Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Varför tar ni inte vaccinet?

    klyban skrev 2022-01-05 06:49:15 följande:

    Helt klart, men det är nog troligt att tillströmningen av rädda människor som inte behöver vård kan försvåra den processen väldigt mycket.
    Men jag misstänker att kanske de får stanna kvar, så får nån som är utanför och för sjuk få lida för det.
    Den risken är stor och med tanke på det ökade flödet och risken att det kommer bli fel någon gång.
    För det vet vi sker även utan pandemi.
    Men det är bara en spekulation, för annars får man höra det resten av livet om inte man gör det tydligt.


    AndreaBD skrev 2022-01-05 00:22:29 följande:
    Desinformation igen. Det går inte att skydda dem gamla och riskgrupperna tillräckligt genom att bara vaccinera dem. För dålig immunrespons. Och det du antyder om påstådda mensrubbningar är inte korrekt heller. Man är ju inte steril för att man har mensrubbningar. Och hur många kvinnor har egentligen jätte-regelbunden mens? Nä, det är trams. 

    Det verkar som viss information inte får existera där, och det började med Israel och varför och att de hade högre vaccination och så har dom inte ens det.
    En man som ska berätta för dig om din mens, lite komik faktiskt.
    Dock än har man väl inte sett något som antyder skador än väl?
    Och ska man vara sån och spekulera som denna person gör, så kan man leka med tanken det är bra istället att ha riklig mens.
    För vad jag sett berättar varken att det är bra eller dåligt, bara att det sker.


    Det är viktigt att påpeka detta om mensen sker när biverkningarna är bevisligen få och milda, och används som ett känsloargument-


    Och den stora komiken är till de 350 dödsfallen, och att de tror samtliga beror på vaccinet de tog.


    Och de fattar inte att detta sker varje gång när man vaccinerar en population och att folk dör ändå av andra anledningar, men det är en lite klick som definitivt dött av vaccinet.
    De kommer nog endast vara max 10% kvar senare, men facit kommer.


    Men kontra till många det räddat, så är det alltid en risk som existerar.
    Dock står man där och lägger i vågskålen i hur många som hade dött utan vaccin och med tanke på att i början rapporterade man ~99% var ovaccinerade som dör.(Detta var före en ny "batch" av äldre med immunproblem kom in i bilden.)
    Och de ovaccinerade belastar sjukvården extremt snett och med tanke på hur få de är.


     


    Verkar som viss fakta inte får förekomma.


    Det kan du ha rätt i, att rädda människor kanske söker sig till sjukhusen i onödan. Det gjorde min man också när han hade covid. Under andra veckan mådde han ganska dåligt. Men de skickade hem honom igen, han behövde ändå inte vara på sjukhuset. Det kan dock även vara tvärtom, att folk inte vågar söka vård, så kanske jämnar det ut sig?

    Jo, det tror jag också, att väldigt få av dessa 350 kommer att vara kvar när man tittar närmare. När det gäller den där mensfrågan - det räcker ju att en kvinna är lite nervös, har någon slags mindre kris, för att mensen ska bli oregelbundet. Det vet alla kvinnor som nånsin varit rädda för en oönskat graviditet - det är just då som den då verkligen kommer senare. Psyket påverkar mycket. Varför skulle det alltså bero på vaccinet? 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2022-01-05 09:20:34 följande:
    Många kvinnor har "jätte-regelbunden" mens både före och efter vaccineringen. Några har fått mensrubbningar som kommer av vaccineringen. Men långt ifrån alla.
    Och så fort man blir orolig för nåt, så kan det bli oregelbundet. Så många människor känner ju efter lite extra då och då hittar de alltid något som de tycker är annorlunda nu...
  • AndreaBD
    Anonym (H) skrev 2022-01-05 10:28:44 följande:

    Fick inte gå till min praktik för jag inte var vaccinerad. Vaccinerade mig. (Praktiken är det enda stället jag går till annars är jag totalt isolerad. Vaccinerade mig för att få gå dit. När precis var vaccinerad kom beskedet att inte heller vaccinerade får gå dit.

    UNDERBART liv man har. Känner mig inte alls lurad


    Du menar att du måste vänta 14 dagar? Det tar 14 dagar tills vaccinationen har effekt. Det får du ju räkna med.
  • AndreaBD
    Anonym (Eliiin) skrev 2022-01-05 12:02:50 följande:

    Finns massor anledningar till att inte vilja ta vaccinet.

    1.Vaccintillverkarna är befriade från ansvar.

