Inlägg från: Anonym (Bullen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bullen)

    Baka lussebullar utan saffran?

    Ja, alltså, det blir ju en helt vanlig bulldeg då. Baka det ni tycker är gott. :)

    Men dina barn får äta en j-a massa lussebullar (närmare bestämt över 50 stycken på en och samma dag) för att hälsan ska påverkas av saffranet. Jag tror att deras kroppar säger stopp långt innan de uppnår farliga saffranshalter.

  • Anonym (Bullen)
    Anonym (w) skrev 2021-12-08 17:45:18 följande:

    Ja, baka bullar och låtsas att de är riktiga lussebullar fastän de är färglösa och smakar bara deg för att du inte gillar smaken och tror saffran är djävulen...


    Fast en söt bulle med socker och smör i degen är ju gott det också. Lite kardemumma eller vanilj i kan man ju ta om man vill.
  • Anonym (Bullen)
    Jag är bara jag skrev 2021-12-08 18:39:46 följande:

    Absolut kan det bli gott, men en lussebulle är det inte.


    Och vad gör det?
  • Anonym (Bullen)
    Jag är bara jag skrev 2021-12-08 21:14:50 följande:

    Ska det vara lussebullar till luciafirande ska det ju vara lussebullar.


    Men det påverkar väl ingen annan vad TS och dennes barn äter?
  • Anonym (Bullen)
    Anonym (M) skrev 2021-12-09 09:48:30 följande:

    Det låter i trådstarten som att ts ska fixa lussebullar till barnets skola. Tror de flesta tolkat det som att ts ska bjuda andra på just lussebullar och då blir det ju tokigt att ha med sig annat fika istället utan att säga det.

    Om det bara är till ts egna barn bestämmer hon ju själv. Men om barnet gillar lussebullar kan hon ju gå in på ett bageri och köpa en lussebulle till barnet, så får barnet det de andra får och ts behöver vare sig äta eller baka.


    Aha. Jag tänkte att det bara var till dem själva. Har aldrig varit med om att en förälder ska förse hela klassen med bullar. Inte att barnen tar med fika hemifrån öht faltiskt. Mina barn får lussefika på skolan, av skolan. Det fick vi när jag var liten också. Men det kan så klart vara olika.

    Om det är till hela klassen håller jag helt med dig. Då ska det vara med safftan om TS vill ha bra stämning.

    Men då undrar jag å andra sidan vad som hände med kostnadsfri skola... Bulle till sitt eget barn kan jag gå med på är en liten utgift. Men till hela klassen?
Svar på tråden Baka lussebullar utan saffran?