Inlägg från: Anonym (HinOde) |Visa alla inlägg
  • Anonym (HinOde)

    kvinnor som söker 10 år yngre män

    Baserat på all statistik är de flesta parförhållanden sådana att man nen är ett par år äldre. I snitt. Inte för alla givetvis. Men oftast är mannen äldre. Det är ungefär såhär normen ser ut. Det är osannolikt att det anses mer ok att kvinnan har yngre män än att män har yngre kvinnor, annat än om man resonerar om det på ett teoretiskt plan.


    På Tinder etc är det kvinnor som sitter med trumfkorten, och makten, att välja och vraka. Nej, inte alla kvinnor. Men många. Det finns gott om killar som är villiga att hoppa i säng med någon 10-20 år äldre. Har kollegor på jobbet som får hundratals (ja, alltså, hundratals) förslag, medan de killar som erkänner att de provat Tinder blivit rejält nedtryckta. Har man inte fet plånbok eller fet dase har man inte mycket att komma med i konkurrensen. 


    Det finns också statistik på att efter en skilsmässa så är det större chans att mannen träffar en ny (oftast yngre) kvinna och skaffar barn med än att kvinnan gör det. Visar sig i statistiken dessutom att ca 90% av kvinnorna får barn medan bara 80% av männen får det. Skillnaden ökar, kanske i takt med att kvinnor skaffar barn senare = andelen kvinnor som får barn med 2 olika män ökar inte lika starkt som andelen män som får det. 


    Det här är lite relaterat faktiskt även om det inte just tar upp ålder så tar det upp att det är kvinnor som har mest makt vid partnerval:  fof.se/tidning/2018/8/artikel/farre-man-blir-pappor

Svar på tråden kvinnor som söker 10 år yngre män