Inlägg från: Anonym (Trött) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trött)

    Förlorat vänner/familj m.m. pga bråk om vaccinering?

    Inte förlorat direkt, men med vissa har det blivit knepigt. De har svårt att acceptera att vi är vaccinerade och våra ungdomar.

    Ständigt får man höra - vänta o se snart kommer helvetet av vaccinet ungefär. Ganska trist när det är släkt och lite närmare familj. De skickar länkar om luddiga sjukdomsfall som skulle vara kopplade till vaccin. Aldrig någon historia om hur svårt Covid har drabbat oss/världen.

    Eller hur många miljarder doser som faktiskt administrerats och hur lite biverkningar det varit.

    Jag prackar inte på dem att de borde vaccinera sig utan har hållit en neutral ton och tyvärr vårt umgänge blivit begränsat. För de vill ju inte riskera att träffa oss och barnbarn ifall någon skulle t ex nysa. Ja, så de går runt och blir väldigt begränsade. Men jag skulle aldrig orka bete mig som de gör.

  • Anonym (Trött)
    Anonym (Solblomma) skrev 2021-12-21 20:17:18 följande:

    Ja, det tycker jag.


    Upplever att du kanske har lite svårt att se utanför din egna sfär. Det drabbade dig lindrigt. Men man måste ju se den större bilden som Postcovid beskriver så bra.
  • Anonym (Trött)
    mari123 skrev 2021-12-22 03:21:37 följande:

    Nu är mina närmaste vaccinerade men OM ngn av oss skulle valt bort sprutorna så hade vi ALDRIG förskjutit vederbörande eller tjatat ihjäl personen. Man omger sig väl med människor man tycker om?


    Håller med, samtidigt runt oss är det främst de som väntar eller valt bort vaccin som är rabiata och håller på o tjatar. Det blir väldigt jobbigt att lyssna på. De skickar märkliga länkar och pratar om smittan hela tiden.

    Varje träff samtal blir som en tickande bomb. Då är detta ngr familjemedlemmar vill jag inte bryta såklart. Men vi träffas ju mer sällan som sagt. De skuldbelägger alla som råkar snyta sig, hosta till, att de minsann är så oansvariga, men det händer ju ibland vintertid bara genom att vara ute i kylan.
  • Anonym (Trött)
    Anonym (Luke) skrev 2021-12-22 03:28:49 följande:

    Ja, om någon börjar bråka med någon för sådant här eller än värre är beredda att säga upp bekantskapen med människor pga det; i så fall är ju personen ingen riktig vän ändå.


    Nej om det gäller vänner ja, samtidigt är det ju lite så att vid kriser så lär man känna sina vänner på nytt ibland. Det kan bli sprickor som man aldrig trodde. Man vet faktiskt inte riktigt. Det kan också visa sig att vänner man inte riktigt trodde kanske, skulle verkligen vara den klippa eller visa riktiga kvalitéer så att säga.

    Pandemin är ju en kris och man ser hur vissa är egofolk som man inte trodde alls.
  • Anonym (Trött)
    kulturenskaleva skrev 2021-12-22 18:11:09 följande:

    Myndigheter och vetenskapsmän är inte felfria. Anders Tegnell har till exempel haft fel många gånger i denna pandemi. Han sa bland annat att covid 19 inte kommer komma till Sverige. Så man får alltså inte vara skeptisk ens när myndigheter och vetenskapsmän har fel? Det låter inte så sunt att man ska svälja allt utan att ifrågasätta det bara för att en viss person eller källa säger det.


    Men snälla självfallet kommer folk ha fel, särskilt i början av pandemin och det är alltid lätt att vara efterklok. Sedan undrar jag verkligen om någon expert uttryckte sig bensäkert i början. Utan det var mycket - kan bli, - troligtvis ej, - troligtvis ja osv.

    De trodde troligtvis inte denna virus skulle komma ända till Sverige. Då det ganska ofta just GENOM åren poppat upp virus som håller sig enbart kvar t ex i Asien i något begränsat område. Man trodde det skulle gälla även denna, men denna Covid 19 spred sig.
Svar på tråden Förlorat vänner/familj m.m. pga bråk om vaccinering?