Inlägg från: Anonym (D) |Visa alla inlägg
  • Anonym (D)

    Vi som planerar barn 2023

    Hej! 


    Hoppas att det är okej att jag hänger på här. Följt tråden från start så det känns nästan som att jag känner er allihop vid det här lagetSkrattande
    För lite info så är jag 30 och min sambo 34, vi har varit ihop i lite drygt 3 år. Det här blir i så fall vårt första barn. Tog ut spiralen för några veckor sedan och har hunnit ha en första mens nyss. Ska enligt min app ha ägglossning i mitten av veckan så vi är väl mitt i vårt första försök kan man säga. 
    Känns fint att få dela den här resan med er eftersom jag inte känner mig redo att berätta för vänner och familj att vi börjar försöka. 

  • Anonym (D)
    19977 skrev 2022-05-16 16:30:08 följande:
    Välkommen hit! Hoppas det tar sig direkt nu för er! Kör du ÄL-test, tempar eller liknande? Eller går du efter appen? Ja jag tycker det är riktigt kul att följas åt här i tråden också!
    Tack snälla! Jag har tänkt använda ÄL-test bara för att se att kroppen är igång efter flera år med spiral. Vågar inte tempa och så för är rädd att bygga upp en stress som kanske gör att det tar längre tid. Hur känner du kring det? Blir du stressad? När jag och sambon precis träffats så blev jag gravid trots skydd så vi vet ju att vi i alla fall kan bli med barn. Det slutade dock i missfall.
  • Anonym (D)
    19977 skrev 2022-05-17 13:54:33 följande:
    Åh men vad bra att du vet att ni har kunnat bli gravida innan, det är ju ett väldigt gott tecken!

    Ja okey, jo det kan absolut bli en stress att tempa men jag tror att det blir en lika stor stress att ta ÄL-test. den här månaden har jag faktiskt köpt ÄL-test bara för skojs skull, hade inte tänkt köra på det egentligen. Men jag tycker om att tempa och då kan jag ju se när ÄL faktiskt har skett på riktigt, dock funderar jag på om jag ska börja tempa halva månaden bara, och tempa från mens fram tills att ÄL har konstaterats och sedan sluta fram till nästa mens (eller förhoppningvis graviditet).

    förra månaden så analyserade jag min temperatur väldigt mycket mellan ÄL och mens, hade en tydlig Tempdipp ÄL+8 som jag tänkte kunde bero på implantation, sedan såg jag även att tempen sjönk igen 2-3 dagar innan mensen kom och jag blev väldigt besviken de dagarna när jag kollade tempen på morgonen. Så kanske skippar att tempa i väntan på plusset denna gång. Men å andra sidan så var jag ju väldigt beredd på att jag skulle få mensen senast i och med att temperaturen hade sjunkit så kraftigt så jag blev nog inte lika besviken när jag väl fick mensen. Hehe har beslutsångest över hur jag ska göra?
    Haha ja jag märker redan att jag blir stressad av ÄL-testen ska om det inte blir något nu så skippar jag dom nästa månad. Har du någon speciell app eller så för att logga när du tempar? 

    Förstår att du är kluven i det och att det både finns fördelar och nackdelar med att tempa mellan ÄL och BIM. Du kanske kan testa en månad utan att göra det och se om det känns bättre? 

    Uppdaterar listan också:

    6/5 annemarit123 (7 försöket, 2 barnet) 
    14/5 202294 (1a försöket, 1a barnet)
    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet)
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
  • Anonym (D)
    19977 skrev 2022-05-18 15:19:55 följande:
    Hehe ja det kan nog vara klokt att inte testa/tempa konstant varje månad. Man kanske kan köra en varannan månad-grej bara för att se så man är rätt ute och ligger på rätt dagar haha Men ändå slippa stressen över det varannan månad?

