Inlägg från: gråfågel |Visa alla inlägg
  • gråfågel

    Hur dyr blev regeringens julklapp (elräkningen)?

    Mandel skrev 2022-01-13 09:03:02 följande:
    Jag blandade ihop vart det var billigare/dyrare, men jag bor i område 3 och jag har en "kollega" som fick på 16.000kr, men han erkände att de inte tänkt sig för alls. 
    Har hört allmänt att folk inte trodde det skulle bli så dyrt och därför inte tänkt så mycket på det förens de fick det svart på vitt. Och det är ju märkligt att folk inte agerat innan.
    Ett fåtal har gjort som jag och verkligen tänkt till. Jag körde 18 grader inomhus dec 2020, nu droppade jag till 16. För att slippa sitta med en en 3gånger så hög elräkning mot i fjol. 
    Jag har till och med lagt om min körstil till att bli en väglus för att dra så lite soppa som möjligt. 
    Rent krasst börjar det snart bli värt att säga upp sig och bli arbetslös och sälja bilen helt och hållet. Skiljer inte många kronor på att åka till jobbet och behöva ha bil - värdeminskning, skatt, försäkring, service/reparationer och bränsle, mot att gå hemma på a-kassa.

    Och lägg sedan till denna pågående pandemi så är det ju inte konstigt att man deppar ihop...
    Jag har helt seriöst funderat på att det nog hade lönat sig för mig att bara köpa hämtmat istället för att använda vitvaror samt att använda värmeljus för att täcka upp för kyligt hemma. Men nackdelen är nog att det blir mindre näring och mycket fett i många fall, samt att man inte kan ha ljus tända när man sover.

    För mig som jobbar 50% och är deltidsssjukskriven lönar det sig absolut inte att arbeta. 
Svar på tråden Hur dyr blev regeringens julklapp (elräkningen)?