• Anonym (@)

    FHM funderar på vaccin av 5 åringar

    cosinus skrev 2021-11-26 21:21:01 följande:

    Det är helt sant och betydligt längre än så men inget har godkänts före 2020....


    Och vad skulle den potentiella risken vara? Kan du ge exempel samt biologisk motivering?
  • Anonym (@)
    cosinus skrev 2021-11-26 21:34:10 följande:

    Det finns en risk med allt som är förhållandevis nytt och oprövat. Allt som verkar vara en bra ide är det inte. Finns rätt många exempel i historien av läkemedel som inte fungerade som man hoppats.

    Förmodligen är risken extremt låg men när det kommer till barn som sällan blir allvarligt sjuka så tycker jag man ska vara rackarns försiktig.

    Hade alla människor blivit sjuka på det sättet som barn 5-12 år blir så hade vi knappast haft vare sig coronapass eller massvaccinationer.

    För riskgrupper är vaccinet fantastiskt, för barn i mitt tycke en dålig ide och jag tycker inte vi ska vaccinera 5-åringar för att rädda de äldre.


    Du har inte tagit ställning mot vaccin som ska skydda mot livmoderhalscancer, eller hur? Trots att vaccinet inte funnits tillräckligt länge för att kunna utvärdera om skador på barn som kvinnorna föder i framtiden? Eller hur? Skulle du stoppa din dotter för att vaccinera sig pga detta?
  • Anonym (@)
    cosinus skrev 2021-11-26 22:12:10 följande:

    När min äldsta dotter, nu 17, gick i årskurs 5 så var just det vaccinet uppe för granskning på EU-nivå (om jag inte missminner mig) just p g a att de utredda biverkningar en extra sväng. Eftersom hon inte hade något att förlora på att vänta några år så avvaktade vi och hon tog vaccinet i årskurs 7 samtidigt som de vaccinerade årskurs 5 på hennes skola. Så svaret är ja, jag stoppade henne där och då.

    Hur jag kommer resonera om mina barn om 6 månader eller 2 år med covidvaccinet återstår att se.


    Hon tog vaccinet i årskurs 7 trots att man inte hade koll på ev skador på kommande foster. Bra jobbat med logiken.
  • Anonym (@)
    Anonym (Sanna) skrev 2021-11-27 21:56:24 följande:

    Vad menar du? Många som har tagit gardasil har idag barn och dessa barn som fötts har fötts friska. Jag hade nog fött mitt äldsta barn, frisk, innan cosinus dotter hade tagit gardasil, och många andra med. Min äldsta föddes 2015, jag vaccinerades med gardasil som tonåring.


    Hur många graviditeter var observerade efter Gardasil vid den tidpunkten som Cosinus dotter tog spruta?
Svar på tråden FHM funderar på vaccin av 5 åringar