Inlägg från: Anonym (Postcovid) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Postcovid)

    Förlorat vänner/familj m.m. pga bråk om vaccinering?

    Anonym (Solblomma) skrev 2021-12-21 18:09:01 följande:

    Nej. Det är lite olika läger i min släkt.

    Mina föräldrar vägrar vaccinera sig, de tror att det är djävulens tecken ungefär. Har dock begränsat umgänget med dem lite - för de tjaaaaataaaaaaaar något enormt om det hela och man orkar inte höra hur mycket som helst.

    Min bror har vaccinerat sig.

    Har andra släktingar som egentligen är emot vaccinet men vaccinerat sig ändå, p.g.a. restriktionerna annars.

    Min bästa vän är vaccinerad och är väldigt pro-vaccin och pro-vaccinpass.

    Själv är jag vaccinerad. Är inte orolig över sjukdomen för egen del. Har haft covid och det enda som hände mig var att jag inte kände smak i ca 1 vecka. Känns lite masshysteriskt, enligt mig, med covidpass och restriktioner in i absurdum, för en sjukdom som är så pass ofarlig för så många. Tänk om alla hade varit lika oroliga för RS eller Rota för spädbarn och prematurer, och då ska alla vaccinera sig, och vi ska ha restriktioner och restriktioner av den anledningen. Det händer ju inte... Varför har vi haussat upp detta så enormt?

    Jag är dock inte rädd för vaccinet ö.h.t. Tog så snart det var möjligt för min ålder, i förhoppning att det skulle leda till att vi gick tillbaka till ett normalt samhälle igen. Jo pyttsan.


    De flesta tvekar inte inför att vaccinera sina barn mot polio. Polio har än lägre dödlighet än Covid19. Tycker du att polio är onödigt att vaccinera mot? För de flesta är det en lindrig sjukdom.

    Det är inte upphaussat. Utan vaccinet balanserar sjukvården på gränsen till kollaps. Vi har nu en enorm vårdskuld för andra åkommor än covid19, eftersom resurserna från icke-kritisk vård har omdirigerats till direkt livräddande på infektionsavdelningar och IVA. Den vårdskulden kommer att byggas på under denna vinter, då smittan återigen ökar och därmed ökar också belastningen på vården igen.

    RS-virus finns det inget vaccin mot och det har införts partiella restriktioner på åtminstone BB nu under andra halvåret. Barnsjukhus och BIVA har varit fulla pga RS-virus.

    Rotavirus går att vaccinera mot, men det är inte gratis för tillfället. Vi har heller ingen Rotavirusepidemi för tillfället och i vanliga fall klarar sjukvården ta hand om drabbade barn.

    Det du missar i ditt resonemang är också risken för långtidseffekter av Covid19. Det är allt från livskvalitesänkande, såsom förlorat smak-och luktsinne (i vissa fall troligtvis resten av livet) eller hjärntrötthet, till livsförkortande, såsom permanenta lungskador och diabetes.

    Rehabiliteringsbehoven, även efter lindrig Covid19, är mycket stora.

    Tycker du fortfarande att det är upphaussat?
  • Anonym (Postcovid)
    Anonym (Solblomma) skrev 2021-12-21 20:17:18 följande:

    Ja, det tycker jag.


    Varför? Är poliovaccination också upphaussat?
  • Anonym (Postcovid)
    Anonym (Snögumman) skrev 2021-12-23 18:13:20 följande:

    Det är ju alltid ett jättehögt tryck på vården. Den har varit överbelastad och gått på knäna så länge jag kan minnas. Det är inte bara covid och vi kan inte upprätthålla restriktioner i evighet för att sjukvården är fel i grunden för en sjukdom med låg dödlighet. Då måste sjukvården reformeras istället. Det finns nog goda skäl till det, men sjukvården även pre-covid var konstant överbelastad.

    Omikronvarianten är också av allt att döma lindrigare och med en kortare topp. Iaf vad man sett nu. Vi kan inte bara titta på antal smittade utan det är ju effekten av smittan som är intressant. (De säger väl att 80% av alla vuxna har herpes typ 1 men vi har inga restriktioner pga det även om det är ett snabbt- och lättsmittande virus. Med det vill jag säga att det är effekten, inte smittotalen, som är viktigare.) så nej jag håller inte med dig där.

    Att jämföra att andra länder gör mer är också inte bra, då har vi alltid Nordkorea vi kan ta som ?men de är ju hårdare? och acceptera allt därunder som okej.


    Med ditt resonemang.kan vi sluta vaccinera mot polio också. Smittsam, men inte så hög dödlighet och majoriteten får en lindrig sjukdom.

    Polio och covid19 liknar varandra väldigt mycket. De flesta överlever. De som får följdproblen får sänkt livskvalitet och kortare liv.
  • Anonym (Postcovid)
    Anonym (Snögumman) skrev 2021-12-23 21:32:45 följande:

    Fast vi har inte direkt vaccinpass för polio. I sådana fall med det argumentet borde vi ju ha det med.


    Det finns, dock inte i Sverige. I USA måste du visa upp att du är vaccinerad mot polio när du börjar skolan.

    Och polio är utrotad i Sverige så vaccinpass behövs inte. Inte idag, men vi får väl se hur långt antivaxxidiotin går. Jag väntar bara på att det ska börja flummas om att "naturlig immunitet" och vitaminer är bättre än poliovaccin.
  • Anonym (Postcovid)
    Anonym (Snögumman) skrev 2021-12-23 22:24:48 följande:

    Det finns alltså inte i Sverige.

    Jag väntar på samma vis att man ska börja kräva vaccinpass för influensa. Och sätta restriktioner på antal i affärer varje influensasäsong.


    Det gör inte jag. Säsongsinfluensan belastar inte vården eller IVA lika hårt som Covid19. Jag har haft både säsongsinfluensa (inte de senaste 10 åren) och Covid19. Säsongsinfluensa var förjävligt, men inget som krävde sjukhusvård. Covid19 hade dödat mig om jag haft tillgång till blodförtunnande

    höga doser kortison och högflödessyrgasgrimma. Tillräckligt många på sjukhus och tillgången till syrgas blir inte självklar.

    Säsongsinfluensa var en vindpust, covid19 var en orkan.
  • Anonym (Postcovid)
    Anonym (Postcovid) skrev 2021-12-23 22:32:41 följande:

    Det gör inte jag. Säsongsinfluensan belastar inte vården eller IVA lika hårt som Covid19. Jag har haft både säsongsinfluensa (inte de senaste 10 åren) och Covid19. Säsongsinfluensa var förjävligt, men inget som krävde sjukhusvård. Covid19 hade dödat mig om jag haft tillgång till blodförtunnande

    höga doser kortison och högflödessyrgasgrimma. Tillräckligt många på sjukhus och tillgången till syrgas blir inte självklar.

    Säsongsinfluensa var en vindpust, covid19 var en orkan.


    Ska stå "om jag inte hade haft".
Svar på tråden Förlorat vänner/familj m.m. pga bråk om vaccinering?