Inlägg från: Anonym (Luke) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Luke)

    Förlorat vänner/familj m.m. pga bråk om vaccinering?

    Anonym (Nnnn) skrev 2021-12-21 21:34:16 följande:

    Nej. De släktingar vi har och de vänner och bekanta vi omger oss med respekterar individens egna val. Det är en blandning av vaccinerade, icke-vaccinerade och ?väntande? (som väntar på mer forskning kring vaccinet, som väntar barn och därför väntar, som är rädda). Det är personer man kan diskutera med, som har sina argument för sina personliga val som är precis lika legitima som all andras och som respekterar andras fria vilja och beslut.


    Ja, om någon börjar bråka med någon för sådant här eller än värre är beredda att säga upp bekantskapen med människor pga det; i så fall är ju personen ingen riktig vän ändå.
  • Anonym (Luke)
    momjanet skrev 2021-12-22 16:29:32 följande:

    Nu handlar det inte om din frihet att välja frisyr, yrke eller kläder. (Det är inte en frihet som finns i nordkorea).

    Det här handlar om att du inte har frihet att utsätta andra för dödlig fara. Den friheten har man aldrig och ska heller aldrig få ha för då blir det exakt det du skriver om: ett startskott för en brutalitet som aldrig någonsin kan accepteras i en demokrati.

    Du. liksom alla andra fanatiker babblar om frihet men glömmer de skyldigheter ni har i ett samhälle. Du har helt

    enkelt inte en sådan frihet att det allvarligt kan skada andra människor.

    Varför vill du ha rätt att helt ostraffat döda andra människor?


    Du hjälper ingen med den typen av löjliga överdrifter och om det är signifikativt för vad du står för rent generellt skulle jag kalla dig för en av fanatikerna. Frågan rörande vaccin är komplex och har många för och nackdelar. Om något är ett tecken på brist på bildning så är det just oförmåga att se företeelser ur flera perspektiv.

    Man får respektera att människor fattar olika val. Sedan kan man ta den demokratiska processen att skydda riskgrupper och minska belastningen på vården genom vaccinbevis, gratis vaccination, gratistester etc.
  • Anonym (Luke)
    Anonym (Sara) skrev 2021-12-22 16:21:33 följande:

    Jag har vänt ryggen mot en ovaccinerad vän. Inte pga hennes val utan för att hon just blivit en galenpanna med konspirationsteorier som är helt vansinniga.

    Hennes ekonomiska teorier går inte ihop. Just för att hon är outbildad och jag har många poäng i området. Så för mig är det helt ologiska resonemang och otroligt tröttsamt att lyssna på. Speciellt när hon blir upprörd när hon inte logiskt man styrka argumenten.

    Orkar inte med dramamänniskor i mitt liv oavsett om de är vaccinerade eller ej, och jag litar mer på läkare och forskare än en städerska med för mycket behov av spänning i livet.

    Intressant att det alltid är lågutbildade som alltid är misstänksamma mot myndigheter och stat. Slår aldrig fel.. suck


    I det här fallet är det hon som vänt dig ryggen eftersom hon onekligen inte respekterar ditt ställningstagande. Vi har alla ett ansvar att berika våra vänners liv. Och det gör man inte om man som din f.d. vän kommer med illa underbyggda teorier som man försöker pracka på andra.
  • Anonym (Luke)
    momjanet skrev 2021-12-22 18:03:12 följande:

    Eh, va?

    Du får ta och läsa det jag citerade så kanske du förstår sambandet. Yrar man om frihet, slaveri osv så får man självklart sådana svar.

    Ett tips i all välmening: häng med i diskussionen istället för att nästan tvångsmässigt kasta dig in. Du måste inte ha en åsikt bara för att du kan. Ibland är det bättre att tiga ett tag och läsa ikapp.

    Visst ska man respektera andra människors åsikter men när de åsikterna baseras på totalt felaktigt resonemang ska man faktiskt bemöta det. Respekt betyder inte som du verkar tro, att låta någons åsikt stå helt obesvarad . Respektera det. Du har själv otroligt svårt att leva upp till dina egna ideal.


