• LadyJane

    Svenska ungdomar som pratar ortensvenska

    Anonym (TS) skrev 2022-01-07 11:59:54 följande:
    Om du tänker att jag måste vara sverigedemokrat borde du stanna upp och fundera över varför du drar den slutsatsen för det är en del av problemet. Jag är inte sverigedemokrat utan en svensk som värdesätter mitt nordiska ursprung.
    Du är brunskjorta alltså.

    1917 försökte man sig på att göra det du gör idag, mer än 100 år senare. Att förknippa språk med kriminalitet.
    Då, liksom nu, var bakgrunden den lära om renrasighet, det som du ger uttryck för i ditt långa inlägg. Och typiskt för brunskjortor är just det du säger ni "värdesätter ert nordiska ursprung".
    (Men vet man hur Sverige fungerat bakåt i tiden handlar det i mångt och mycket om ren inavel. Kanske är förklaringen varför en del människor verkar sakna förmåga att tänka självständigt och kritiskt).

    Här är avhandlingen mellan stockholmsslang och kriminalitet. Skriven 1917.
    stockholmskallan.stockholm.se/ContentFiles/KB/Trycksaker/001725355,p,2.pdf
  • LadyJane
    Anonym (Stolt svensk) skrev 2022-01-07 16:10:16 följande:
    Det är klart att man kan värdesätta sitt nordiska arv! Jag är stolt över att jag är svensk sedan iallafall så långt som ner till 1600-talet. (Släktforskare i familjen.)

    Du vet väl att man får klanka ner på Sverige och svenskar men inte andra länder, och så främst MENA-länder, och deras folk.
    Tja. i så fall bör du ha sett att inaveln är rätt stor i Sverige eller du kanske bara "samlar namn" istället för att släktforska på bredden. Anförlusterna är oftast ganska omfattande.
Svar på tråden Svenska ungdomar som pratar ortensvenska