• Mon 7 Feb 2022 21:16
  112771 visningar
  297 svar
  297
  112771

  Äggdonation 2022

  Linn0304 skrev 2022-02-06 21:35:41 följande:

  Hej igen! 


  Jag har testdag först på onsdag men kunde inte hålla mig, testade igår och jag är Gravid!! 


  Har tagit test på test på test för att se så att det verkligen stämmer. Aldrig under dessa år har det fungerat tidigare. Hoppas hoppas att det håller i sig nu ????.


  Hur mår ni? Har ni börjat få några symtom?  


  Jaa vad roligt Linn! Vilken underbar nyhet Det var samma för mig, så många försök och aldrig positivt och sedan positivt på första äggdonations försöket. Så roligt att äntligen få komma ett steg vidare. Jaa hoppas verkligen det håller i sig!!!
  Känner du av något redan eller är det för tidigt än? 

  Jag känner ett illamående varje dag men det är aldrig så att det känns allt för jobbigt eller att jag kräks. Jag behöver även äta mer än innan, i natt var jag uppe kl fyra och åt frukt och fil. Sådan gör jag aldrig annars.
 • Wed 9 Feb 2022 17:48
  Sakura77 skrev 2022-02-07 21:44:36 följande:

  Hej alla, 

  Jag har fått två barn via ÄD. Samma donator på Huddinge och via landstinget. Dessa barn är nu 9 och 7 år så det är ett tag sedan. Men ibland kikar jag in här på familjeliv för att läsa. Vår resa att få ban var kämpig och det är ett ämne som nog alltid kommer ligga mig nära. 

  Vilken pepp det är i tråden och många positiva besked så här tidigt på året.

  Jag är en av dem som kämpade med IVF i många år utan ett enda plus. Så många tårar som fälldes under denna tid och det kändes som jag skulle gå sönder. Sedan blev det plus på första ÄD. Sådan lycka och sedan var jag bara nervös mer eller mindre i 41 veckor.....

  Så här i efterhand kan jag konstatera att jag är väldigt glad att vi har öppen donator. Men jag kan verkligen inte säga att jag inte skulle valt något annat alternativ om den vägen av någon anledning hade varit stängd. 
  Vi var väldigt öppna om ÄD till nära vänner och familj. Men i efterhand kan jag känna att vi var väl öppna eftersom det primärt inte är vår historia utan barnens. Vi har pratat med dem tidigt om hur det kom till och nu är det en naturlig del. Vårt äldsta barn är så glad för att vi fick ett guldägg och att jag bar på det så att hen blev precis som hen är och att jag är mamman. 

  Före vi gjorde ÄD så funderade jag på hur det skulle kännas om någon påpekade att vi var lika. Det släppte snabbt. Man kan vara lika personer man inte alls är släkt med och man har ju ingen skyldighet att förklara för olika personer.

  Stor kram till er alla!! 

   


  Hej Sukura

  Vad fint du skriver jag blir nästan tårögd Och vad fint att du nu har två barn via äggdonation, det ger hopp för oss som kämpar på och hoppas. Ja jag hoppas att peppen fortsätter och vi får många bra besked under året. 
 • Mon 14 Feb 2022 21:35
  Z2020 skrev 2022-02-14 21:01:55 följande:

  Och nu ÄNTLIGEN ringde dem och berättade att vår nya äggdonator gett oss 3 stycken embryon! Måtte denna gång gå bättre ??


  Vilka bra nyheter!! Då får ni kanske ganska snart köra igång nu så kul och spännande! Hur länge har ni behövt vänta? 
  Vet du ungefär när ni kan påbörja? 

  Ja det kommer säkert gå bättre nu tre embryon låter som bra chanser! 
 • Wed 16 Feb 2022 13:09
  sofia2021 skrev 2022-02-16 10:01:54 följande:

  I går var vi på ett nytt UL för att mäta slemhinnan inför återföring och den var 6,7 mm och vi fock tid för återföring så på måndag är det dags, såååå nervös. Ge mig Era bästa tips inför dagen Kyss Trots att jag gjort detta ett antal gånger ör jag så nervös och känner mig som en nybörjare. Ha en fin dag <3


  Kul att det har gått framåt med slemhinnan i veckan och vilken lättnad att den hunnit växa till sig. 
  Åå vad svårt med tips, det jag kan komma på är att äta allsidigt och nyttigt. Sluta eller dra ner på kaffe så mycket du kan. Sen att försöka slappna av och inte stressa men det är ju förstås lättare sagt än gjort. På dagen sen så bara njut. Vilken känsla det är när man lämnar kliniken och ruvningen är igång, den glädjen och spänningen brukar jag ha i flera dagar efter

  Om det går så välj en tid så tidigt som möjligt på insättningsdagen. Jag var hemskt nervös att de skulle ringa och säga på förmiddagen att allt var inställt så jag hade gärna kortat ner den tiden. 
 • Thu 17 Feb 2022 13:21

  Bilbo hur gick det för dig på ultraljudet i veckan? Du har inte skrivit något och jag vågar knappt fråga. Hoppas hoppas allt såg bra ut!!

