• Rilakkuma

    BIM Januari 2022

    Hej hej! Jag hoppar in här. Har ett barn född -16 som längtar efter att bli storasyster. Började försöka i oktober, blev gravid direkt men det slutade tyvärr i MF i vecka 6. Blev så chockad över att det hände, trots att jag vet att det är vanligt. Tog det mycket hårdare än väntat. Mitt mål den här månaden är att inte bli besatt och försöka tänka på annat än att bli gravid, men det är lättare sagt än gjort :)

    2/1 Rilakkuma (andra försöket efter MF, andra barnet)

    3/1 Pepsin

    5/1 Fyrklöverns (sjunde försöket, första barnet)

    8/1 Ellobi

    8/1 Kiiwii

    10/1 evelinagra1 (12e försöket första barnet)

    11/1 LillaGry (sjätte försöket, andra barnet)

  • Rilakkuma
    Fyrklöverns skrev 2021-12-13 18:53:48 följande:

    Välkommen! Vad tråkigt att höra om ditt missfall :(. Hoppas du får plus snabbt igen och att allting går vägen så att lilla tjejen kan bli storasyster :) Kram


    Tack så mycket! Hoppas också det. Lite tufft att få missfall i samma veva som tre kollegor på min avdelning gick ut med sina graviditeter. Men det ska nog gå för mig också snart!
  • Rilakkuma
    Sophiee92 skrev 2021-12-14 06:42:31 följande:

    Hej alla. Hoppar in här jag med :) kommer bli vårt fjärde försök nu i januari och hoppas precis som ni andra så innerligt på att litet pluss snart!

    Min cykel är väldigt oregelbunden sen ett förmodad tidigt missfall i november så kan hända att min BIM ändras något framöver.

    2/1 Rilakkuma (andra försöket efter MF, andra barnet)3/1 Pepsin5/1 Fyrklöverns (sjunde försöket, första barnet)8/1 Ellobi8/1 Kiiwii10/1 evelinagra1 (12e försöket första barnet)10/1 Holy93 (andra försöket, andra barnet)11/1 LillaGry (sjätte försöket, andra barnet)

    25/1 Sophiee92 (fjärde försöket,  första barnet)


    Välkommen! Beklagar det tidiga missfallet, hade också ett i november. Har dock läst att man har större chans att bli gravid inom 6 månader efter ett missfall, så det väljer jag att tro på oavsett om det är sant eller inte, haha.

    Jag hade precis som du en oregelbunden cykel förut, men också lång, den kunde variera mellan 35-75 dagar. Jag blev gravid med mitt första barn med hjälp av ägglossningstester och tempande. Tempar även den här gången men har lärt känna min kropp bättre än sist (eller så är den tydligare) så jag använder inga ägglossningstester. Har du någon metod för att hantera din oregelbundna cykel? Håller tummarna för dig!
  • Rilakkuma
    Sophiee92 skrev 2021-12-15 07:52:23 följande:

    Åh tack för ditt fina svar!

    Beklagar även ditt missfall, har förstått att det är så himla vanligt. Hur tidigt missfall fick du? Ja jag har också läst att man har större chans till en ny graviditet efter missfall :D och som du säger så väljer man ju hellre att tro på att det är sant än inte haha...

    Vad roligt att du också tempade och använde ÄL-tester när du fick du första barn! Får man fråga hur lång tid det tog för dig sist? Jag har nu tempat dom tre senaste försöken men köpte faktiskt ÄL-tester för att använda nu till det fjärde försöket. Vad skönt att din kropp är tydligare/eller du har lärt känna din kropp bättre nu! Jag upplever att det hjälpt mig otroligt mycket att börja tempa för att förstå min cykel, speciellt nu när den blivit så oregelbunden.

    Tack! Håller alla tummarna jag kan för dig med!


    Mitt MF var i vecka 6, så det var ju tidigt men jag hann verkligen ställa in mig på att det skulle bli en bebis. Har en nära vän som gick igenom samma sak bara en månad innan, då kändes det osannolikt att jag också skulle få det. Märkligt egentligen, att mina vänner får MF minskar ju inte risken att jag skulle få det :D Hur kände du?

    När jag blev gravid med min dotter tog det 2,5 cykler (vi bestämde oss efter första ÄL, men hade ju ingen aning om när den var, började tempa/testa senare). Men i faktisk tid var ju det 6 månader. Nu har jag dock en annan partner. Tror det är bra att komplettera med ÄL-tester när cykeln är oregelbunden! Hoppas det får effekt för dig.

