Varför hålla på med massa spel? Lådsas att en inte saknar en annan människa fast en gör det? Hennes dumpning berörde dig ju. Till och med mer än "så värst mycket" Annars hade du ju aldrig skrivit här eller saknat henne Varför spela spel? Det blir du inte klokare av. Bättre låta allt vara. Lycka till


  Det är väl inget spel, mer hur jag ska kunna hantera detta själv på bästa sätt så jag mår bra av det. Om jag haft en minsta chans att få henne att ändra sig så tror jag att visa att jag saknar henne och att jag mår dåligt av det kommer minska dom chanserna för det. Jag tror heller inte det kommer få mig att må bättre att öppna upp mig till henne om det. Bättre väl att säga att jag klarar mig helt ok. Jag har dock redan berättat att jag är ledsen för allt.

  Jag är en emotionell bergodalbana inombords, en hopplös romantiker kanske. Jag ser det heller inte som så dåligt att ha henne som vän OM mina känslor är borta och förhoppningar på nåt mer. Men visst, det är så jag tänker nu när jag är förpestad av dessa känslor för henne...
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Ons 1 dec 2021 15:01

  Jag kom att tänka på detta nu. Män och kvinnor kan ju vara vänner och umgås på tu man hand, men är det inte lite konstigt att bli vän med någon som man dejtat och haft sex med? Hur blir en sån vänskap sen när hon eller jag träffat nån annan t ex?

 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Ons 1 dec 2021 18:07
  Guldnovan skrev 2021-12-01 17:26:36 följande:
  Det är inget konstigt för många. För andra funkar det inte. Tänk hur det är för de som har barn och gift om sig. Ett ex blev min kollega senare. Inga problem där.
  Jo men skillnad på att vara kollega och att man har barn tillsammans med sitt ex mot att umgås på tu man hand som vänner. Men kanske inte är nåt konstigt för det mesta.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 2 dec 2021 10:54
  Anonym (!) skrev 2021-12-01 20:00:24 följande:
  Ja du. Den "vänskapen" upphör ju sekunden hon hittar någon ny.
  Jo det är nog troligt. Känns nästan som hon vill ha kvar mig som "vän" för att själv få känna att hon sitter på en pedestal och bli uppmärksammad.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 2 dec 2021 10:59
  Anonym (kvinna 70 plus) skrev 2021-12-01 19:12:19 följande:
  "Jag måste säga att mitt intryck av henne var mer att det är hon som är ute efter sex när hon gick på så tidigt. Hon ville ha sex första dejten men jag tyckte det gick för snabbt". 

  Ja det kan mycket väl varit så att dejten ute efter sex när hon ville rivstarta redan första dejten. I andra dejtingfall bör det omväxlande varit killarna eller dejten själv som varit ute efter ett ONS och ingen etablerad relation. Det ena agerandet utesluter liksom inte det andra som du säkert insatt i. Därtill "sänker än idag kvinnan kursen på sin aktier" genom att initiera sex första dejten (har förmodligen hänt med alla de andra förmodligen jämngamla killarna som lagt benen på ryggen). 

  Svårt att avgöra med sådan knapp bakgrundsinformation om hon spelar ett spel med hög insats för dig, med dina känslor.

  Förstår om du mår sämre av alla falska förhoppningar och funderar på att skita i henne. Samtidigt verkar du vara en fin människa med stor portion artighet som svarar på dejtens text oavsett hur du känner inombords.

  Min råd här och nu blir enligt följande:

  a) värna din sömn och om du har mycket stora sömnsvårigheter kontakta din husläkare, när en god nattsömn hjälper dig på traven.

  b) hoppa inte över måltider och se till att äta åtminstone ett varmt mål mat om dagen utöver fikastunder.

  c) isolera dig inte, bjud in nära vänner och välj sociala aktiviteter med dem där det i covid tider är säker miljö. det låter i ett inlägg som det gjort dig riktigt gott att umgås mer med vänner.

  d) avråder dig följa dejtens uppdateringar i sociala medier typ FB och Instagram.

  e) ta del av litteratur och film som handlar om lite annat än relationsmässiga teman.

  f) lyssna till vacker klassisk musik (eller din egen smakinriktning)