    2. Ingen tillgång till rådata från vaccinstudierna.

    3. Ingen säkerhetsutrustning under lång tid.

    4.ofullständig rapportering av negativa effekter och dödsfall

    5. Vaccinerna hindrar inte spridning eller infektion

    6. Människor drabbas av covid även efter full vaccinering

    7. Uppblåsta covid dödsantal

    8 fauci och andra vid NIAID äger patent relaterade till modernavaccinet

    9 censur och ingen vetenskaplig debatt

    Här inne censureras man också om man har en annan åsikt än den rätta.


    1. Hade de annars tagit på sig jobbet? Det är tveksamt. Och vad har vi för nytta av att ingen sedan vill producera vaccinet? De skulle ju ändå inte kunna betala skadestånd till stora delar av världsbefolkningen, det är ju orealistiskt. 

    2. Det finns regler för sånt. Du måste vara forskare och forska runt sånt - då får du tillgång. Det är så med ALLA medicinska studier.

    3. ???

    4. ? Hur vet du det?
    5.  Jo, till stor del. Inget funkar 100 %.

    6. Det har förklarats om och om och om igen att det främst hjälper mot död och svår sjukdom. Att man inte blir sjuk alls, har man inte ens lovat, för att man inte var säker.

    7. ??? Varför ? Vad jag vet så har man rapporterat så noga som möjligt.

    8. Det är inte så konstigt, han är ju en av dem främsta läkare i landet.

    9. Censur innebär att det är regering/myndigheter som inte tillåter andra åsikter, att tidningar och journalister inte skulle få skriva vissa saker. Så är det helt uppenbarligen inte. Forum är privatägda och får göra som de vill. 
  • AndreaBD
    Anonym (H) skrev 2022-01-05 15:03:01 följande:
    Nej. På min arbetsplats har chefen bestämt att varken ovaccinerade eller vaccinerade får komma,
    Pga mycket hög smittspridning JUST NU? Sånt kan ju hända. Det tas såna akuta beslut hela tiden. Det är nog många nu som inte vet om de ska tillbaka till jobbet eller om det är specialupplägg som gäller. 
  • AndreaBD
    Anonym (Pwter) skrev 2022-01-05 08:26:07 följande:
    Jag skulle säga att vi redan varit där sen långt tillbaka. Sjukvården gick på knäna långt innan pandemin, sen har folk sagt upp sig pga att man tvingas jobba på övertid efter övertid, och två år efter skiten började har man fortfarande inte bevåg att höja varken löner eller statusen på yrket till rimlig nivå. Att få en julklapp på 500 kr känns inte i proportion till vad vi faktiskt gör för patienterna. Att sen andra patienter får lov stt stå åt sidan till förmån för covid patienter är inte heller bra.

    Nyligen gick nån chef ut på IVA och sa att vi klarar det här, det är vår plikt. Men kolleger har fått ställa in semestrar med kort varsel pga redan ansträngd situation, så såg det ut redan innan pandemin, ÄNDÅ tycks politiker ovilliga att göra något åt det.
    Jag vet.... Man måste göra något åt det generella också. Men som sagt, även i länder som har jättebra sjukvård är det kris nu. Hur blir det då HÄR när det redan var dåligt innan? 
  • AndreaBD
    Anonym (L) skrev 2022-01-05 20:41:44 följande:
    Jag får revidera: forskningen jämförde endast effekt efter en månad vs sex månader. Så efter sex månader var skyddseffekten 25%.
    Det är inte korrekt.

    Antikroppsnivån kanske är 25 %, hur hög skyddseffekten är kan ingen säga säkert. Antikroppar är ju bara en del av en människas immunförsvar. Det finns både B- och T-celler också. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2022-01-05 21:24:19 följande:
    Och sedan har det framkommit att han inte ens tagit dos 2. Lite hyckleri anser jag. Men det är min åsikt det.
    I så fall är det du som har missförstått. Lite osannolikt att han inte skulle vaccinera sig, eller hur? Han har ju varit positiv till vaccin hela tiden. Att du inte reagerar på det orimliga i det som du har uppfattat och tänker att det måste vara fel? 
  • AndreaBD
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-05 22:27:08 följande:
    Jo man smittar mycket med vaccin, se länder som tex Portugal med 90% vaccintäckningsgrad och har massiva problem med smittspridningen och belastad vård. Neka inte fakta.
    Det beror ju på nya mutationer, dvs. främst omikron. Det är du som nekar fakta. Även om experterna inte är helt överens om HUR mycket mer ovaccinerade smittar, så är alla överens om att de smittar mer. 
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?