Inlägg från: Kvittning |Visa alla inlägg
  • Kvittning

    Min pojkvän vill ha betalt när han renoverar

    Helt sinnesrubbad inställning av din pojkvän. Om du har mer pengar och han är snickare så kan jag väl se en viss rimlighet i att du kan betala inköpet av köket och att han står för snickrandet av det (och andra saker). Men att du dessutom skulle betala honom är totalrubbat. 

    Om han fortsätter med det så gör så att ni bestämmer att timmar räknas och så gör ni en avstämning varje månad kring vem som är skyldig vad. Men då ska såklart dina timmar räknas också. Och inte bara för själva bygget utan även tid som läggs på städning, matlagning, handling av gemensamma inköp (både till hus och hushåll) och allt annat som ni kommer ha en gemensam nytta av att det blir gjort. Skulle inte förvåna mig om det i slutändan blir han som är skyldig dig pengar för din nedlagda tid. 

  • Kvittning
    Skogsbo78 skrev 2022-01-11 21:52:47 följande:

    Tack för alla kommentarer.

    Har nu kommit på den bästa lösningen då han vill ha betalt för att renovera.

    Han kommer få betalt?men han får inte köpa in sig i huset?han blir inneboende..då jag redan äger det?sen kan ju han hyra ut sitt hus så kan vi testa att leva ihop?

    Jag kan inte låta han köpa in sig i huset med detta resonemang..om vi skulle separera nästa år så måste jag lösa ut honom om han äger hälften?

    Och har jag inte råd med det får ju även jag flytta..

    Får väl se vad han säger om detta koncept..han blir nog måttligt arg?


    Låter mycket bra. Om du står för alla kostnader inkl lön till honom så finns det inget annat rimligt än att du äger huset. Glöm nu för allt i världen inte bort att skriva samboavtal när han flyttar in.
Svar på tråden Min pojkvän vill ha betalt när han renoverar