 • Fri 18 Feb 2022 09:04
  Bilbo79 skrev 2022-02-17 22:51:24 följande:
  Vad fint att du kom ihåg ?? Det gick bra! Det fanns en liten parvel där inne med tickande hjärta. Så underbart att se! Oron har inte släppt helt - har ju inte Så mycket symtom så ibland känns det overkligt att jag skulle vara gravid, men förhoppningsvis är allt som det ska och fortsätter att vara det Glad Inskrivningssamtal hos BMM på måndag. När skulle du göra ditt ultraljud?
  Ååå så underbart! Har du varit med om det tidigare? Herregud hur kändes det? Eller var det svårt att ta till sig? Såå roligt, snacka om milstolpe

  Men jag förstår att du ändå är orolig. Jag har börjat inse att jag kommer vara orolig tills ett barn är fött, det är nog bara att konstatera. Det är så mycket man inte kan styra över. Men jag hoppas att du kan glädja dig att få se ett litet pickande hjärta så här långt.

  Jag har ultraljud på torsdag nästa vecka. Jag tänker på det varje dag och räknar dagarna hela tiden. Om allt ser bra ut då så ska jag skriva in mig hos bmm direkt efter besöket. Hoppas hoppas!! Jag har haft symptom varje dag sedan testet så just nu vågar jag vara ganska positiv men oron finns där att det kommer försvinna eller att det bara är kroppen som tror att den fortfarande är gravid. Ja.. så även om man har symptom så oroar man sig. Hopplöst
 • Mon 21 Feb 2022 09:08
  sofia2022 skrev 2022-02-19 10:53:49 följande:

  Hej alla! på måndag är det dags för oss att sätta in vår flinga och är så nervös. Snälla håll tummarna för oss att det går vägen denna gång efter en rad tidiga mfSkäms


  Vilken dag stor dag för dig! Jag håller både tummar och tår för er hoppas allt går bra och att det går vägen denna gång. Stort lycka till
 • Tue 22 Feb 2022 16:04
  sofia2022 skrev 2022-02-22 11:58:17 följande:

  Jag är officiellt en ruvare och dag 1 är här och letar symtom, tidigt jag vet Hur har ni alla andra känt under dessa dagar fram till test? Har Ni känt något?


  Hihi kunde inte låta bli att skatta lite, att du redan letar symptom  
  Jag började känna ett svagt obehag i kroppen två dagar innan utsatt testdag. Om jag inte hade vetat att jag ruvade hade jag aldrig kopplat det med en graviditet då. Sen den dagen jag tog testet och det var positivt så har jag känt samma obehag/illamående varje dag men värre. Börjar faktiskt ledsna lite nu.. kan knappt tro att jag säger det. Nu när jag fick reda på att jag är gravid så är det också första gången som jag har symptom så jag blev överlycklig och hoppades på att jag varje dag skulle må riktigt dåligt så att jag vet att allt då borde vara som det ska. Men nu börjar jag tvivla om det verkligen är så kul med dessa symtom. Illamående, såå trött och sur i flera veckor. Men nej jag ska inte klaga mer Jag är förstås jätte glad över graviditeten. Hoppas att det går vägen nu för dig!!! 
 • Thu 24 Feb 2022 17:33

  Idag hade vi ul men det fanns ingen hjärtaktivitet. så otroligt sorligt och tungt. Läkaren sa att fostret var nästan på dagen så stor som den borde vara så det kan ha stannat upp för bara någon dag sedan eller till och med bara timmar innan.

  Just nu känner jag mig rätt härdad i livet med tredje missfallet i vecka 9, känns grymt och än har jag inte fått fram en tår. Men det kommer väl när chocken har lagt sig.

  Vi har några flingor i frysen tack och lov så när kroppen är redo försöker vi igen.

  Tänk vad vi alla kämpar!

