Inlägg från: Anonym (qqq) |Visa alla inlägg
  • Anonym (qqq)

    Feminister som klagar över spel och fiktion

    Kommie skrev 2021-12-23 08:42:32 följande:
    Feminister som klagar över spel och fiktion

    Varför är det så att feminister ska klaga på innehåll i spel och fiktion? Borde inte folk kunna skilja på fantasier och verklighet, och varför ska feminister in och styra vilka fantasier som ska vara godkända och inte?

    Jag tänker framför allt på alla debatter inom spelvärlden där feminister hela tiden försöker få företag att designa sina karaktärer på "rätt" sätt. Om de inte designas "rätt" så uppmanas det till massbojkott.

    Varför kan inte feminister vara öppnare och mer inkluderande?


    Vilka är det som traditionellt hittat på spelen - jo killar. Idag finns även den del tjejer som spelutvecklare men de är ff i minoritet. Spelutvecklarbranchen har varit som vilken annan trist mansmiljö som helst, där sexismen frodats (tex inom militär, fotbollslag sk "locker room talk" osv). Som tur är arbetas det ju med detta på alla möjliga håll i samhället, där även män insett att det där inte är en sund miljö, så även inom spelbranschen. 

    Det är därmed inte ett dugg konstigt att man reagerar på närmast porriga kvinnliga spelkaraktärer, där det inte är nödvändigt över huvud taget. Det kan väl knappast vara fel att försöka rensa lite i träsket även här, och inte bara i verkliga livet. 

    Tragiskt om du inte kan förstå detta. 
  • Anonym (qqq)
    Kommie skrev 2021-12-23 09:36:21 följande:
    Men är det verkligen det? För det förutsätter ju att man inte kan skilja på verklighet och fantasi.
    Du verkar inte förstå vad begreppet "avspegling" betyder. 
Svar på tråden Feminister som klagar över spel och fiktion