Inlägg från: KlasG82 |Visa alla inlägg
  • KlasG82

    Min pojkvän vill ha betalt när han renoverar

    Är du säker på att detta är en människa du vill dela liv med? 


    OM han deläger huset eller om huset är samboegendom tycker jag gott att ni kan hjälpas åt att renovera ihop (du kommer inte undan för att du inte är snickare).


    OM huset inte är delägt eller samboegendom kan jag förstå att han inte vill lägga en massa arbete i ett hus där han inte har någon rätt.

    Om huset inte är samboegendom kan ni ändå avtala om detta i ett samboavtal och då mot ett skuldebrev (prata med en jurist som jobbar med ekonomisk familjejuridik). Tänk på att sambos inte kan, skatte- eller konsekvensfritt, köpa in sig i en fastighet. Makar kan. 

    Om han ska ha betalt så kan/ska du kontra med att du vill ha kvitto för garanti, försäkring och framförallt avdrag vid försäljning (annars kan du inte dra den delen av kostnaden från skatten vid en försäljning)  Tänk också på att bygga om inte bara renovera så avdragen kan nyttjas mer än 5+1 år (se skatteverkets regler)

  • KlasG82

    Ett samboavtal hos en firma kostar inte så mkt (framförallt inte jämfört med att förlora halva nettovärdet på huset) snåla inte med en gör det själv mall i detta fallet. Ta hjälp.

Svar på tråden Min pojkvän vill ha betalt när han renoverar