• Friger

    Ångrar abort:((

    Beklagar att du ångrar dig. Det är så klart inget roligt. Men samtidigt så har du inget att vinna på att klandra dig själv. Du gjorde det du trodde var rätt. Men det blev fel. Så är det ibland. Inte så mycket att göra åt.

    Du kan absolut skaffa barn ensam om ett år om du inte hittar någon. Det går att ansöka om saken via landstinget eller privata kliniker. Det finns även killar som gör det privat.

    Börja med landstinget är väl det klokaste rådet. Vänta inte för länge. Bättre att sätta igång processen redan nu. Skulle du ändra dig så är det ju bra att backa ur. Det är svårare att snabba på processen om du märker att det börjar bli bråttom.

    Mitt råd är att åren springer på snabbt. Att bli gravid kan gå på en kvart. Men det kan även ta tid. Om du vill ha barn, agera snart, vänta inte.

  • Friger
    Anonym (JK) skrev 2021-12-29 18:07:18 följande:
    Ja, jag inser ju att jag inte har hela livet framför mig eller tiden på min sida. Och det viktigaste är att jag fixar allt runt omkring mig som behöver vara fixat (vad gäller jobb och så) först, om man nu vill ha till ett barn till världen, eller vad man ska säga eller innan man går vidare med något.

    Har även pratat om det här med den som jag blev gravid med, och nämnt min längtan (vi har inget fast förhållande), och trots hans ålder (han har heller inga barn sedan förut), så vill han vänta i ett år iallafall eller att man ska varit tillsammans eller bott ihop ett år. Jag håller med om att det är en bra utgångspunkt om man haft tiden på sin sida och varit ung. Men jag tror inte jag kan vänta ett år. Men ja, det kanske kan vara värt att sätta igång och kolla upp hur processen kring att skaffa barn ensam ser ut och om det är långa väntetider osv. Om man ändå ska stå i kö i ett år kan man lika gärna börja förbereda sig redan nu. Samtidigt vet jag inte hur relationen kommer utvecklas med den här killen. Men det ena borde ju inte utesluta det andra. Står man där ensam om ett år eller om relationen inte gått framåt under kommande halvåret (eller efter nån månad borde man ju veta var man står, kan man ju tycka?), så har man ju kanske ett alternativ iallafall (om det inte händer något det kommande året).

    Det är väl egentligen det enda positiva som den här erfarenheten fört med sig, att man är öppen för barn. Annars kanske man levt i blindo i hela sitt liv och ändå varit barnlös eller inte vågat beröra dom här frågorna innan det faktiskt var försent. :/ om man nu ska försöka tänka positivt på nåt sätt.
    Tror du tänker klokt.

    Jag är lite oklar på väntetiderna. Det ska tydligen vara lite olika beroende på Landsting. Men har förstått det som att Corona generellt inte förbättrat väntetiderna.

    Märker du att det går för fort så kan du säkert fördröja utredningar och liknande genom att boka tider en bit in i framtiden. Det bryr dom sig säkert inte om.

    Nä, är det han du vill leva med och han känner lika dant så kan du ju med fördel lägga lite press på honom så att han tvingas bekänna färg innan det är för sent för dig.

    Annars rekommenderar jag dig att skaffa barn med någon som är med på noterna och inte tvinga på ett faderskap på någon.

    Ja, det är bra att upptäcka att man vill ha barn innan det är försent än när det är försent. Det finns dom också. Ganska tragiskt tyvärr.
  • Friger
    Anonym (JK) skrev 2021-12-29 18:43:09 följande:
    Jag håller med om att föräldraskap är något man är två om att besluta. Men samtidigt är det ju ingen som tvingar pappan att vara närvarande. Är nog många ensamstående mammor vars barn har det bättre utan en pappa (om den inte väljer att vara närvarande) än i en kärnfamilj, som ändå inte funkar som den ska. :/ tror inte det finns några garantier för det ena eller andra och hur efterlängtat ett barn än kan vara finns det inga garantier för att man håller ihop efteråt ändå.
    Barn kan få det utmärkt med att växa upp med bara en förälder. Jag tog själv hand om en son när jag var väldigt ung, för ung egentligen (18). Han är vuxen och numera har jag många andra barn hemma. Sen har jag även hjälpt andra med barn som tar hand om ungarna själv.

    Det är rätt vanligt att ta hand om en unge själv. Sånt har folk gjort framgångsrikt länge.

    Samhället har ju också sagt att det går bra i och med att man godkänt inseminering via landstinget till ensamstående.

    Det jag inte tycker att man ska göra är att "lura" in en kille i faderskapet. Det är onödigt och behövs inte. Ibland blir det väl så av olycka. Men det är en annan sak. Då är det bara att gilla läget.

    Beklagar att du ångrar dig.... Jag hoppas att ditt lidande går över snabbt... Jag tycker inte att du ska klandra dig själv.
Svar på tråden Ångrar abort:((