• Ons 19 jan 2022 11:51
  104404 visningar
  295 svar
  295
  104404

  Äggdonation 2022

  Linn0304 skrev 2022-01-18 22:15:34 följande:

  Åh Grattis Bilbo! Håller tummarna för att det går för dig denna gång. :) 

  Vi går via landstinget i Huddinge. Eftersom våra tidigare IVF blivit avbrutna så har vi alla våra tre försök kvar.
  Idag var det äggplock på vår donator och sambon var och lämnade sitt - så nu är det sex långa dagar innan vi får veta hur det gått.. Vågar försiktigt känna mig hoppfull (i vårt fall har vi inte kommit förbi stadiet med ens ett befruktat ägg) så det finns många första milstolpar att ta sig igenom.

   Vart går ni? 


  Krya på dig Tekannans! 


  Hej Linn och välkommen till tråden. Då håller vi alla tummarna för att ni får många och fina embryon nu. 
  Jag gör också mitt allra första försök med donerade ägg och känner mig också mer hoppfull än tidigare. Men som både du och Bilbo skriver är det ju så många milstolpar. Ibland undrar jag hur någon nånsin kan få ett barn med tanke på hur mycket det är som ska klaffa
 • Ons 19 jan 2022 16:13
  #46
  Teamaker skrev 2022-01-19 11:29:12 följande:

  Hej alla och intressant att läsa om era resor!
  Har just gjort utredning och har väldigt lågt Amh, så det lutar mot ÄD.
  De sa att jag kunde göra provstimulering, då de såg några äggblåsor. Det låter märkligt då jag sett många bli nekade med betydligt högre Amh än mig. Är det för att man betalar själv de är "generösare"?
  I valet och kvalet då jag vill veta mer om chanserna först för att det ska lyckas, men samtidigt är det den enda chans man har kvar. Dyrt däremot då man måste betala samma kostnad som för IVF och inte säkert att man får återbetalt del av pengarna om det misslyckas utan man kan få dem innestående för annan behandling (vilket i princip låser en till att göra ÄD hos dem).


  Hej Teamaker Jag har funderar på ditt inlägg under dagen idag. Jag förstår ditt resonemang, vilka svåra val. Jag hade nog resonerat som så att jag skulle prova alla möjligheter med egna ägg först innan jag gick vidare med äggdonation. Innan jag tog beslutet med äggdonation så hoppades jag in i det sista att det skulle fungera med mina egna ägg. 
  Kan du boka in ett möte med kliniken och höra dig för om vad chanserna med denna ivf är? Det måste de ju kunna redogöra för och kunna motivera kostnaden för dig. 
 • Tor 20 jan 2022 18:37
  #61
  sofia2021 skrev 2022-01-20 10:57:28 följande:
  Får man vara så nyfiken och fråga hur många dagar du behövde stimuleras innan "godkänd" slemhinna? Och Hur tjock hann den bli?
  Hej Sofia! 
  Jag började på dag två med stimuleringen och vid första UL så var den 7 mm tjock och enligt läkaren så var det bra vid den tidpunkten. På återföringsdagen som var dag 12 så såg slemhinnan fortsatt fin ut men tyvärr vet jag inte hur tjock den var då.
 • Fre 21 jan 2022 13:40
  #65
  sofia2021 skrev 2022-01-21 07:34:06 följande:

  Åh, håller tummarna för Er, Du har inte tjuvtestat än? Har du några symtom?


  Tack för att du håller tummarna för oss Nej har inte vågat testa, jag är så rädd för negativt svar. Det har varit så många sådana hittills och så oerhört tufft att ta varje gång så jag kommer enbart testa på angiven testdag. 

  Jag har inga symptom. 
 • Fre 21 jan 2022 20:33
  #67
  sofia2021 skrev 2022-01-21 13:43:30 följande:
  Jag håller tummarna stenhårt medan jag inväntar "tantröd" Kyss
  Vilket roligt uttryck Ja hoppas den kommer snart så att ni får köra igång!
 • Fre 21 jan 2022 20:38
  #68
  Kronärtskocka skrev 2022-01-19 21:47:14 följande:

  Bilbo79: Härliga nyheter, grattis!

  Så roligt med så mycket aktivitet i tråden. Spännande att få följa er andra. Jag har tackat nej till att försöka i Sverige. Visade sig att Livio ställt mig i deras kö efter att jag mejlat en fråga. Nu hade jag kommit fram. Dock är de dyrare än Danmark och det känns så ovisst att inte veta om det bara blir en återföring eller fler, så jag tackade nej. Men kul ändå att det rullar på. 


  Välkommen! Jag har också lågt AMH men läkaren som utredde mig tyckte inte det var helt kört för det. Jag hade 0,5 i värde och var då 37 nästan 38. Men något billigare 3-pack ger ingen klinik mig då riskerna för dem är för höga ekonomiskt. 