    Art en person agerar felaktigt är ett dåligt argument för att agera felaktigt själv. De kommentarer du kom med i det inlägget var direkt olämpliga.
  • Anonym (Luke)
    AndreaBD skrev 2021-12-22 19:24:38 följande:

    Det är definitivt ett tecken på brist på utbildning att tro att man kan använda sig av "den demokratiska processen" för något överhuvudtaget som privatperson. Och hur man skulle använda en sån för att skydda riskgrupper och minska  belastningen av vården ..... hur tänker man då???? 

    Kan du förklara det där för mig? Hur t.ex. vaccinbevis, gratis vaccination och gratistester skulle minska belastningen på vården? Det handlar ju om att för många blir sjuka! 


    Så gratis vaccination, vaccinbevis och gratistestet hjälper inte menar du?

    Då talar du emot den norm som råder på området. Jag orkar inte argumentera emot den för det är helt enkelt befängda åaikter du kommer med.
  • Anonym (Luke)
    momjanet skrev 2021-12-22 21:09:57 följande:

    Men gå och provocera i en annan tråd lille vän. a


    Sägee pwesonen som kommer med nedlåtande tillmälen. Nädum Den lätte går jag inte på.

    Håll dig till ämnet.

    På vilket sätt bidrar du til att bilda befolkningen med kommentarer som: "Varför vill du ha rätt att helt ostraffat döda andra människor?"
  • Anonym (Luke)
    momjanet skrev 2021-12-22 21:14:31 följande:

    Läs hela inlägget. Läs om, läs rätt.


    Det har jag redan gjort. Det är glädjande att du inte vill försvara dina kommentarer. Det du skrev var ogenomtänkt och dumt. Inget konstigt med det. Misstag gör vi alla ibland.

    Därefter tar man ansvar och går vidare...
  • Anonym (Luke)
    momjanet skrev 2021-12-22 21:21:56 följande:

    Jo det gör jag men jag argumenterar inte med den som saknar sakargument utan bara vill bråka.

    Gör om, gör rätt.


    Nej, det gör du inte. Du skyller ifrån dig och svarar osakligt.

    Du får gärna förklara på vilket sett den här typen av kommentarer bidrar till diskussionen?

    "Varför vill du ha rätt att helt ostraffat döda andra människor?"
  • Anonym (Luke)
    AndreaBD skrev 2021-12-23 17:33:36 följande:

    Det är just för att folk är vaccinerade som inte folk dör så lätt längre. Och, har du missat att det är ett jättehögt tryck på vården igen? 


    Det finns fler faktorer. Bara tröttsamt med outbildade människor som snöar in sig på sitt spår och är oförmögna att se hela bilden.
  • Anonym (Luke)
    AndreaBD skrev 2021-12-23 19:07:26 följande:

    Jo, jag förstår att även andra faktorer spelar in. Tror dock att det skulle var tydligt märkbart värre utan vaccin.:) 


    Det som du uppfattar som märkbart eller högsta prioritet är inte märkbart eller högsta prioritet för någon annan. I stort handlar detta om intressekonflikter. Ath kalla en vältränad person i 30-års åldern korkad för att han inte vaccinerar sig är ju bara löjligt och visar bara att vederbörande är oförmögen att se saker ur flera perspektiv.
  • Anonym (Luke)
    AndreaBD skrev 2021-12-23 23:09:40 följande:

    Det har jag väl inte sagt heller? Snarare skulle jag säga att hen bör göra det så att vi kan återgå till ett vanligt liv igen snart. De som inte har turen att vara unga och friska har nämligen inte bara inga såna val, utan de är också dömda till att isolera sig i säkert många år till. 


    Det handlar oftast inte om tur utan är ett val. Vissa blir så lätt upprörda på aktiva och friska människor som väljer bort Covidvacvinet

    Samtidigt kan kraftigt överviktiga och rökare som belastar sjukvårdssystemet på regelbunden basis pga av sin livsstil helt undkomma ansvar. Trots att de sistnämnda grupperna belastar sjukvården och samhället i en utsträckning som de aktiva och friska som väljer bort vaccin inte ens är i närheten av.
Svar på tråden Förlorat vänner/familj m.m. pga bråk om vaccinering?