Inlägg från: aprildag |Visa alla inlägg
  • aprildag

    Vi som planerar barn 2023

    Hej!

    Följt tråden nu på avstånd då vi planerat en bebis 2023 (har en son som föddes i mars förra året). Tog ett tag för mensen att komma tillbaka efter amning, men har nu haft två menscykler (tredje nu) och tror att ägglossningen blev flyttad senare även denna gång. Vi försökte nu i april och hade sex senast förra helgen, strax innan min ägglossning (som borde varit i tisdags baserat på sekret, tempning bara att glömma då jag haft feber i veckan). Nu känns det som att det stramar där nere och tempen är fortsatt högre än normalt (och högre än jag brukar ha under lutealfasen), tror att antingen är jag inte frisk än eller så kan det vara tecken på att det tog sig denna gång! Gjorde även ett supertidigt test idag (vet att man inte borde testa så tidigt), och något tycker jag mig se (men det är för tidigt för att säga)?

    Får se hur de närmaste två veckorna kommer att se ut!

  • aprildag
    Grattis till er som har plussat!Glad

    Fick ett svagt positivt test i fredags morse och strax innan lunch så kom det blod (tolkar det som att det hela var en kemisk graviditet). Blödde fredag, lördag och söndag och nu är det inget blod kvar? Har vanligtvis mens i ca 6-7 dagar? Baserat på ägglossningen så borde jag egentligen fått min mens imorgon. 


    Antar att det bara är att ta nya tag! Menscykeln har varit lite smått oregelbunden nu sen jag fick den efter graviditeten så att plussa kring ÄL märkte vi inte var så lätt. Fler ÄL stickor beställda nu så siktar vi in oss på en Februari eller Mars-bebis iställetSkrattande

  • aprildag

    Blödde ganska mycket (mycket mycket mer än vanlig mens), och stickan visar nu negativt så tror tyvärr inte att det var en implantationsblödning. Alla graviditetssymptom som jag hade innan försvann dessutom under helgen, bortsett från min kroppstemperatur som fortfarande är högre (men den lär väl sjunka inom de nästkommande dagarna).

  • aprildag

    Hej,

    Har inte uppdaterat nu i tråden på några veckor. Grattis till er som nyligen plussat! Gjorde inget aktivt försök förra månaden efter den kemiska graviditeten, men tänkte försöka med ett andra försök den här månaden. Började med en massa vitamintillskott förra månaden, så får se hur (om) det påverkar ägglossningen. BIM borde vara den 30/6, men med tanke på att cyklerna varierat +/- några dagar de senaste månaderna kan den mycket väl vara såväl någon dag tidigare som någon dag senare. ÄL borde vara i slutet på denna vecka. Uppdaterar listan:

    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    2/6 Esther13 (3:e försöket, 1:a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet) PLUSSAT
    11/6 H0nd3ndär (4e försöket, 4e barnet)
    12/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet
    12/6 Inor (ish 4e försöket, 1a barnet)
    14/6 Villblimamna96 (ca 20e försöket, 5e omgången med letrozolbehandling, 1a barnet)
    19/6 Roxwell (1a barnet, 1a försöket)
    26/6 amandakollb (1:a försöket, 2a barnet). 
    27/6 F (2:a "försöket", 1:a barnet)
    30/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    30/6 aprildag (2:a försöket, 2a barnet)
    3/7 Locoz (2:a försöket, 1a barnet) 
    5/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet, har inte försökt i juni. två sena missfall i bagaget)
    10/7 Barbrastreisand (1a försök, 2a barnet)

  • aprildag

    Kul Symmetrical att vi borde ha ÄL samtidigt! 


    Vi har ?myst? varannan dag hela veckan, senast idag. Hade ett positivt ÄL-test igår, men negativt idag. Vet inte om det innebär att ägglossningen var igår eller idag? Massa ÄL-värk igår kväll? Tyvärr fick vi inte till det igår pga sonen???? Tempen hade i alla fall inte gått upp imorse.

    Bara att vänta och se nu då om det tar sig!

  • aprildag

    Glad midsommar på er! 


    Här misstänker jag starkt att vårat försök inte lyckades. Tempen har varit extremt hackig (och de flesta dagar lika låg som under follikulärfasem) de senaste dagarna och jag börjar tro att inget ägg släpptes denna cykel? Har inga som helst symtom varken på graviditet eller att mensen ska komma snart. Om den kommer som tidigare månader borde jag få mens onsdag/torsdag så det är väl bara att vänta och se. Det var vårat andra aktiva försök, men har haft sex kring ägglossning 2 andra cykler under våren (förstått först i efterhand). Första graviditeten så lyckades vi på första försöker, men att få ett syskon verkar inte vara lika lätt!

  • aprildag


    Så här ser min nuvarande cykel ut. Tror också att det finns med en del avvikande mätningar när jag behövt mäta efter för få timmars sömn (upphackad sömn under natten), när jag druckit något glas vin ovh sen även en period av mycket jobb som säkert påverkat.
  • aprildag

    Ägglossningstestet visade positivt den 18e och jag hade även en massa känningar då (samt fertilt sekret). Under veckan som har varit har jag istället inte haft något fertilt sekret eller så, har därför svårt att tro att det skulle varit senare. Appen (Ovy) som satte ut den 20e baserat på ÄL-testet.

  • aprildag

    Jo, det är möjligt att jag har tagit den vissa dagar tidigare än vanligt. Och även att jag tagit tempen efter kanske 4 timmars sammanhängande sömn pga uppe på natten med sonen och det är klart att det påverkar. Men denna cykel är mycket hackigare än de tidigare cykler och generellt har jag legat på ca 36 grader (+/- 0.2) under follikulärfasen och ca 36.5 grad till 37.1 grad under lutealfasen så tycker att det här känns väldigt konstigt.

  • aprildag
    Vill inte jinxa för mycket, men ser ni också ett väldigt svagt streck? Kan ju vara ett spökstreck likväl? Känner lite värk där nere, men är ju också lite för tidigt för att testa sig än så länge. Har fortfarande inte några jättehöga temperaturer dock så vet inte vad jag ska tro.
  • aprildag
    Flört

    Vad tråkigt att höra Blåbärsskogen! Hoppas på nya tag i juli för din del.

    Testade nu på morgonen (borde vara BIM idag), och är absolut gravidSkrattande Däremot så tycker jag fortfarande att strecket inte är så jättestarkt. Vet dock inte hur det ser ut när man testar sig kring BIM? Med sonen testade jag mig några dagar senare och då var det ett superstarkt streck. Har det någon betydelse hur starkt strecket är? Borde vara på ÄL+11 idag. Vill inte berätta för maken förrän jag vet med säkerhetFlört
  • aprildag

    Tog ett digitalt test idag som visade ?Gravid 2-3 veckor? så även om det bara bör vara ÄL+12 idag så var det tydligen tillräckligt högt för att visa 2-3 veckorFörvånad Med andra ord borde jag kunnat tagit ett digitalt test redan för flera dagar sedan?

  • aprildag

    Tack! Har också börjat få symptom, igår kickade den obeskrivliga tröttheten inFörvånad Hade glömt bort hur hemskt det var!

    Uppdaterar listan:
    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet) PLUSSAT
    27/6 F (2:a "försöket", 1:a barnet)
    30/6 aprildag (2:a försöket, 2:a barnet) PLUSSAT
    3/7 Locoz (2:a försöket, 1a barnet) 
    7/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet)
    7/7 Barbrastreisand (1a försök, 2a barnet)
    23/7 amandakollb (2a försöket, 2a barnet
    27/7 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023