    Jag använder tempdrop (en armbands-termometer) som mäter temperaturen nära armhålan under natten. På morgonen laddar jag över datan via bluetooth till tempdrop-appen så kan jag se genomsnittstempen, funkar superbra! Jag har dock valt att föra över temperatur-datan till en annan app som heter Read Your Body, så klickar på en knapp i den appen så kommer all data från tempdrops app. Tycker Read Your Body har en finare design/användargränssnitt så därför använder jag den istället.
    Det låter som en bra plan! 

    Tack för att du orkar beskriva så utförligt. Låter ju jätteintressant! Ska absolut kolla upp det.  

    Ska enligt min app ha ägglossning idag. Tog ÄL-test fredag, måndag och idag. Alla visar ett svagt streck. Betyder det att ägglossningen fortfarande inte varit eller att jag missade att testa precis när det hade varit positivt? Hur många dagar brukar ni ha positiva test? 
  • Anonym (D)

    Hur går det för er? Fler som är mitt emellan ÄL och BIM och analyserar minsta tecken i kroppen? 


    Vi har inte tänkt börja försöka aktivt förrän framåt slutet av sommaren men körde första gången oskyddat efter spiral den här månaden. Fick bara till det en gång under den fertila fasen och det var 3-5 dagar innan förväntad ÄL. Nu ÄL+6 känner jag hur det sticker till i magen och drar i ligamenten vid höfterna. Det kan väl inte vara gravtecken redan? Ägget borde väl inte ens hunnit fästa? Oh lord man kommer bli knäpp av det här Skrattande

  • Anonym (D)
    Anonym (F) skrev 2022-05-23 15:48:47 följande:
    Tekniskt sett är jag mellan ÄL och BIM men har inte fått bekräftad ÄL men lutar åt att den var 2-3 dagar senare den här månaden än vanligt. Hade jag haft ÄL som vanligt hade det varit rätt stor chans att det blev något den här månaden eftersom vi fick till det dagen innan jag vanligtvis har ÄL. Så har inte jättehöga förhoppningar men kommer säkert känna mig skengravid ändå om typ en vecka haha. 

    Det där med stickningar och dragningar är en ny grej som jag inte upplevt eller tänkt på innan förrän efter att jag tog ut spiralen för ca 3 månader sen. Så man kan ha det även om man inte är gravid. 6-8 dagar efter befruktningen tar det innan det fäster läste jag, så det finns ju ändå en chans att du kan vara det :)

    En annan grej: kommer att bli bjuden på alkohol nu i helgen precis innan BIM. Så knepigt det där, vill ju inte tacka nej och göra en grej av det i onödan om man inte är gravid. Och vill absolut inte berätta om jag skulle vara det... Men det kommer vara små mängder så det är ju ingen fara. 

    Åh vad typiskt om den var senare än vanligt precis när ni tänkt att ni prickat ÄL! Spermierna kan ju leva i flera dagar i väntan på ägget så tänker ändå att ni har en bra chans att det faktiskt blev något. Håller tummarna för er! 


    Då kanske det har med att jag tagit ut spiralen att göra då? Aldrig känt det tidigare. Har också halsbränna vilket jag heller aldrig haft innan men försöker att inte hoppas på för mycket. Är första försöket ändå. Hur länge har ni försökt? 


    Det där med alkohol tycker jag också är såå svårt. Har flera fester här framöver men kommer att klara mig från att dricka med svepskäl att jag behöver köra på de två första innan BIM så hinner jag förhoppningsvis testa innan den tredje. 

  • Anonym (D)

    Spännande ändå att vi är många som är på ungefär samma ställe i cykeln.  Ser fram emot när det börjar ramla in plus här framöver. Har ni berättat för många att ni försöker? Ni är de enda jag delar det här med så är guld att kunna få stöd och förståelse här 

  • Anonym (D)
    Anonym (F) skrev 2022-05-23 21:09:58 följande:
    Ja asså jag tänker att man kanske haft en annan slags hormonbalans med spiral att man inte haft stickningarna under den tiden, men att när man tagit ut spiralen så har man fått "tillbaka" dom. Kan bara tala för mig själv men jag hade inte jättebra koll på cykeln och när man hade värk och inte och hur de kändes innan jag började med preventivmedel. Och nu känns det som att man doktorerar i ämnet och analyserar minsta lilla grej haha. 

