• S0ber

    Bästa väns val av namn till sonen

    Hej!

    Söker lite input och råd angående en grej. En av mina allra bästa vänner ska bli förälder och hen berättade just glatt vilket namn de valt till pojken.

    Problemet är att det är samma namn som den man som sexuellt utnyttjade mig som barn, så jag frös till när hen berättade (jag har inte berättat om händelsen för hen). Varje gång jag hör namnet får jag flashbacks.

    Min fråga är: ska jag bara försöka hålla god min genom hela livet eller ska jag säga något? Vill inte tänka på min förövare varje gång jag säger hans namn men samtidigt kanske det avdramatiserar namnet och jag kan börja förknippa det med en underbar unge istället?

    Hur hade din tänkt och gjort?

  • Svar på tråden Bästa väns val av namn till sonen
  • S0ber

    Tack för era svar. Jag har bearbetat den väl med professionell hjälp. Men det hindrar inte att det är det enda namnet i världen som får min kropp att stelna och minnen att spelas upp.

    Jag tror jag håller tyst då.

  • S0ber

    Drottningen jag förstår din tanke, just därför jag frågar. Men samtidigt jobbigt för hen om det kommer på tal i ett annat sammanhang då vi var många som blev utnyttjade av samma gubbe. Att hen ska bli ledsen över att jag inte sagt något när så många i vår gemensamma närhet förknippar namnet (som är väldigt ovanligt) med en förövare.

    Men jag har landat i att knipa.

  • S0ber

    Anonym, tack för ditt svar.

    Ja alla mina släktingar jag rådfrågade tyckte jag skulle säga som det var, förklara att jag gärna vill kalla honom för ett smeknamn om det är okej för föräldrarna, och tydliggöra att jag verkligen inte vill/förväntat mig att de byter namn.

    De vänner jag rådfrågat har sagt att jag måste säga något för att för dem är det ?bara? ett namn men för mig ett livstrauma lixom. Men kanske säger de bara så för att de är mina vänner och vet vad han utsatt mig för, och folk här i tråden är mer klarsynta?

    Jag har bestämt mig för att träna på att säga namnet högt här hemma, bett min partner göra det också, och försöker KBT:a lite. Funkar det verkligen kommer jag kanske köra på att fråga om jag kan få kalla honom ett smeknamn.

    Det är så att ingen i min krets någonsin tagit namnet i sin mun sedan han dömdes till fem års fängelse. Det är som Voldemort och någon man inte nämner vid namn. Kan tyckas ?larvigt? för utomstående men han har krossat så många liv.

    Brottas med vad som är egoism, feghet och ärlighet? Jag hade velat att min vän sa någon om hen varit med om något likande men alla är ju olika. Tillsvidare är jag tyst och tränar här hemma.

    Tack för alla input och svar!

  • S0ber

    Alltså ?alla? kvinnor i min närhet vet typ, alla jag känt sedan vi var små. Men min nuvarande bästa vän är en man han är en relativt ny bekantskap. Jag tycker inte det är så märkligt då det generellt sett är lättare för kvinnor att tala med kvinnor om sexuella övergrepp.

    Men jag säger inget.

Svar på tråden Bästa väns val av namn till sonen