Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Vi som planerar barn 2023

    Hej allihopa,

    jag går här och väntar och väntar på att det ska vara dags för oss att börja försöka få ett syskon till vår son. Jag är 36, och barnet fyller 3 i sommar.


    Vi tänkte börja försöka i juni för att slippa vara så väldigt gravid under sommaren (har tidigare blivit gravid väldigt snabbt så vågar tänka att jag kan välja lite). 
    Men min situation är rätt speciell då vi förlorade våran dotter i vecka 21 i september 2021 pga att förlossningen drog igång för tidigt. vi har inte orkat med att försöka igen dels pga sorgen men också för att en ny graviditet kommer innebära cerklage, sjukskrivning och sängläge, och ändå viss risk att förlora barnet (om vi ens kommer så långt), så verkligen inte bara positiva känslor. Men längtan är större än rädslan så vi måste iallafall försökaförsöka.


    är det fler här som går in i graviditetskapandet med blandade känslor, eller står inför redan kända komplikationer? 


    jag borde när som helst få äl som vi tänker hoppa över, och sen ska vi försöka i slutet av juni. 

  • Jojjans

    Hej, jag skrev en lång presentation här för ett tag sen men fick inte ett enda svar. 


    vill man inte läsa långa presentationer om andra, eller var det för att det var sorgliga saker som ingen vågade svara? Känns inte lika peppigt att vara med när man känner sig osynlig?

  • Jojjans

    Tack till er som tog er tid att svara nu <3 jag tror att det är ganska färskt, att jag fortfarande är väldigt mycket i sorgen och att gå igenom sorg är bland det ensammaste jag gjort. Ingen vill kännas vid det man varit med om så många undviker en eller slutar fråga. hela grejen att känna sig osedd blir så känsligt. Så tack, för påminnelsen och perspektiv på att alla har fullt upp med sitt och inte undviker en med flit.

    jag går och väntar på mens om drygt en vecka, sen ska vi äntligen börja försöka. Har ätit gravidtillskott i några månader nu och planerat grundligt. Går och väntar på att få fast tjänst på mitt jobb och kommer ha 6 veckors semester som kommer börja lagom vid första bim. Hoppas det tar sig snabbt (vilket det gjort tidigt) så jag kan berätta för chefen direkt efter semester. 

  • Jojjans
    Joohanna89 skrev 2022-05-30 12:28:33 följande:

    Jojjans: beklagar! Och håller tummarna för er nu. Hur går det? Vart är ni i planen nu? Blir kul att följas åt. Förstår att det inte blir en enkel resa för er del men samtidigt kan jag tänka att det är bra att ni vet om det redan före nu  så ni är med i dem tankarna med att det kan bli sängliggandes osv.
    Vi är på 6e försöket, aldrig varit med om missfall eller liknande och väntar med spänning på den dagen vi får se ett plus. 


    just nu går jag och väntar på mens, så ska vi börja försöka nästa cykel! Har börjat äta multivitamin prenatal med folat (naturlig form av folsyra) och ta hand om kroppen bättre. trots allt som varit så känner jag mest pepp just nu! Oron kommer nog senare när det blir verklighet?

    hur länge har ni försökt?

  • Jojjans
    Symetrical skrev 2022-05-31 07:08:40 följande:

    Tycker att det är bra av dig att berätta hur du känner istället för att bara bli ledsen i din ensamhet. Det är riktigt starkt! Hjärta


    Vad spännande med första försöket snart! Glad
    Här väntar jag på bim om en 5-6 dagar Cool


     


    spännande! Hur många dagar efter äl är du? Har du haft några känningar?

  • Jojjans
    amandakollb skrev 2022-05-31 09:51:45 följande:
    verkligen, håller med Symetrical att det var superbra att du berättade hur du kände <3 kan verkligen tänka mig att det måste vara ensamt i sorgen, tänker att många har svårt att hantera andra människors sorg, tror det är lättare att undvika för man inte riktigt vet hur man ska bete sig eller vad man ska fråga.

    härligt med semester snart och att börja försöka :) själv väntar jag ÄL om en vecka ca. 