    Min ägglossning närmar sig nu (jag känner av den) och jag ska verkligen försöka att inte bli testbesatt mellan ÄL och mens. Men blev så förvirrad av att läsa mina anteckningar från första graviditeten, symptomen var inte riktigt samma som vid min senaste och en tidigare som blev abort. Det triggar ju min vilja att testa, haha.
  • Rilakkuma

    Kul att vi börjar bli rätt många, välkomna!

    Nu är jag mitt i den extremt sega väntan mellan ägglossning och mens, BIM 2/1. Tänkte ta ett testa-tidigt på nyårsafton för att känna mig bekväm med att ta något glas champagne. Börjar redan nu (ÄL+6) överanalysera varje symptom och känsla.. Trodde det skulle hjälpa att jobba i mellandagarna, men det är så lugnt på kontoret att jag har all tid i världen att analysera, haha.

    Några tips på hur man kan minska viljan att analysera varje symptom? Vad sysselsätter ni er med?

  • Rilakkuma
    Fyrklöverns skrev 2021-12-28 11:26:34 följande:

    Tycker också att det är kul att vi börjar bli så många nu! :)

    Åh jag tänker precis som du! Kommer ta ett tidigt test på nyårsafton för att se om man kan dricka lite bubbel. Det är ganska tjatigt nu att tro att man är gravid varje månad och har inte druckit på ett halvår. Jag är på äl+6 idag och tänker att ett tidigt test kan visa kanske på äl+9.

    Däremot har jag slutat analysera symtom, tycker att det är något nytt varje månad men så tar det sig ändå inte haha! Får däremot se om man kan låta bli när man närmar sig BIM xD.


    Förstår hur du menar, förra månaden kände jag mig jättegravid men det var jag tydligen inte, haha. Man vill ju kunna leva någorlunda normalt för att undvika att bli besatt av tanken på att bli gravid.

    Jag kunde inte hålla mig från att testa med ett testa-tidigt idag, mina bröst var så spända och svullna både igårkväll och imorse. ÄL+8 och BIM på söndag, tror jag ser ett streck? Men det känns för tidigt!

  • Rilakkuma
    JennyBomb skrev 2021-12-29 11:49:14 följande:

    Ja, nåt streck skymtas iaf...hoppas det blir starkare! SÅ spännande! 


    Skönt att någon annan också ser! Är lite ärrad efter mitt missfall i november (v. 6) så kommer nog testa en hel del för att se att strecket blir starkare, haha.
  • Rilakkuma
    Clina38 skrev 2021-12-29 11:53:50 följande:

    Wow jag ser också ett streck, va roligt!! Vågar nog ändå säga grattis :)


    Tack så mycket! Vågar hoppas lite försiktigt.
  • Rilakkuma
    Butembobaby skrev 2021-12-29 13:48:45 följande:

    Åh! Jag ser också! Håller alla tummar för er! Har också ett antal MF i bagaget innan jag fick min dotter, så vet att det är tufft innan man vet med säkerhet, men jag tycker du ska passa på att känna glädjen. Även om den inte alltid är långvarig så är du värd den. Hejja!


    Åh, tack! Jag håller med dig, hellre glad i onödan än att inte uppskatta eller våga tro på graviditeten förrän efter halva tiden.

    Håller tummarna för att det här är din månad också!
  • Rilakkuma

    Uppdaterar med mitt svaga plus och hoppas att det blir starkare!

    2/1 Rilakkuma (andra försöket efter MF, andra barnet) PLUSSAT

    3/1 Pepsin

    5/1 Fyrklöverns (sjunde försöket, första barnet)

    7/1 LJM91 (4e försöket, första barnet)

    8/1 Ellobi

    8/1 Kiiwii

    8/1 butembobaby

    10/1 evelinagra1 (12e försöket första barnet)

    10/1 Holy93 (andra försöket, andra barnet)

    10/1 Anile (andra försöket, andra barnet)

    10/1 JennyBomb (första försöket, andra barnet)

    11/1 Tyrande (andra försöket, första barnet)

    11/1 LillaGry (sjätte försöket, andra barnet)

    12/1 Spökplumpa (tredje försöket, andra barnet)

    13/1 Clina38 (tredje försök, första barnet)

    13/1 Lillstrumpan123 (fjärde försöket, tredje försöket efter ma, första barnet)

    18/1 Fagelfri 33år (fjärde försöket, andra barnet)

    20/1 Fyran4 37 år (11:e försöket, fjärde barnet)

    20/1 loppan483

    22/1 Tefat 26 år (sjunde försöket, första barnet)

    25/1 Sophiee92 (fjärde försöket, första barnet)

    25/1 z anonym z (6eförsöket, andra barnet)

Svar på tråden BIM Januari 2022