Inlägg från: Anonym (Rakt på sak) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rakt på sak)

    Baka lussebullar utan saffran?

    Eh nej, det kan du inte för då är det inte en lussebulle längre. Baka vanliga bullar om du inte gillar saffran.

  • Anonym (Rakt på sak)
    Nyllet11 skrev 2021-12-08 17:11:18 följande:
    Baka lussebullar utan saffran?

    Kan man baka lussebullar utan saffran? Jag hatar den gula färgen bullarna får och sedan smakar det ju vidrigt. Sedan har jag hört att man kan bli väldigt sjuk om man äter för mycket saffran och jag vill inte utsätta mina barn för något som kan skada dem för livet... 

    Snälla HJÄLP en trebarnsmamma i nöden. Vi måste ha lussekatter till luciafikat till yngste sonen som går i första klass. 


    Oj, hjälp... Jag läste inte trådstarten måste jag erkänna.....

    Baka saffransbullar med saffran och låt ungarna äta upp om du inte gillar dem själv, men de kommer inte skadas av att äta ens en hel sats bullar! Det är stora mängder vi pratar om för att det ska bli skador:

    För den som råkar äta för mycket saffran, alltså flera gram på en gång (en sats på 30 lussebullar innehåller ungefär 1 gram saffran) kan konsekvenserna bli jobbiga. I värsta fall kan det börja blöda från mun, näsa och ögon, man kan drabbas av diarré och illamående, skriver Science Direct


    Den som äter upp mot tio gram saffran kan drabbas av svår yrsel, och om man är gravid rekommenderas man att avstå från saffran i större doser, men en lussebulle eller två ska alltså inte göra någon skada överhuvudtaget ? snarare tvärtom.

    nyheter24.se/nyheter/inrikes/918760-sa-farligt-ar-det-att-ata-for-manga-lussebullar

Svar på tråden Baka lussebullar utan saffran?