  Det är säkert så att de privata till viss del kan låta en pröva mer, eftersom de inte satsar offentliga meden på försöken utan du som patient står för kostnaden. Å andra sidan har jag förtroende för den läkare jag har nu och upplever inte att hen bara försöker pressa mig på pengar. Tänker att de ju också är måna om nöjda kunder och bra statistik, Gjorde först några inseminationer och när jag skulle göra IVF tyckte nästa klinik att jag kunde försöka, utifrån att mitt FSH ändå var bra. De erbjöd mig då en provstimulering. Tror det hade kostat mig kring 9000kr om försöket fått avblåsas. Nu gick det hela vägen till äggplock.


  I er sits hade jag nog bett om mer information om hur de bedömer chanserna utifrån era värden, ålder osv.  Måste ni bekosta ÄD själva eller finns chans att få den offentligt finansierad? ( Dvs är ni barnlösa och under 40? Även om det är lång kö i det landsting finns det vägar att kringgå det. ) Jag roar mig ibland med att titta på statistik från olika kliniker, då är det ju tydligt att chanserna ofta är ganska små trots allt. Iaf om du är äldre. Å andra sidan är ju statistiken lurig, du vet ju som patient inte vilka de patienterna är. En klinik som inte låter någon med dåliga värden försöka kommer ju ha bättre statistik osv.


  Så till syvende och sist är det nog magkänsla/er ekonomi och ork som bestämmer. Det är inte lätta beslut och kan behöva få ta tid. Jag har behövt göra några IVF för att verkligen veta att jag uttömt mina chanser. Men någon annan kan gå till ÄD direkt. Det är ju också väldigt slitigt med IVF tycker jag, och ÄD har mycket större chanser, 


  Bor ni där det bara finns en klinik eller kan ni höra med någon mer klinik om vad de erbjudit er?

  Hoppas du/ni kommer fram till vad som känns rätt för dig/er!


  Tänk att de ställt dig i kö efter att du bara hade ställt en fråga? Hur visste de hur det skulle matcha dig med en donator.. Det var bra att du fattade ett beslut i alla fall och stod fast i ditt tidigare beslut så att du inte drogs in i något kanske förhastat. 
 • Lör 22 jan 2022 22:15
  #72
  Bilbo79 skrev 2022-01-22 07:00:59 följande:

  Det ser tyvärr inte så bra ut för mig. Ingen riktig stegring på stickorna. Tog ett blodprov igår för att kolla mitt hcg och det var 40 vilket är lågt med tanke på att det var fyra dagar efter att jag plussat. Jag ska ta ett nytt blodprov på måndag och försöker att inte ta ut något i förskott, men det känns rätt mörkt nu Rynkar på näsan


  Nej vad tråkigt att höra, riktigt tungt Ja försök att hålla ut till måndag nu och omge dig med nära och kära och ta hand om dig. Jag håller tummarna för dig!
 • Mån 24 jan 2022 09:51
  #73
  Linn0304 skrev 2022-01-19 11:08:03 följande:

  Förstår, ja man kan ju hoppas på att jag hör något redan idag men är inställd på måndag. Känner spontant att om det inte skulle bli något alls så bör dom höra av sig tidigare. 


  Spännande! Hoppas det håller i sig för dig! Klarar du dig ifrån att testa var och varannan dag? Eller testar du lite då och då för att se om det blir starkare? 


  Idag håller vi alla tummarna för dig Linn
 • Mån 24 jan 2022 20:14
  #75
  Bilbo79 skrev 2022-01-24 17:28:24 följande:

  Hur har det gått idag Linn?

  Här har det gått bra! Hcg har ökat fint från 40 i fredags till 141 idag. Värdet är fortfarande inte så högt (är i vecka 4+3) men som jag förstår det är ökningen det viktigaste och jag har en dubbleringstid på 1,7 dagar. Så just nu kan jag andas ut en stund. Tack för ert stöd! Hjärta


  Jaa vad roligt!! Ja nu får du andas ut ordentligt, det är ju jätte bra. Vad glad jag blir för din skull och kul med positiva besked
  Får jag fråga hur du tar blodproverna. Går du till en vårdcentral då? eller kan man ta ett sådant test själv?

  Aah snart är det dags för mig att testa också inte långt kvar nu. Men jag håller på att bli tokig av nyfikenhet!
 • Tis 25 jan 2022 11:22
  #79
  Linn0304 skrev 2022-01-24 22:48:32 följande:

  Men va fina ni är! Det har gått bra, vi fick 9 ägg där 6st befruktades och 3st sedan klarade sig till dag 6. Så nu har vi 3st i frysen! Har så svårt att ta in att det verkligen är på gång. 


  Det är snabba puckar här. Ska ta blodprov inför på onsdag inför insättningen för att se så att allt stämmer. Då jag hade ägglossning i fredags så planeras det eventuellt för insättning redan på torsdag. Så spännande!! 


  Men det var ju ett riktigt bra resultat, tre stycken 6 dagars i frysen! Vad kul att det gick så bra. Hoppas allt ser bra ut imorgon nu så att ni kan få insättning på torsdag så att du kan börja ruva. Sjukt spännande!

  Långa perioder går man och väntar och väntar och sen händer allt på samma gång känns det som ibland
Svar på tråden Äggdonation 2022
Logga in
Bli medlem