• Limpo

    Vid vilken ålder är kvinnor som mest attraktiva?

    Kvinnor i alla åldrar har sin skönhet. Inte bara utseende som räknas personlighet och sätt lika mycket.

  • Limpo
    Anonym (kvinna 76 år) skrev 2021-11-26 00:21:45 följande:

    Skönhet ligger som bekant i betraktarens ögon. I vår iakttagelse tar vi alltid fasta på yttre egenskaper och inre utstrålning hos "objektet" vi vilar ögonen på. De inre/yttre kvalitéerna omöjliga att separera tack och lov! Inte ens bildmässigt när själens utstrålning klart lyser igenom. Din mycket snäva begränsning håller därför överhuvudtaget inte. Sorry!

    Samma kriterier gäller för övrigt i bedömningen av mäns attraktivitet för oss kvinnor. Vad vi dras mest till handlar om vår upplevda total upplevelse av Mannen ifråga. Vägledning ges av hans yttre attribut och inre attribut. Ålder en sekundär markör men vissa kvinnor går igång på ålder precis som ett par män här i tråden gör. Samma princip för kvinnor alltså som för män när vissa kvinnor vill yngre älskare till sig själva. Har vi tagit skada av den amerikanska ungdomskulturen tror ni?

     

     


    +1
  • Limpo
    Anonym (kvinna 76 år) skrev 2021-11-26 15:01:08 följande:

    Ja smaken varierar. Föredrog till en viss ålder män mellan 25-40 år så jag förstår precis! Idag gillar jag livserfarenheten och männens skavanker mer.


    Jag pensionär vilar gärna ögonen på kvinnor 60-80. Livserfarenhet är vackert.
  • Limpo
    Anonym (kvinna 76 år) skrev 2021-11-26 18:14:33 följande:

    Som mogen äldre kvinna, 40-talist, uppfattas ditt gensvar som inget annat än ren och skär kverulans. Ja, jag är en stolt kvinna i mina bästa år! Varför skulle jag inte känna så.. Positivt för dig om du medveten om att attraktion handlar annat än om bara vårt yttre utseende! :) Exempelvis uppfattade jag en dryga femton år äldre man mycket attraktiv när jag var 40 plus.

    För mig förhåller det sig enligt följande... Ja, du får gärna protestera eller gå till personangrepp. Sådant rinner i min ålder av som vatten på en gås. Skuggsidan av din personlighet exponeras bäst mot yngre individer tänker jag om du nu alls behöver kränka människor för att må bättre (?). Responderar därmed inte på din skrämselpropaganda.

    Hur förhåller jag mig då? Om jag enbart ser till det yttre? En man/kvinna som låt oss säga på uppdrag som bildskön manlig/kvinnlig modell i ett reklamsammanhang. Genast drar mina inre fantasier igång om personens inre själsliga egenskaper och om de är lika attraktiva. Därmed gör jag och väldigt många med mig inte den "uppdelning" i yttre och inre attraktionsbärande attribut "som du kräver". Skiljelinjen mellan vårt yttre skal och vårt inre själsliv är mer komplicerat och ömtåligt än du förespråkar. Allt hänger ihop i ett ljuvt samspel.

    Vill du kan du vända dig till en databas inom Psykologiska Institutionen vid närmaste universitet där ex vis de ansiktsdrag som anses mest fördelaktiga röstats fram av studenter. 

    Din enkät. Nix pix. Har inte olovligen röstat men tänker att flera kvinnor som vistats i din tråd säkert redan lagt sin röst. Vad gör du åt saken? Fäktar vilt med armarna kanske. Eller hur agerar du mot din utestängning av lesbiska kvinnor (en stark population att räkna med här på forumet kan jag intyga)? Vidare bisexuella kvinnor? Ska kvinnorna inte ges chans att lägga sin röst på vilken åldersgrupp av presumtiv kropp de attraheras av? Objektifiering om du frågar mig.

    Du fäktar även mot validitets- och reliabilitets svackor i din enkät som du tycks bortse ifrån helt... Bär du enkätens svaga punkter med stolthet så säg?

    /Kvinna 76 år


    +++++5 Vill tillägga att inte heller jag har röstat varför se mitt tidigare svar.
Svar på tråden Vid vilken ålder är kvinnor som mest attraktiva?