  Varm tanke

  Kvinna 70 plus

   
  Tack så mycket för dina råd! Det har varit av hjälp att läsa dina inlägg! Förhoppningar tycker jag är i dessa sammanhang mest som en fix för att må bra för stunden.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Tor 2 dec 2021 16:16
  Anonym (kvinna 70 plus) skrev 2021-12-02 11:01:45 följande:
  Självförtroende issues som du oförståeligt spelar med i. Otryggt och ambivalent anknytningsmönster. 
  Hur menar du? Oförståeligt spelar med i?
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Fre 3 dec 2021 10:22
  Anonym (kvinna 70 plus) skrev 2021-12-02 22:56:09 följande:
  Jag relaterade till ditt inlägg #166. "Jo, det är nog troligt. Känns nästan som hon vill ha mig kvar som "vän" för att själv få känna att hon sitter på en pedestal och bli uppmärksammad". 

  Min kommentar i den kontexten var ett synliggörande av turerna du förmodligen "spelar" med i s k  "bekräftelsespelet". Som du beskriver dejten i behov av genom möjlig narcissistisk tendens (förmedlas nog här). Behöver sitta på  pedestal och bli uppmärksammad. Hur tedde sig inledningen av relationen över Facebook? Bestod den av upphöjelse och uppmärksamhet från din sida kan tänkas kvinnan fiskar efter den delen för att liksom stärka sitt ego. På din bekostnad kan tyckas- Väg in övriga dejter som för kvinnan spårat ur.
  Det är faktiskt hon som hela tiden varit den som tagit initiativ. Hon som tog kontakt, hon som ledde in på intimitet och sex i chatten, hon som skickade foton först, hon som föreslog att ses först och sen när vi träffas hon som börjar med intimiteten och sexet. Så hon är helt klart mer framåt och dominant än vad jag är. Kanske därför hon till slut bröt upp.

  Hur som helst fortsätter hon skriva, trots att hon sagt "det blir inget mer" (men det säger väl alla som bryter upp) och hon vet att jag är intresserad. Jag svarar men inleder aldrig nåt mer, ändå dålig stil av henne att fortsätta. Är inte det det normala att inte ha kontakt en period efter? Men det är väl det att hon vill få uppmärksamhet. Eller nåt med hennes anknytningsproblem.
 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Fre 3 dec 2021 11:30

  Funderar på om hon är en narcissist den här tjejen? Hennes barndom där mamman inte var alkoholiserad och inte brydde sig om henne kan nog ha gjort henne till det. Skulle kunna vara så kallad "sårbar narcissism". Många av dom tecknen som hon har. Undrar hur hon kommer agera om jag helt börjar ignorera henne.

 • Anonym (Nedst­ämd romant­iker) Trådstartaren
  Sön 5 dec 2021 21:24
  Anonym (kvinna 70 plus) skrev 2021-12-05 12:40:59 följande:
  Lite svårt att sia om hur dejtens reaktioner ser ut om du börjar ignorera henne. Du behöver främst se till hur du mår av dejtens dominans behov och av hennes sätt att styra er relation och med vänskaps markeringen (hård).

  Postar en youtube video om hur en brytning med en narcissist kan te sig av Lisa A Romano. A Narcissistic Breakup:
  Ja jag får fokusera på mitt eget välmående. Ignorering gör nog antingen att hon blir jätteledsen och deprimerad eller att hon blir iskall och inte bryr sig, kanske blockar en.

  Nu har jag gjort mer efterforskning och det är nog så att hon har borderline personlighet. Överallt jag läser så är det nästan bara eländigt om man är i relation, vän eller partner, med någon som har detta. De verkar som att de kan idealisera en person väldigt mycket, och kan skifta helt plötsligt och nedvärdera personen, avsluta relationen. Relationen i sig verkar vara en emotionell berg och dalbana.

  Hon verkar som sagt knappt ha några vänner. Antar hon har stora problem att få det pga sin störning. Att män har stuckit kommer jag nog förstå varför om jag fortsätter hålla lite kontakt. Men nu har jag bättre kontroll på mina känslor.
Svar på tråden Hjärtekrossad av min dejt som nu vill vara vän. Hur ska jag bete mig mot henne nu?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.