     


    ja, dels undviker folk en, men även när man ses så är det alltid man själv som för det på tal och känner sig alltid till besvär.
    men det jobbigaste är nog i gravidsammanhang, att man inte får nämna förluster man upplevt för dp kan andra bli rädda?så bättre att jag för bita ihop och spela med i andras glädje. man lär sig mycket om sorg genom att gå igenom det, hoppas det gör att man vågar bemöta andra bättre i framtiden. 

    soännande med äl snart! Den bästa delen på månaden enligt mig. Vad har ni för strategi? Hur många föraök har ni gjort?


     

  • Jojjans
    Symetrical skrev 2022-05-31 19:40:12 följande:
    Jag är bara 5-6 dagar efter äl, men har kort lutealfas, så därför bim blir redan på måndag :)
    Jag har haft väldigt mycket stickningar och allmänt risig mage i ett par, tre dagar redan. Tog en d-vitaminboost den här cykeln, så misstänker att det är den som gjort så kroppen gone hey wild xD Känns helt orimligt att det skulle kunna vara gravrelaterat på äl+3 Obestämd 

     


    har du bekräftat äl med temp? tvp gånger när jag tagit d-vitamin-boost så har min ägglossning blivit flera dagar försenad :(

    på äl+6 ungefär har mina ägg fäst tror jag (har 4 graviditeter i bagaget, 3 missfall och ett barn. Det var en väldigt speciell stickande känsla just den dagen och därefter kom molandet och symptomen. Tror inte man brukar få symptom innan ägget fäst, men man vet ju aldrig! Spännande att höra hur det utvecklar sig. 

  • Jojjans
    19977 skrev 2022-05-31 19:44:04 följande:

    Jojjan: Åh jag håller verkligen tummarna för er den här gången! Ni förtjänar tur och att det kommer gå bra genom hela graviditeten! Hoppas det går fort till plusset. :) Det är ju superbra att du preppat med kosttillskott i flera månader redan!


    Ja tack och lov så har jag haft lätt att bli gravid. Tagit sig på första eller andra försöket. men har haft två sena missfall (16 och 21) och ett tidigt. Kanske låter hemskt men det gör att ett plus inte betyder så mycket. Det är nog när jag typ är i vecka 25 som det kommer kännas som att det kommer komma ett barn. Men just den här delen, att börja försöka, känns bara spännande och rolig just nu. 
  • Jojjans
    Anonym (Inor) skrev 2022-06-01 16:04:12 följande:

    Hej, 
    hade inte tänkt ta några ÄLtest denna månad men testade i förrgår & igår för jag hade molvärk bara för att se vad de skulle visa. 


    Första testet blev strecket ganska starkt men inte helt lika som kontrollstrecket. Igår blev strecket svagare. Har detta någon betydelse eller är det ENDAST när båda streck är lika starka som betyder nåt? rookie på detta?


     


    Jag ringde faktiskt rfsu (använde deras äl-test) för rådgivning om detta och fick prata med dig n barnmorska som sa att så länge det är en tydlig stegring som sen går ner igen så visar det på ägglossning. 


    men ett äl-test visar egentligen bara att kroppen FÖRSÖKER ägglossa, för den mäter det hormon (LH) som kroppen skickar ut som en signal till att släppa ägget. Sen om det går vägen vet man bara om man tempar (Eller via ul). 


    mina sträck blev nämligen aldrig lika starka, trots att jag tog test 3 gånger om dagen under dom dagar jag skulle ha äl, men jag fick alltid en tempohöjning som bekräftade äl så för mig blev dom bara aldrig lika starka. 

  • Jojjans
    19977 skrev 2022-06-01 21:39:38 följande:
    Tack! HjärtaJag hoppas också det, är så rädd att detta bara är början på mensen men att den liksom är utdragen bara för att jäklas med mig?.

     


    låter ju minst sagt lovande! Testar du till helgen om inte mensen dyker upp?

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023