Inlägg från: Anonym (fer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fer)

    Vad skulle du göra för pengarna som nu måste läggas på elräkningen pga regeringens infantila politik?

    Min elräkning har ökat med 100% sedan september. 

    Jag hade valt att köpa mat för pengarna.

  • Anonym (fer)
    Anonym (Cic) skrev 2021-12-07 07:53:57 följande:
    75 kr är hälften av höjningen. Inte hela kostnaden. Vi betalar normalt ca 150-200 kr för elförbrukningen, familj på 4 personer. Nu betalar vi ca 300 kr. Nätavgift tillkommer. Om det är en dröm för dig så ta till dig råd om hur man spar el. Det är inget jobbigt, bara en annan vana än den du har nu. Handlar mest om att tvätta, laga mat och diska smart och aldrig låta något stå i stand by-läge. Utöver det spelar vi TV-spel och har adventsljusstake som alla andra.

    Vi har som sagt värmen betald via hyran. Men en lägenhet i flerfamiljshus är billigare/energisnålare att värma än fristående hus. Redan där valde vi bort en stor energitjuv när vi valde bostad.

    Eftersom folk inte ändrar sina elvanor på eget bevåg är tyvärr en prishöjning det enda som biter. Vi har ju liksom inget val. Elförbrukningen i hushållen (och industrin!) måste minska drastiskt nu när allt fler kör elbil. Nya energikällor är bara halva lösningen.
    Fast jag använder så minimalt med el det bara går och har en elräkning på 1200 den här månaden.
  • Anonym (fer)
    Anonym (Cic) skrev 2021-12-07 19:50:51 följande:
    Hur många kWh var det? Går det åt el för att värma ditt hem? Hur stort bor du och hur många är ni? Var 1200 kr enbart förbrukningen eller inklusive nätavgift? Nätavgiften kan ju skilja sig en hel del och är inget man kan påverka.
    403 kWh, vi är två personer som inte använder tvätt eller diskmaskin och bor i en tvåa. Vi betalar ingen uppvärmning. Summan är för både nätavgift och förbrukning. Alla vitvaror är förhållandevis nya. 
  • Anonym (fer)
    Anonym (Hejhej) skrev 2021-12-08 08:03:14 följande:
    Anonym (fer) skrev 2021-12-07 22:39:28 följande:

    403 kWh, vi är två personer som inte använder tvätt eller diskmaskin och bor i en tvåa. Vi betalar ingen uppvärmning. Summan är för både nätavgift och förbrukning. Alla vitvaror är förhållandevis nya. 


    Har ni rörligt elpris då?

    Jag bor i en 4 och har både tvättat, tumlat och använder diskmaskin och min var på under 500 kr denna månaden.
    Ja tyvärr, och det är sent att binda nu. Jag hade faktiskt delvis bunden, men när avtalet skulle förnyas så sa de att om jag inte aktivt förnyar kommer jag få liknande avtal igen, men det stämde inte, jag fick istället helt rörligt. jag ringde och frågade varför jag inte fått delvis bundet som jag hade senast och som de sagt jag skulle få, då sa de att de tagit bort det abonnemanget.

    Och vi bor i den dyraste delen av Sverige. Och mitt elbolag har tagit bort möjligheten för mig att inte välja förnybar el, så jag har vindkraft fast jag egentligen är emot vindkraft.
  • Anonym (fer)

    Mitt avtal förnyades alltså i september, jag var inte beredd på att prishöjningen skulle bli såhär pass drastisk, lite brukar ju priset gå upp på vintern, men inte såhär mycket.

Svar på tråden Vad skulle du göra för pengarna som nu måste läggas på elräkningen pga regeringens infantila politik?