• MissDB

    BF september 2022

    Flip12 skrev 2022-02-19 19:32:11 följande:

    Alltså även om jag mått såhär fruktansvärt innan så går det liksom inte förbereda sig eller föreställa sig hur det är förrän man är mitt i skiten. Hur överlever ni detta både praktiskt (med barn) men även mentalt. Hur orkar ni? Hur tänker ni?


    Jag mår inte jätteilla denna graviditet men med ena dottern så kräktes jag 15-20 ggr/dag och fick ligga 5 veckor på sjukhus med näringsdropp. jag hade barn sedan innan så även fast det var fruktansvärt jobbigt så visste jag ju att det är värt det 100 ggr om i slutändan. Försökte tänka att visst jag kräks massa och mår illa i några månader men jag får ett barn för resten av livet. då känns inte de där månaderna lika långa :)
  • MissDB
    Flip12 skrev 2022-02-20 06:59:49 följande:

    Tack för pepp. Känner mig som en dålig mamma när jag inte kan leka, göra läxor, laga mat etc. 


     


    tänk att det bara är en begränsad tid och att det kommer ut något bra av det hela för hela familjen :) 

  • MissDB

    Var på KUB idag v 12+5 som gick bra med det visste vi redan eftersom vi gjorde privat nipt. Vi väntar en pojke :)

  • MissDB
    Anonym (15/9) skrev 2022-03-05 08:29:52 följande:

    Jag är på så hemskt dåligt humör!!! med de tidiga två har jag mått så himla bra men den här gången har jag noll tålamod 


    Tycker det är så intressant hur olika graviditeter man kan ha. Med flickorna var jag på dåligt humör oft. Kändes som en enda lång pms typ. Nu väntar vi en pojke och jag mår strålande. Dock foglossning redan och det hade jag även med första sonen men inte med flickorna.med flickorna kräktes jag massor. Inte med första sonen eller nu.  Ingen aning om det har med barnets kön att göra men ändå intressant.
  • MissDB
    Anonym (Orolig!) skrev 2022-03-06 11:47:30 följande:

    Hej ! 


    har bf på min sjäova födelsedag 4/9 :)! 


    men är som sagt lite orolig då kuben visade för hög risk på trisomi 21 så NIP test väntar imorgon. har redan sovit dåligt i tre dagar och kommer vara helt död innan svaret kommer :(


    åh nej vad jobbigt. Vad fick du för siffror? Har en vän som fick 1/8 men efter fostervattenprov så visade det sig att allt var normalt och idag är flickan 5 år och mår bra! Hoppas på det bästa för dig! 
  • MissDB

    Vecka 15+0 idag och känner mig såååå ogravid. Illamåendet är borta, ingen molvärk. Dock extremt trött. Avskyr dessa veckor innan man känner fosterrörelse. någon annan i samma sits? 

  • MissDB
    Hejsan91hejsan skrev 2022-03-25 11:51:37 följande:

    Detta gjorde mig riktigt orolig trots att jag gjort nipt?


    Ta nipt om du är orolig. Vi har gjort det senaste 3 gångerna. Då vet man :)
  • MissDB
    Anonym2022 skrev 2022-03-25 10:39:11 följande:

    En annan fundering: Är ni nöjd med er barnmorska?

    Idag var tredje gången jag träffade min, och jag måste säga att jag inte tycker vi klickar alls. Hon lyssnar inte riktigt på vad jag säger, ställer ofta samma frågor som för 5 min sen. 

    Sen saker jag tar upp, tex  det här med att jag inte riktigt litar på KUB, börjar hon prata om att jag kommer oroa mig för barnet resten av livet. Jag menar det är ju inte det jag menar! Jag är ju orolig för att det är något fel, men jag orkar liksom inte förklara för jag upplever att hon misstolkar det jag säger. 


    Jag har tidigare i mitt liv haft järnbrist, och är orolig att få det igen i och med graviditeten och att en till liten person kräver näring. Jag har därför sedan flera år tillbaka ätit både Niferex och B12. Värden jag tog i v9 var bra, men det är ju liksom 8 veckor sedan. Mycket kan väl ha hänt under den tiden. Det ignorerade hon helt.


    Jag är jättenöjd med min. Har gått till samma 2019, 2020 och nu. Men be om att få byta bara:)
  • MissDB
    Hejsan91hejsan skrev 2022-03-25 14:24:07 följande:

    MissDB, har gjort nipt och det var bra. Men blir ändå nojig då Blodproverna måste dragit ner rejält. Hade trisomi 18 i höstas och har nu läst att dåliga blodprover också kan va dåligt av andra anledningar :(


    Jag förstår att du är extra orolig då. Men nipt är typ 99% säkert så vad blodproverna säger på kub är helt irrelevant om man tagit nipt som är bra. Jag fick 1 på 397 på trisomi 21 men hade redan nipt svar så är inte alls orolig för just det. Mer nervöst med RUL om några veckor :/
  • MissDB
    Anonym2022 skrev 2022-03-25 13:31:43 följande:
    Skönt! Problemet är att jag bor på en liten ort och det finns bara två. De har dessutom rummen bredvid varandra så känner mig liksom dum om jag gör det.
    Jag förstår att det känns jobbigt men tycker ändå du ska byta om det inte känns bra. det ska ju kännas tryggt och lugnt för dig! är Barnmorskan professionell så tar hon inte illa upp. 
Svar på tråden BF september 2022