    Det är vårt första "försök" den här månaden. Eller snarare första månaden vi skiter i ifall jag blir gravid hehe. Förra månaden ville jag vänta så då var det lite läskigt att ha sex för första gången oskyddat och vi försökte att undvika det fertila fönstret. Jag velar massa fram och tillbaka ifall jag vill bli gravid nu innan sommaren, BF är perfekt och jag längtar verkligen men det är just att vara gravid nu på försommaren som svider och allt det här hemlighetsmakeriet när man träffar familj och vänner som mest. 

    På så sätt är det skönt att inte försöka för mycket, då får kroppen bestämma :D

    Skönt att du har bra anledningar att tacka nej till alkohol iaf, sånt underlättar :)
    Haha ja men verkligen analyserar allt! Är säkert som du säger och vissa symtom som man nu tänker kan vara graviditetstecken kanske man egentligen haft tidigare men inte tänkt på. Tog det lång tid för dig innan kroppen kom igång efter att du tog ut spiralen?

    Låter som att vi är på väldigt samma plats i livet och tänker lika. Är första försöket och första barnet för oss också men med inställningen att blir det så blir det. Är också kluven kring det där med att jag gärna vill ha en vårbebis men inte vill förlora hela sommaren. Tänk om man är jätteillamående och är typ sängliggande i värmen. Skönt att inte känna någon stress kring att det MÅSTE ta sig nu i alla fall.
  • Anonym (D)

     19977: 
    Vad jobbigt att det blivit så och att andra runt omkring inte kan leva sig in i din situation. Hoppas att de snart backar lite så du slipper känna den pressen, det är ju det enda man tänker på ändå. Samtidigt så kommer du säkert få mycket förståelse om något skulle gå fel under resans gång. Tvekar fortfarande kring hur jag ska göra så tänker att jag tar det som det kommer. 
    Får jag fråga om du tänkt vänta in en eventuell mens eller om du kommer att testa innan? 


    Anonym (F):
    Haha ja den där floden efter spiral är inte att leka med:D
    Kan magnesium hjälpa mot migrän? Det visste jag inte! Illamåendet är jag också lite nojig för samtidigt som jag nästan ser fram emot ett så konkret tecken. Har varit gravid tidigare och var då jätteillamående redan i vecka 5 så räknar nästan med att det kommer vara tufft. 

  • Anonym (D)
    19977 skrev 2022-05-26 08:24:59 följande:
    Ja, men som tur är så är det bara 2 personer som varit så där nyfikna. Men jag tror definitivt att jag skulle få väldigt mycket stöd om jag skulle bli gravid och sedan få missfall exempelvis.

    Jag har tänkt vänta in BIM innan jag testar, vill helst gå över också så att mensen faktiskt är sen. förra månaden var jag så exalterad så jag planerade in att testa mig på BIM (hade förberett med pappersmugg och test som stod framme i badrummet redan dagen innan hehe) men så när jag vaknade på BIM och såg att tempen hade sjunkit rejält så blev jag så besviken så jag stoppade undan testet och muggen, sen kom mensen 2h senare. Denna gång tänker jag att jag få gå över BIM med 2 dagar innan jag testar, så jag ser att min lutealfas är 16-17 dagar lång, för så lång har den aldrig varit så i en sådan situation borde jag garanterat vara gravid. Anledningen till att jag inte vill testa innan BIM är för att jag är rädd att få en kemisk graviditet, att testet ska visa positivt men sen klarar sig inte skapelsen där inne och kommer ut med en mens ändå. Då är jag hellre ovetandes om en eventuell kemisk graviditet så slipper jag bli ännu mer besviken hehe.

    Kommer du testa dig innan BIM? Hur tänker du kring det?

