• Tekannans

  Äggdonation 2022

  Hej alla
  Jag har kört i gång med Progynol i slutet på december och om allt går som det ska är planerad insättning på onsdag nästa vecka. Vi tog beslut om äggdonation i i slutet på oktober.

  Under tidigare landstingsfinansierad ivf med egna ägg tycker jag allting gick så långsamt med semesterstängningar och väntetider med att få starta. Nu känns det som att allting går så fort så jag har knappt hunnit förstå att vi har kört igång. Kanske är det bra med julen i mellan så att man får annat att tänka på för en stund och som har bidragit till denna känslan.

  Sagan jag hoppas att din klinik öppnar snart så att du får köra igång. Jag förstår din otålighet med att bara gå och vänta nu.

 • Tekannans
  Kronärtskocka skrev 2022-01-09 14:54:43 följande:

  Kul att ni båda kommit så långt och snart får försöka. Spännande att få följa er! Om ni vill svara: vilka kliniker har varit så snabba? Jag köar till en klinik i Danmark.


  Jag är hos GynHälsan i Uppsala. De stod att de inte hade några väntetider på hemsidan så det var största anledningen till att vi valde dem. Vi hade först valt Livio men de hade upp till ett årsväntetid, vilket efter alla misslyckade Ivf;er kändes helt omöjligt att bara gå och vänta i ett år.

  Vet du något om hur lång kötid det är i Danmark? Så att du har något att gå på?
 • Tekannans
  TaleOfBrokenEggs skrev 2022-01-10 20:47:49 följande:

  Vi är under behandling hos Livio. Ställde oss i kö för ungefär ett år sen och har blivit matchade två gånger tidigare, men då har det tyvärr inte blivit några ägg till oss. Men nu vid tredje matchningen gick det vägen. Ska dit på undersökning nästa vecka, hoppas allt ser bra ut och att vi får datum för planerad insättning. Just nu är det bara att vänta.


  Kul med matchningen! Äntligen efter så lång väntan det måste ju kännas otroligt spännande. Då är ni igång inför våren ju. Nästa vecka, är det UL för att titta på livmodern eller vart är du i processen? 

  Jag ska till kliniken imorgon för insättning. Jösses vad nervöst! Ingen får ringa till mig idag! Jag är livrädd att det är kliniken som ringer och meddelar att det inte ser bra ut och att vi måste avbryta Mååånga timmar kvar tills imorgon.
 • Tekannans

  Tack snälla ni för lyckönskningarna

  Nu sitter jag på tåget på vägen hem. Allt har gått bra idag, vilken lättnad! Embryot är fem dagar gammalt och kunde inte se bättre ut enligt läkaren. Två till frysen och några till som de odlar vidare till imorgon för ev frysning.

  Hoppas på fler till frysen imorgon men annars är jag riktigt nöjd med hur det har gått idag. Kul med en bra dag med allt elände som varit hittills med IVF processer.

  Test om två veckor.

 • Tekannans

  Hej  
  Men tänk att vi båda var i Uppsala igår för insättning, då gick vi nog om varann! Ja hoppas att det lyckas med något utav de två embryona som ni nu har. Vad spännande att följa varann dessa två veckor. Hoppas att det går bra

  Jag är 38 år och för oss är det oförklarlig barnlöshets de hittar inget fel på någon utav oss. Men jag hoppas också att äggdonation kan vara lösningen för oss. 

 • Tekannans
  Djen skrev 2022-01-13 18:29:00 följande:

  Var det första återföringen med äd? Förlåt om jag frågar det ni redan skrivit


  Ingen fara. Ja för mig är det första försöket med äggdonation så det är lite extra pirrigt och nytt med processen.
 • Tekannans
  Bilbo79 skrev 2022-01-14 09:11:04 följande:
  Har visst inte lärt mig att svara på inlägg riktigt :)

