Inlägg från: Anonym (Myran) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Myran)

    Betyg E i Engelska årskurs 6

    Att han tittar på amerikanska youtube betyder ju inte att han kan genomföra ett dagligt samtal. Min 8 åring tittar också mest på amerikanska klipp på Youtube och kan säga en massa uttryck m.m och kan prata en massa engelska när det gäller gaminspråket på engelska men så fort jag säger något annat märks det att han inte hänger med på samma sätt som när jag provar "gaming engelskan" med detta menar jag absolut inte att din son inte kan engelska vara att det är ett helt annat typ av engelska i dessa videos än vad skolan förväntar sig att barnen ska kunna.

    Och som ovan skriver, det är första gången han får betyg. Lärarna vill då oftast inte sätta ett"för högt betyg" och väljer oftast det lägre av den andledningen att de inte ska betygshetsa och att många ser att får jag A redan i åk 6 så behöver jag inte göra något mera typ. Nästa årskurs kanske inte eleven uppfyller kriterierna för det högre betyget och läraren då måste sänka betyget. Detta gör att det blir ännu mer betygshysteri och nederlag för eleven. Det är allt bättre att istället kunna höja betyget successivt när elev utvecklas istället för att behöva sänka det för varje termin.

    Eftersom din son uppfyller kriterierna för godkänt betyg behöver inte läraren ha en dialog med er föräldrar om betygen. Är bara när de funderar på att underkänna eleven i ämnet som de behöver förvarna om risken att bli underkänd så de hinner försöka ändra på det.

    Försök istället att stötta din son och uppmuntra honom att försöka prestera lite bättre nästa termin till nästa betyg. Att gå och "klaga" hos läraren kommer istället vida din son att han inte behöver försöka bättre utan då kommer mamma och hjälper mig genom att prata med läraren.

Svar på tråden Betyg E i Engelska årskurs 6