 • Sat 26 Feb 2022 19:42

  Tack snälla ni. Ja så otroligt tufft och så tomt det känns nu.. och att allt bara kan förändras på ett ögonblick.
  Vi ska åka tillbaka och göra ett till ul för att vara helt säkra, på läkarens rekommendation. Men jag funderar på att avboka det, det känns mer som slöseri på tid och hemskt att behöva höra samma besked igen. Vi får se hur vi gör. 
  Tack igen för era ord det värmer verkligen.

 • Wed 2 Mar 2022 10:49

  Jag avbokade det uppföljande ultraljudet. Jag klarade verkligen inte av att åka dit. Men om jag hade varit det minsta tveksam på om knytet levde hade jag åkt.
  Mina symptom försvann dagen innan jag skulle till kliniken. På kvällen efter jobbet var jag ute och promenerade och verkligen njöt av att jag kände mig lite piggare för en gång skull och passade på att gå en lite längre promenad. Dagen efter kände jag mig fortfarande pigg och som vanligt.. Då började jag bli lite orolig och kl 15 samma dag så fick vi beskedet. Jag fortsatte att äta lutinus osv i tre dagar OM symptomen skulle komma tillbaka men det gjorde aldrig det så jag avbokade  
  Vi har en tid för ultraljud igen på fredag men det är mer för att se så att kroppen tar hand om missfallet jag som den ska. 
  Såå deppigt! Jag hoppas ni alla håller modet uppe och kämpar på!

 • Thu 10 Mar 2022 20:45
  sofia2022 skrev 2022-03-07 06:49:07 följande:
  Officiella testdagen är här ??
  Jippi!!! Såå roligt
 • Sat 12 Mar 2022 17:38
  sofia2022 skrev 2022-03-11 10:46:28 följande:
  Jag är så så så nervös då jag inte har några speciella symtom Förvånad
  Förstår det! Så roliga nyheter men det tar inte lång tid innan man börjar oroa sig. Än är det ju så tidigt så verkligen ingen fara, men jag förstår så klart din nervositet. Men ett så roligt besked att få
 • Sun 13 Mar 2022 20:09
  saspet skrev 2022-03-11 22:50:32 följande:

  Hej alla! Jag hoppas det är ok att jag hoppar in här. Jag har en son sedan 2 år tillbaka (med ÄD) och nu i höstas/vintras  gjorde vi två syskonförsök med de tre embryon vi hade kvar. Ett överlevde inte upptining och båda de andra blev jag gravid men fick missfall/MA i vecka 7 båda gångerna. Vi har inte gett upp kampen om ett syskon och håller nu på att undersöka vilken klinik vi ska välja. Jag såg att många får på GynHälsan Uppsala. Får jag fråga vad ni får betala för 10 ägg där? Och hur många embryon har ni fått då som klarat odling? Det som känns läskigt med andra kliniker, tex livio, är att du inte vet hur många ägg du får -garantin är ett embryo till frysen. Tänk om inte det överlever upptining eller jag får ytterligare ett missfall, då är det nya minst 100-tusen.. Kram på er alla. Det är en så fin tråd ni har!


  Hej saspet! Välkommen till tråden Vi köpte 10 ägg och ett återfördes efter fem dagar men resulterade i MA i vecka nio. Fyra stycken har vi i kvar i frysen som jag nu verkligen hoppas på. Två stycken femdagars och två sexdagars. Hoppas verkligen de klarar upptining! Just nu känns det som att om det inte fungerar nästa gång så vet jag inte om jag orkar mer.. Men det är också så nära inpå missfallet så kanske jag hinner bygga upp lite mer pepp under tiden.. 
  Men oj så tufft för er med två MA på raken, så tråkigt. Jag kan inte föreställa mig sorgen och besvikelsen att få två på raken. Starkt av er att fortsätta kämpa och hoppas.
  Jag kan verkligen rekommendera Gynhälsan ifall ni bestämmer er för dem. Vart gick ni innan? 
 • Sun 13 Mar 2022 20:15
  sofia2022 skrev 2022-03-13 13:00:14 följande:

  I fredags fick jag en liten blödning, färskt blod, det var inte mycket men det var ???? och nu är jag rädd, så rädd efter vårt förra MA! I torsdags visade stickan att jag var gravid 2-3 och i morse visade stickan starkt plus och den hade slagit om till 3+, vad tror Ni? ???????????? Vi längtar efter dig ????


  Kan det vara en nidblödning? Men i alla fall väldigt lugnande att den slagit om till vecka 3 nu det är ju ett riktigt gott tecken. Hoppas att allt är som det ska!! jag håller tummarna för dig och det lilla fröt
Svar på tråden Äggdonation 2022
Logga in
Bli medlem