  Ja, nu måste detta bara funka. Alternativet är för jobbigt. Det är inget toppenbra, men jag försöker att inte tänka så mycket på det utan ställer in mig på att det ska gå bra ändå. Jag kör i stimulerad cykel. Progynon, östrogenplåster, lutinus samt nu även trombyl. Gör även immunrepressiv behandling (vilket känns helt galet just nu med tanke på smittspridningen). Det är inget kliniken står bakom då det inte finns tillräcklig evidens. Jag kollade upp mitt immunförsvar hos Marie på Fertilitetsplus då jag haft ett flertal tidiga missfall. Proverna visade på en hög andel T-celler. Får intralipiddropp och kortison. Ingen aning om det gör någon skillnad, det känns som att jag griper efter halmstrån.
  Jag håller också tummarna, hoppas att det är guldägget, det går ju aldrig att veta minsann. Men tråkigt förstås att det inte blev några till frysen.. Frysen betyder ju inte heller att de klarar upptiningen osv. Men men nu ska vi försöka vara pepp så länge vi kan  
 • Tekannans

  Precis samma här allt känns väldigt ovisst. Första dagen var jag överlycklig men ju fler dagar som går desto mer börjar jag tvivla. Än är det för tidigt att känna något men det är ju helt oundvikligt att inte börja känna efter och börja analysera minsta stick eller nästan vad som helst i kroppen. Efter varje "analys" så konstaterar jag att jag inte känner något och så blir jag ledsen. Önskar att jag bara kunde stänga av huvudet och njuta av annat.

  Jag är iallafall mer hoppfull denna gång i och med att det är första gången med donerade ägg och chanserna borde vara större en tidigare. Det är väl det som gör att jag vågar hoppas lite.

  Men dagarna bara kryper fram!! Hur ska vi få tiden att gå..

 • Tekannans
  Bilbo79 skrev 2022-01-17 07:30:42 följande:
  Jag känner helt igen mig :) Dessutom har jag troligen Corona så sitter i karantän (sambon bekräftad Covid, jag inväntar provsvar). Ännu svårare att få tiden att gå när en inte ens får lämna lägenheten?

  Nu är jag ju en sådan som testar tidigt - det är väl mitt kontrollbehov antar jag. Även om jag flera gånger fått se strecket bli svagare känns det på något sätt bra att veta att embryot fäst de gångerna och sedan släppt. Men där är vi alla olika, och jag förstår verkligen de som väntar med att testa tills resultatet är mer säkert.
  Linn0304 skrev 2022-01-16 23:09:43 följande:

  Hej, jag hoppar gärna in i denna tråd. Jag och min sambo har försökt i två år utan resultat. Två avbrutna IVF behandlingar då jag svarade för dåligt på stimuleringen. Nu har vi äntligen fått en matchning på äggdonation! Donatorn lämnar ägg redan på tisdag! Spänd och förväntansfull på samma gång. Håller tummarna för äggen utvecklas som dom ska. ????


  Välkommen Linn, så spännande! Vilken klinik går du på?
  Nej men vad tråkigt med coronan. Vad drygt att åka på det just nu! Hoppas att du inte känner dig sjuk och att det är negativt för din del. Du har nog att bekymra dig över. Så typiskt med positiva corona tester hit och dit, ge oss positivs gravidtester istället
  Jag kommer inte testa innan utsatt dag, det är för tung när det är negativt så jag orkar bara ta det en gång. Hittills har jag fått sjukskriva mig varje gång jag tagit ett test för att det är negativt för tårarna bara sprutar. Den första halvtimman går bra så börjar jag jobba men sen börjar det rinna och så kan jag inte sluta. Men dagen efter brukar jag har samlat mig så att jag kan arbeta igen.
  Har du testat än? eller när kan du tidigast testa?
 • Tekannans

  Men åå vad spännande! Det är ju otroligt spännande, vi håller alla tummarna att det ska gå vägen! Tänk att det går att testa redan nu.

  Men det låter dyrt med digitala test, jag försöker hålla nere kostnaden också. Men med tanke på vad äggdonationen kostar så kanske det inte är så mycket ändå om man jämför. 

Svar på tråden Äggdonation 2022