    Wow illamående i vecka 5, alltså jag hade typ önskat mig det symptomet redan nu under väntan på BIM, så kan man liksom ba ?aha jag är nog gravid?, hade jag haft så tydliga tecken som tydligt ömma bröst eller illamående så hade jag testat mig innan BIM, jag är aldrig illamående eller har ont i brösten annars. Har en vän vars första tecken var att hon blev extremt kissnödig och behövde kissa mycket på natten, redan innan BIM.

    Hur pass illamående var du under den graviditeten? Du hade plussat innan du kände av illamåendet då?

    Vad skönt att du verkligen känner att du har stöd i nära och kära. Så viktigt! Det vet jag att jag också skulle ha men känner mig nog ändå inte redo att berätta för någon att vi tänker börja försöka nu. 


    Låter väldigt klokt att vänta. Vet att ni är många som säger det nu så jag ska verkligen försöka hålla mig till efter BIM. Har du några symtom än? Jag är väldigt yr och får som små vågor av illamående ibland på kvällarna. Har haft ömma bröst sen ÄL men vet inte om allt det kanske beror på hormonomställning efter att ha tagit ur spiral? 


    Jag plussade jättesent då, typ BIM+19. Men det var ett utomkvedshavandeskap så vet inte om det beror på det kanske? Mådde jätteilla tidigt så förstod ändå att jag måste vara gravid men barnmorskan bara skrattade åt mig eftersom vi skyddat oss och det inte syntes något på testet på BIM+5. Låg sen inlagd i 2,5 veckor. 

  • Anonym (D)

    Blåbärsskogen (kan inte citera) 
    Ser absolut ett streck! Håller alla tummar för att det kommer att gå bra och vågar mig på ett försiktigt grattis <3

  • Anonym (D)

    Hur går det för er? Fler som börjar närma sig BIM? Jag testade negativt idag på ÄL+10 BIM-4. Känner mig såå uppgiven eftersom jag verkligen hade hoppats och känner mig gravid. Nu är det ganska kört för den här månaden va? 
    Håller tummarna för att det går bättre för er andra <3

  • Anonym (D)

    Joohanna89: Spännande! Då har vi BIM samtidigt. Du får jättegärna uppdatera mig om hur det går, kul att kunna följas åt. Har ni försökt länge? Hört om många som hade som enda symptom att de INTE hade några så kanske är ett bra tecken för dig? Håller tummarna! Jag har haft stick kring äggstockarna och en känsla av att det drar i ligamenten till ljumskarna sen typ ÄL+6/7. Har haft ömma bröst hela tiden sen ÄL och varit yr och extremt trött senaste 4 dagarna. Kan lika väl vara tecken på mens men har aldrig känt den här stickande/pirrande känslan i mage och rygg innan mens innan. 

  • Anonym (D)
    Blåbärsskogen skrev 2022-05-30 07:46:31 följande:

    Ops, glömde bilden! 


    Ser väldigt bra ut, stooort grattis! Så glad för din skull!
  • Anonym (D)

    Stort grattis till plussen 19977 och 202294!!!!
    Sååå roligt att se att ni är flera som plussat den här månaden. 

  • Anonym (D)

    Stort grattis till alla nya plus! Plus


    Har inte varit så aktiv här eftersom jag trodde att det inte blev något försök den här månaden. Skulle enligt appen ha ÄL 15/6 och vi myste först 16/6 och sen igen några gånger efter det. Jag är nu på BIM+3 men testade negativt igår. Brukar annars ha en cykel på exakt 28 dagar. Det sticker och hugger till och från i trakten kring vänster äggstock. Orolig för att det kan vara utomkvedshavandeskap då jag haft det innan och den gången plussade på BIM+19. Någon som vet om det är vanligt att man plussar sent vid utomkved? Andra tankar om vad som händer med min kropp? 

  • Anonym (D)

    Inte varit så aktiv här på ett tag men vill uppdatera och säga att jag plussat! Fortsätter att följa er och håller tummarna för alla er som fortfarande längtar efter ett plus Hjärta

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023