Inlägg från: Elliot1 |Visa alla inlägg
  • Elliot1

    Vi som planerar barn 2023

    Hej!

    Planerar för ett syskon :) Vi kommer faktiskt börja försöka redan nu, men då första barnet tog 1,5 år så räknar jag inte med att det tar sig på en gång.

    Kommer försöka i januari och februari, för att sedan ta en paus i mars och sedan fortsätta i april.

    Har en 3-åring nu och min man tar examen från sin utbildning i december 2022 och då känner vi att vi är redo för en till. Hade nog velat ha syskon tätare egentligen, men då både jag och min man bytt karriär 2021 så valde vi att vänta med att skaffa fler barn.

    Men nu är det dags :)

  • Elliot1
    19977 skrev 2022-01-04 06:17:31 följande:

    Okej vad spännande! Hur kommer det sig att ni tänker pausa försöken i mars om jag får fråga? :)


    Ja, verkligen!

    Det låter kanske fånigt, men vi har en son som är född i december och vi vill helst inte ha ett barn till i december. Skulle jag bli gravid i mars så blir det BF december.

    Sen är jag väldigt ödmjuk i detta, är såklart väldigt tacksam om jag ens kan bli gravid igen! Vi får se när mars väl kommer, om det går att låta bli..

    Jag trodde att jag skulle vara lite mer avslappnad i detta men fort man börjar planerandet av barn så blir man ju lite smått besatt? ;)
  • Elliot1
    19977 skrev 2022-01-04 15:04:42 följande:

    Ja okej men det förstår jag absolut! Jag vill gärna börja försöka i april/maj för att undvika en eventuell BF i december jag också, men såklart som du säger så är man ju tacksam bara man blir gravid och då spelar ju inte datumet för födsel någon roll alls egentligen! Man kan ju föda för tidigt så det blir i december ändå trots att BF är i januari osv också såklart?. Men jag tänker mest på när jag gick i högstadiet/gymnasiet och alla som var födda tidigt på året fick skaffa moppe, skaffa bil, få sommarjobb med krav på att vara 18 och gå ut på krogen. De som var födda i december var lite bittra då hehe ;)

    Haha du är inte ensam om att bli besatt av planerandet när man väl bestämt sig för barn! Svårt att låta bli när man längtar så mycket, det är ju så kul att föreställa sig hur det skulle kunna bli liksom! :D


    Ja men precis! Det kan ju bli december ändå men mars känns ju som den mest kritiska månaden där liksom.. Men jag vet inte, kommer kanske inte kunna låta bli att försöka då också.

    Förstår vad du menar gällande de där med tonåren och allt kul som hände för alla utom de som fick vänta hela året. Sen handlar det för oss mycket om att det är lite halvtråkigt att allt händer på en månad, plus att det blir så stressigt! Jag fyller dessutom år i januari så skulle vi få ett till decemberbarn så blir det liksom 3 födelsedagar plus julafton inom loppet av två månader.. Svettigt! ;)

    Men som sagt, vår första tog ett tag att få till så får se om man kan låta bli. Har knappt tänkt på att försöka få fler barn eftersom vi varit så inställda på att vänta. Men samma sekund som vi bestämde att nu är det dags, då kom besattheten? :)
  • Elliot1
    Anonym (F) skrev 2022-01-04 20:39:37 följande:

    Vi verkar vara rätt många i tråden som börjar i april så du är nog inte ensam om att försöka undvika en födelsedag i december ;)  Självklart är man ödmjuk inför att det inte är en självklarhet att kunna bli gravid lätt eller alls men vill man göra något så enkelt som att avstå en månad så ska man ju få göra det.

    Håller med om besattheten, förstår inte alls hur man kan gå efter- "händer det så händer det". Älskar att planera och har man ett mål vill man ju bara göra allt man kan haha :D


    Ja det är ju inte fel att känna så. Men våran första tog ett tag att få till så jag minns också känslan att missa en månad. Så får som sagt se om vi kan låta bli ;)

    Haha nej visst är det knäppt, helt plötsligt börjar tiden gå långsamt osv. Hjärnan är knasig ibland!
  • Elliot1
    19977 skrev 2022-01-04 22:20:38 följande:

    Ja det blir mycket på en gång med en till i december då kanske haha! Men kan ju vara gött att ha allt överstökat så kan man pusta ut i ett år sedan ;)

    Haha alltså den där besattheten! Den är lite läskig ändå, att den infinner sig hos typ alla??


    Haha ja det är väl på gott och ont. Men plånboken vill inte ha ett till event under december-januari haha!

    Ja det är knäppt alltså. Tiden börjar gå långsamt och man börjar känna efter hela tiden. Har ju vetat hela tiden att vi skulle vänta, och har väntat längre än vi ville med att försöka få syskon. Men nu när väntan helt plötsligt är relativt över - då jäklar ska de helst hända igår! Märkligt hur man funkar!
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023