Inlägg från: feliscatus |Visa alla inlägg
  • feliscatus

    BF september 2022

    Pez skrev 2022-01-28 08:06:22 följande:

    Går inte att citera men här i Stockholm finns flera privata aktörer som gör ultraljud så det är bara att boka och betala för det (800kr betalar jag för tidigt UL) 


    Som sagt, man skulle ha bott i närheten av Stockholm! Dessvärre bor jag djupt inne i de värmländska skogarna och det verkar inte finnas några sådana privata aktörer i Karlstad. Närmsta finns i Örebro, och dit är det dryga 18 mil enkel resa. 
  • feliscatus
    Hedblomster skrev 2022-01-28 10:12:16 följande:
    Det är i Örebro jag går! De har ibland kvällstider och helgtider om det passar bättre :) Om det inte finns i onlinebokningen så kan du maila direkt till någon av läkarna och fråga om de kan ordna en annan tid, det brukar jag göra. Går oftast till Izabella Jawad men ibland till den andra (Claus). 18 mil är långt men kan vara värt det. Jag har 5 mil dit så fick ändå ta ledigt från jobbet men det är ju betydligt kortare än 18. Har du annars testat höra med Charlottamottagningen i Karlstad eller din närmaste kvinnoklinik typ? Om du berättar om din oro kanske de kan ställa upp!
    Vad heter mottagningen? Jag jobbar i vården, så har oregelbundna tider och därför är det inte något större problem för mig att boka in grejer, värre är att vi bara har en bil. Men man kan ju alltid låna av någon förhoppningsvis. 

    Har inte hört med Charlottamottagningen nej, men läst både här och var att de inte gör VUL iaf inte om man inte går hos dem sas?? Men kanske är värt att kolla ändå. 
  • feliscatus
    Anonym (Amanda) skrev 2022-01-28 12:44:45 följande:

     


    hihi! i Sthlm finns det flera privata mottagningar som man kan boka hos och det kostar som ett vanligt läkarbesök (om man inte har frikort). Hopps att du kan få till det med bilen även om det låter som att du bor långt från närmsta sjukhus. Är det lika långt till närmsta förlossning? 


    Klart det gör, det är ju Stockholm! Kanske får ta en tripp dit haha, har ju ändå kompisar därborta

    Nä, thank god! Till närmsta BB är det "bara" 8 mil. 
  • feliscatus
    Aline2022 skrev 2022-01-28 13:56:36 följande:

    Jag fick hem Dopplern nu och fick höra ett litet tuffande tåg därinne. Åh vilken känsla!! 


    Hur långt gången är du? Spännande att höra hjärtat slå!
  • feliscatus
    Aline2022 skrev 2022-02-01 11:03:56 följande:
    9+1 när jag hörde hjärtat. 9+5 idag. Illamåendet är mycket bättre men jag har fått ett hunger och sug på viss mat ena dagen som ratas nästa. Magen är svullen och gasig och göms under hoodies. Jag väntar på att skriva kontrakt på det nya jobbet sen ska jag berätta. Vi har inskrivning nästa vecka och kub om en månad, lite sent tycker jag.
    Man kan höra det så tidigt alltså? Häftigt! Vill ocksååå 
  • feliscatus

    Går in i vecka 11 imorgon och har hittills känt typ... ingenting? Lite ömma bröst någon gång, lite molvärk då och då, trötthet, lite mer törst än vanligt. MEN IDAG. IDAG JÄVLAR!

    Känner mig stel och konstig som en 90-årig kärring. Har som universums jävla träningsvärk i ljumskarna + ont i ländryggen. Mina vader gör ont, mina fötter gör ont. Ändå har jag haft en ovanligt lugn arbetsdag idag. Det är jobbigt att gå i trappor, jag kan knappt andas i de jävla munskydden och visiren vi måste ha på oss när vi arbetar nära brukarna. Blääää. Och tröttheten??? Trodde jag skulle somna bakom ratten när jag körde hem för en timme sedan! 

    Och mitt utseende ska vi fan inte ens tala om... håret har antagit en svinto-liknande textur och huden i ansiktet liknar snarare en prickig korv än någonting annat. Jag svär, såhär finnig var jag inte ens under mina värsta tonårsår! 

    Nåväl, det bör väl ändå vara någon slags bevis för att det visst växer nånting därinne fastän jag inte känt nånting tidigare?  

  • feliscatus

    Igår var vi äntligen och gjorde ultraljud! Allt såg bra ut med den lilla, den flaxade omkring därinne och ville inte vara stilla en sekund. Fick höra hjärtat slå också, så sjukt häftigt! Tänk att det faktiskt växer en liten människa inuti mig?! 

    Blev tillbakaflyttad tre dagar, är alltså i 10+2 nu och inte 10+5 som jag trodde. 

    Är så sjukt lättad. Har ju inga direkta graviditetssymptom så hade nästan börjat tänka att jag bara inbillat mig alltihop. 

  • feliscatus

    Long time no see, KUB igår! 

    Allt såg bra ut på ultraljudet, en livlig liten krabat som sparkade och försökte suga på tummen. Flyttad igen; har bf 9/9 precis som jag räknat ut istället för 12/9 som man sa vid det privata ultraljudet för ett par veckor sedan. 

    Nu väntar jag bara på svar på blodproverna, inte för att jag är så orolig egentligen. Jag är ung (24) och nackspalten mätte 1mm, vilket hon sa var precis som det borde.

    Vill gärna gå med i gruppen på fb, men lyckas inte skicka meddelande? Någonting är feeeeel på fl.

  • feliscatus

    Apropå värden på KUB... är det någon som vet vad som är bra och inte? Jag har fått provsvar, men ingen uppskattning om var risken ligger, finns inte heller några referensvärden att kolla på. De skulle skicka resultatet med posten sa de, men nu har det ändå gått en vecka och jag har inte fått någonting.

    Har PAPP-A 2.122 IE/l och beta hcg 80.4 IE/l

    Någon som vet nåt? 

Svar på tråden BF september 2022